Šta je novo?

Hackintosh laptop i5/i7 - koji model?

C(razy)++

Slavan
Učlanjen(a)
21.05.2007
Poena
304
Pozdrav narode,

vec par dana razbijam glavu i googlam po netu ne bi li nasao laptop na kome ce se najlakse instalirati hackintosh...

Naime, probao sam instalaciju na 2 lenova (ideapad z570 i n300) i ni na jednom nije sve skontao (uvek je falilo nesto). Naravno nakon googlanja skontas da moras da menjas wifi karticu ili pak nesto drugo ili da se pomiris da nece raditi vitalan deo kao sto je net ili grafika.

Interesuje me da li neko zna marku/model lap top-a, da je i5 ili i7 procesor (da se jos uvek moze naci u radnjama) na kome bi "bez muke" instalirao hackintosh (tu podrazumevam da "lako" skonta wifi, ethernet, grafiku (to mi je najvaznije). Zbog prirode posla mi treba bas laptop, jer bi u suprotnom vec sastavio desktop... Bitan mi je samo proc u lap-u, jer ostalo mogu sam promeniti/nadograditi.

Molio bi "hejtere" koji ce reci "Hackintosh se ne moze instalirati kao windows - next, next, finish" da se ne javljaju jer ne pomazu ni sebi, a ni meni...

Hvala unapred!

Poslednja izmena:
To bi definitivno bio HP4530s jer ima dosta genericki hardver za koji postoje drajveri, probaj da ga nadjes. Ja sam recimo kupio njega sa i3 procesorom i sve radi savrseno, cak i wifi. Sa wifi kartom moraces da ides u radnju i da pitas koja je wifi karta u njemu, kolko se secam mora atheros da bude da bi radila.

To bi definitivno bio HP4530s jer ima dosta genericki hardver za koji postoje drajveri, probaj da ga nadjes. Ja sam recimo kupio njega sa i3 procesorom i sve radi savrseno, cak i wifi. Sa wifi kartom moraces da ides u radnju i da pitas koja je wifi karta u njemu, kolko se secam mora atheros da bude da bi radila.

Nasao sam blog na netu koji kaze slicno kao i ti... samo je problem sto kod nas nisam uspeo da nadjem taj model u radnjama (emmi, winwin, pc-practic, gigatron)

Hvala u svakom slucaju - da li mozda znas gde bi mogao da nadjem ovaj model?

Idi na itsvet.com i tamo pretrazi ono sto te interesuje.

Hvala svima... nadam se da cu naci neki model (sada cu da pogledam sta sve moze da se kupi kod nas)

Unapred ću da se ogradim i da navedem da je ovo samo moje lično mišljenje...

Mislim da gubiš vreme, nepotrebno, na traženje laptopa na koji ćeš da instaliraš MacOS i da ćeš biti zadovoljan sa istim(kako hackintoshom, tako i samim laptopom).
Dva razloga imam za to:
- "Just works" sistem koji je i doneo apple trenutno poziciju, nećeš nikada ostvariti na hackintosh laptopu(ne govorim o desktop, već isključivo o laptopovima).
- Dobar ne-apple laptop je barem 800e, pogledaj samo malo bolje iste uživo, pa počni da ih pritiskaš sa strane, izmedju G i H tastatera, škripanje šarki od ekrana... itd, itd.

A kad si već stigao dotle da ćeš dati toliku sumu novca, mislim da ti je onda daleko uputnije i pametnije da se uputiš na SMUG i nadješ neki MBP ili MBA13 za toliko para.

Naravno, ništa od gore napisanog ne važi ako ti ovo ŽELIŠ da radiš. Onda ti želim svu sreću!
U suprotnom... kao što napisah iznad ;)

^ ne mogu da se složim sa tobom

Ja već dva meseca kao svoj jedini računar koristim HP 4540s (i5 2,6GHz, 4GB ram, 750GB disk, integrisana grafika) sa 10.8.3... Bilo je potrebno malo lupanja glavom, to ne mogu da poreknem, ali 570e + 5e za wifi karticu i jedan dan posla (ili manje ako ima ko da vam objasni) je sigurno isplativije od kupovine macbooka. (mada mi je ovo treći hackintosh)

Sve, ali bukvalno sve radi: brightness kontrola, fan kontrola, speedstep, webcam, multitouch, card reader, USB-ovi (doduše, USB 3.0 rade na 2.0 brzini, mada to nije toliko ni bitno). Jedina bitna intervencija je bila zamena wifi kartice (koju sam našao na kupujemprodajem.com za 5 evra). Baterija drži solidnih 4 sata. Naravno, nije ni približno kao instalacija windowsa ili kupovina macbooka, ali uz malo truda se postiže isti efekat. 4540s je daleko od šklj laptopa koji krcka i gde su šarke rasklimatane, tako da je "Dobar ne-apple laptop je barem 800e" izjava potpuni mit... I da ne bude da laptop koristim kao "facebook mašinu" pa mi je sve ok, radim u logic pro-u koji prilično optereti laptop (20-ak traka uz brdo pluginova), ali je stabilan kao stena.

Jel to sve sa fenomenalnih 1366x768 i odličnim clickpad-om ?

Da ponovim još jednom: Dobar ne-apple laptop je barem 800e, jer treba da imaš i neki pristojan ekran a ne tu buđavu 720p rezoluciju, koja nije dobra ni za šta i ni za koga, pogotovo ne na ekranima većim od 10".

Mora da su moji kriterijumi daleko veći nego tvoji, pošto sam ja nailazio na identične probleme kao što sam gore naveo i na Elitebook modelima, pa i na Dell Precision.
Da si mi naveo neki Thinkpad iz T ili X serije kao primer... već bih se složio sa tobom ali smo onda opet došli na cifru kao za MBA13.

Call me 2009., ali ne znam zašto je 720p buđava rezolucija. Mislim, sa metar udaljenosti mi je praktično svejedno koja je, nije mi to telefon, pa da retina ekran ima "wow" prikaz u odnosu na random android kad gledaš izbliza. Ovo je i dalje samo laptop, sama dijagonala je smešna za neki ozbiljan rad (nemam nameru da sedim pogrbljen i brojim piksele sa 20cm udaljenosti), pored mi stoji 1080p monitor od 23".

U ovom cenovnom rangu (a i višem) jednostavno nema konkurencije... Hackintosh laptop za manje od 600 evra na kome je sve funkcionalno je i više nego sjajna stvar. Keep in mind da živimo u S(v)rbiji. Dok meni nije problem da kupim macbook (ali mnogima jeste), ja ne vidim poentu da dam toliku sumu na računar, ako mi neki za manje pare nudi gotovo isto iskustvo i obavlja mi sve poslove. Za razliku u ceni postoje odlični monitori...

Meni se čini da imaš pogrešno poimanje poente veće rezolucije na ekranu laptopa... nije radi "retina" efekta, već radi većeg "prostora" za rad.

A ovo ti pišem sa MacbookPro15-Retina sa 1680x1050 rezolucijom na kojem radim svaki dan, od 12 do 14sati dnevno(radim za dve firme), svih 7 dana u nedelji. Poprilično uspešno, moram ti reći. Ne sedim na 20cm, nisam pogrbljen sa svojih 197cm i impresija sa "retina" ekranom je pristuna svaki put kada pogledam u ekran Samsung ultrabook laptopa koji koristi moja verenica (koji ujedno i moj najveći ***** u kupovini) i onda ponovo u ovaj.

Pre sam koristio MBP + monitor(zr22w, u2311, u2412hm... itd), pa znam kako to ide...

Ergonomija rada nikako ne ide uz laptop, bez obzira na kvalitetan ekran, tastaturu i sl. Jednostavno, tastatura treba da bude dovoljno nisko da ne podižeš ruke, a ekran dovoljno visoko da ne savijaš glavu. To su činjenice, a sad što smo navikli na laptopove, to je nešto drugo

na koji sistem, mozes li napisati?
lion x mountain 10.8.5?

i moze li se preko CD bootovat lion x mountain x 10.8.3 ?

Opet cu se sloziti sa ays - MacBook i Hackintosh laptop nisu iste stvari - tesko cete naci laptop koji ima kvalitetan ekran i izradu + autonomiju za te pare. Nesto najpribliznije je Serija 9 Samsunga, ali opet na njega nece vrv moci OS X, kako zbog komponenata, tako i zbog prostora a i 4GB RAM. Moj savet je pre kupovine laptopa isprobajte neki Apple laptop i drugi koji ste planirali i videcete razliku iz prve...

Planiram da uzmem dell inspiron 3737 i interesuje me da li neko zna da li se na njega moze instalirati MAC OS X... Nije da sam previse upucen, ali nije ni da cu sam raditi instalaciju.... Sto se laptopa,

Model Inspiron 3737
Procesor Intel Core i5-4200U 1.6GHz (turbo do 2.6GHz, 3MB cache, 2 jezgra)
Memorija 6GB (2GB+4GB) DDR3 1600MHz (maksimalno 8GB)
Hard disk 1TB SATA 5400rpm
Grafička kartica AMD Radeon HD 8670M 1GB DDR5
Ekran 17.3" LED backlight HD+ 1600x900
Optički uređaj DVD-RW
Mreža 10/100 Mbps, Wi-Fi 802.11b/g/n, Bluetooth 4.0 + LE, WiDi
Povezivanje 2x USB 3.0, 2x USB 2.0, HDMI, RJ-45, izlaz za slušalice/ulaz za mikrofon kombinovano
Web kamera 1Mpix HD, sa mikrofonom
Način unosa podataka Tastatura sa izdvojenim numeričkim delom, TouchPad
Baterija 6-cell Li-Ion (3000mAh, 65Wh)
Operativni sistem Linux Ubuntu 12.04
Ostalo 8-u-1 čitač kartica, Kensington lock slot, integrisani stereo zvučnici

Ovo su mu karakteristike....
Ako neku ima neku informaciju, bio bih krajnje zahvalan

Nazad
Vrh Dno