Šta je novo?

Hackersko Pitanje?

• Začetnik teme Začetnik teme Virty
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Virty

Slavan
Učlanjen(a)
09.09.2005
Poena
309
Zanima me postoji li dijagnosticki program koji ce pokazati ne u testovima nego samo na oko bolju graficku ili vise rama, nego sto se zaista nalazi u racunaru.
Drugo pitanje da li postoji neki flash biosa koji bi pokazao veci takt procesora ili vise rama nego sto zaista mashina posjeduje. Da li se u windowsu moze to nekako napraviti???

:trust:

A koja bi bila korist od jednog takvog programa?

Pa kad dovedesh neukog komshiju, da gledash kako puca od muke!
Njabolje da napravish u corelu/PS-u ili sl. neku slichicu sa zeljenom specifikacijom pa je pozovesh kad treba da se pohvalish...

A mozesh i da overklokujesh mashinu...

E, a da nisi ti prodavac rachunara?

nickname je napisao(la):
E, a da nisi ti prodavac rachunara?

Mislim da je ovo ključno. 😀

to Virty: Za neki benchmark program još i ajde, mada ja nisam cuo nikad za tako nešto (najlažljiviji program koji sam ja probao je bila Sandra 🙂 ), ali za bios modifikaciju - teško.

Virty je napisao(la):
1. sto se zaista nalazi u racunaru.

2. neki flash biosa koji bi pokazao veci takt procesora ili vise rama nego sto zaista mashina posjeduje. Da li se u windowsu moze to nekako napraviti???
1. Everest Home Edition (freeware)

2. znam da to moze za neke AMD procesore, pomocu nekog malog programa... ne mogu da se setim imena...

@Virty
OC je jedino valjano rešenje za procesor. Grafičku takođe možeš overklokovati ali samo u smislu boljih performansi. Nisam siguran da možeš promeniti prikaz modela.
Za memoriju sumnjam da postoji bilo kakav način.

E, Srbijo medj šljivama.Samo je važno da *****emo nekoga.

Ovo me potseti na mog komšiju , boksera, od pre 7 godina. Kaže, Boro, kupio sam Pentium 2 na 450Mhz. "Koliko si ga platio", pitam ja. On mi reče cenu koja je korektna.
Odem kod njega da proverim, kad ono Celeron 300A , nasviran na 450Mhz.Objasnim mu kako je lepo pazario, a on pozeleneo od muke. Kad evo ga sutra kod mene. "Pitam, šta se desilo"?
Kaže on:" Ništa, samo sam mu slomio dva zuba i zatvorio levo oko.Još mi je lepo vratio pare uz izvinjenje." :eyebrows:

Poslednja izmena:
Pa onda bi pitao: "kako da me ne zaje*u?" I dobio bi sigurno 98% ispravnih odgovora... Ovako, verovatno je rech o nechemu shto je vecina nas ovde pretpostavila...

a kao biti siguran onda,za proc pise,a za mem pise magistrala sada da li je na 256 ili 512 mb?

Ja sam chuo za sluchaj prodavanja 486 mashine u ATX kucishtu..😀 Pentium 2..ma idi.
Kao je to izvedeno. ne znam?

Najvise volim kad mi neko kaze da je kupio pentium IV, a zapravo mu uvalili plocu sa integrisanim procesorom...

ah da...ECS ploce sa zalemljenim procesorom na nju (ako se ne varam bese neki Duron 1200 u pitanju) i zasrafljenim kulerom preko procesora....strasno! modularnost nula!

Poslednja izmena:
ma, nekog mog poznanika su skoro za*ebali nikad gore. kupio covek pre nedelju-dve bartona 2500 (rekli mu da je nov :d), neku (krsh) socketA plocu, 512rama i neku graficku kartu koja se sklapa kod nas kako mi on reche (?! shta je to) za, ne smem da vam kazem, 500e !!! meni doslo da zaplachem.

Virty je napisao(la):
Zanima me postoji li dijagnosticki program koji ce pokazati ne u testovima nego samo na oko bolju graficku ili vise rama, nego sto se zaista nalazi u racunaru.

Kada sam imao Pentium I na 100MHz i sa 16MB RAM-a, bio sam instalirao neki program (cini mi se Dr Salmans Windows Power Tools) i Windows je uredno prijavljivao da imam 24MB RAM-a 😀

Virty, nadam se da ces biti vec negde u inostranstvu kada se zrtva odluci da reinstalira windows :d

nIce Cream je napisao(la):
Virty, nadam se da ces biti vec negde u inostranstvu kada se zrtva odluci da reinstalira windows :d
Otkud znaš da već nije u inostranstvu? Čovek se raspitivao o prodavnicama hardvera po Beču...

He zanimljivo pitanje... U vreme kada sam imao Celyja na 433M a svi ostali na 1,5G hteo sam i ja da se malo pravim vazan, na jednom stranom forumu procitao jedan tread o laziranju rezultata i kako provaliti iste... u sustini sve se svodilo na jedno programce koje se zove Speed Gear!!! On "usporava" OS tako da programi CPU prepoznaju kao mnogo brzi... Ja sam u jednom treadu ovde postovao screenshot iz sandre koja je 433Mhz videla kao 4,6 Ghz...🙂 ali svako ce ce provaliti da se radi o socket370 tako da nema svrhe...ali za benchmark programe moze da posluzi...

kalky je napisao(la):
ah da...ECS ploce sa zalemljenim procesorom na nju (ako se ne varam bese neki Duron 1200 u pitanju) i zasrafljenim kulerom preko procesora....strasno! modularnost nula!

Ima neko sliku tog zalemljenog procesora. Baš bih voleo to da vidim... 😛

Mora da su to uradili iz nekog posebnog razloga, tipa ploča je bila namenjena samo za neke WinXP MCE uređaje ili tako nešto?!

P.S. (da ne bude off topic-a)

malo banalizujem

Mislim da BIOS ne možeš nikako zavrnuti, bar ne onaj oficijelni...

E sad, ima gomila nekih neoficijelnih BIOS-a koji se mogu skinuti, čak sve sa sorsom. Možda može tu da se promene nazivi procesora koji se prepoznaju, ne verujem za memoriju. Sumnjam takođe još više da može da se izmeni npr. ime grafičke ili nekog drugog uređaja preko BIOS-a ploče, budući da se njihova imena formiraju u trenutku kada se računar upali (ESCD) i kupe se sa tih uređaja tada. Ako fleshuje BIOS grafičke onda može...

Poslednja izmena:
Ti sto kupe stvari po enormno velikoj ceni e ti su pravi pacijenti (tj. kad ih neko z@****), pa onda dodju kod nekoga ko se razume da pitaju jel to dobro.

<da se ne derem> Pa sto ne pitaju pre kupovine!!! <\da se ne derem> nego "mi kupili"! #"$%"#%

Zbog neinformisanosti kupaca ovakve prevare su moguce. Svako ima nekog "ko se razume", pa neka ga konsultuje.
Ovim ne opravdavam prodavce, vec skrecem paznju na kupce koji dozvole da na ovaj nacin budu prevareni. Joj sto me sve to nervira! Ma necu vise nista da kazem, znate vec.

@Virty: Namere su ti ocigledno da 1) zadivis komsiju/... 2) uvalis nekom neku djuntu tj. pocinis prevaru. Izjanisni se u koje ti svrhe treba takav program/mod.

BigBoy je napisao(la):
Ovim ne opravdavam prodavce, vec skrecem paznju na kupce koji dozvole da na ovaj nacin budu prevareni. Joj sto me sve to nervira! Ma necu vise nista da kazem, znate vec.

Šta bre dozvole?!

Sećam se ranije vesti kako su uhapsili neke likove u Hong Kongu ili tako nekom kineskom mestu što su otključavali procesore (to dok su Athloni mogli da so otključaju prespajanjem L1 mostova), overklokovali ih i brisali i štampali nove oznake na njima... Ubaciš to djubre u mašinu i nema šansi da te iz BIOS-a ili windows-a provale.

Uz to, ni neko ko se "razume" neće obično ići dotle da zagleda u već sklopljenu mašinu, skida kuler i gleda šta je naštampano na procesoru, a kamoli pregleda mostove na procesoru.

P.S.
Ima na genuis sajtu upozorenje kako su se u Rusiji pojavili neki neoriginalni 56k modemi koji se prodaju u pakovanju koje liči na Genius... Možda bi i to mogao da provali neko ko se "razume"?!

Ne znam zašto, ali nešto ne verujem da će se izjasniti... 😛

Necu da nastavljam raspravu na ovu temu, ali kako meni licno niko nikad nije uvalio nista slicno?! Zato sto sve proverim, a pogotovo polovnu vec sklopljenu masinu. Sto mogu na licu mesta, a sto ne mogu, onda kuci. Verujte mi, svasta sam nalazio. Jedan od primera je HARD DISK koji je imao "ugradjen" HLADNJAK OD 486 sa sve ventlatorom?! Kuler je bio zalepljen nekim lepkom a okolo lepo silikonom, za jedan od cipova sa donje strane. Znaci za neverovati! Zao mi sto nisam slikao da vidite to cudo. Ima jos takvih primera "uradi sam" kao i klokovanja 300@450 i slicnih stvari.

Mom ortaku skoro trebao neki komp za rad sa Word i Excel fajlovima...
Ima neku grdnu kolicinu dokumentacije, pisane vec u XP-u, i to koristi kao templejte za dalji rad...

Odluci on da kupi nesto jeftino, "tek toliko da radi sa Word-om"...
Naprzi ga neki lik, kao, evo vidis ima Word, ima Excel, ima CD,
mozes da ga poboljsas, stavis XP, tralalala...

Dade on 50 EUR za masinu i kao "eto, sad mogu da radim..."

A ono, brate, P1 na 133 MHz, 16 MB RAM-a, CD koji jedva da radi i neki ubogi
14" monitor koji je nekim cudom reanimiran na urgentnom (bolje da nije)...

Ima Win 95 na sebi i neki odgovarajuci Office za to vreme, koji naravno nece
ni da cuje da otvori nove dokumente...

I kaze on, "nece ovo nesto da mi otvara moje fajlove, aj brate da mi instaliras WinXP na ovo, da mogu da radim k'o covek.... "

BAAAAAAAAAAAAAAAAAA !!!!

:zgran: :wall: 😡 :crash:

Eto kako baciti 50 eur i nagomilati djubre na gajbi...
STRASNO !!!

Mislim da ovu temu treba ili obrisati ili zakljucati.

ma kanta...

Dr Leco je napisao(la):
Mom ortaku skoro trebao neki komp za rad sa Word i Excel fajlovima...
Ima neku grdnu kolicinu dokumentacije, pisane vec u XP-u, i to koristi kao templejte za dalji rad...

Odluci on da kupi nesto jeftino, "tek toliko da radi sa Word-om"...
Naprzi ga neki lik, kao, evo vidis ima Word, ima Excel, ima CD,
mozes da ga poboljsas, stavis XP, tralalala...

Dade on 50 EUR za masinu i kao "eto, sad mogu da radim..."

A ono, brate, P1 na 133 MHz, 16 MB RAM-a, CD koji jedva da radi i neki ubogi
14" monitor koji je nekim cudom reanimiran na urgentnom (bolje da nije)...

Ima Win 95 na sebi i neki odgovarajuci Office za to vreme, koji naravno nece
ni da cuje da otvori nove dokumente...

I kaze on, "nece ovo nesto da mi otvara moje fajlove, aj brate da mi instaliras WinXP na ovo, da mogu da radim k'o covek.... "

BAAAAAAAAAAAAAAAAAA !!!!

:zgran: :wall: 😡 :crash:
Instaliraš mu 98-icu i office xp i ima da mu šljaka za te pare

Nazad
Vrh Dno