Šta je novo?

H510m i 11400f problem

M-tech

Čuven
Učlanjen(a)
09.01.2005
Poena
630
Pozdrav svima.
Pitanje: Da li ploče H510m podržavaju 11-u generaciju procesora bez bios update-a ? Trebalo bi da je odgovor da, ali sam naišao i na neka drugačija mišljenja na netu.
Naime, kupio sam polovnu (i navodno ispravnu) Gigabyte H510m i ubacio 11400f, ali nema slike. Kuleri rade. Memorija je iz drugog računara i sigurno je ispravna. Procesor je izvađen iz ispravnog računara, kada sam ga kupio, tako da ni on ne bi trebao biti problem. Probao sa dve grafičke, za koje znam da su ispravne.
Pri prvom uključenju napajanja, odmah se uključila i ploča, verovatno je tako bio podešen bios.
Resetovao sam bios, i onda ploča može da se uključi samo na dugme, što mi govori da je bios živ ?

I kada se bios treba azurirati obicno pri paljenju ploca javlja da treba azurirati da bi procesor radio punom parom, ne bi smjelo da nema slike...neka me isprave drugi ako grijesim

I sve si to sam uradio? U suštini bitno da si rešio problem....

Rešio sam problem.
Ipak je bilo do Biosa.
Skinuo sam čip, upisao novi Bios. Vratio čip na ploču i sve radi OK.
Malo da oživim temu.

Kakav je utisak rada i5-11400f na H510? Čini mi se da ne postoji trenutno bolji odnos cene i performansi ploče i procesora za tih nekih stotinak eur, koliko se prodaju?

Hvala i pozz! :)

Malo da oživim temu.

Kakav je utisak rada i5-11400f na H510? Čini mi se da ne postoji trenutno bolji odnos cene i performansi ploče i procesora za tih nekih stotinak eur, koliko se prodaju?

Hvala i pozz! :)
Do danas sam imao 11400f, skroz okej procesor.
Jedini problem je sto nemas nikakav upgrade da uzmes ako budes hteo tako da ti je verovatno bolje da vijas ryzen.
Recimo ryzen 3600 je istih performansi kao ovaj i5 a posle mozes da predjes na dosta bolje 5700x3d i 5800x3d procesore ako budes hteo.
Ili mozes u startu da krenes sa nekim boljim tipa 5600.

Do danas sam imao 11400f, skroz okej procesor.
Jedini problem je sto nemas nikakav upgrade da uzmes ako budes hteo tako da ti je verovatno bolje da vijas ryzen.
Recimo ryzen 3600 je istih performansi kao ovaj i5 a posle mozes da predjes na dosta bolje 5700x3d i 5800x3d procesore ako budes hteo.
Ili mozes u startu da krenes sa nekim boljim tipa 5600.
Jasno sve, kao dan! Pitao sam, jer me je iznenadila cena i5-11400f - možda samo nisam dugo pratio, pa otuda taj utisak. Ryzen 3600 komba je malko skuplja, rekao bih?

Jeste skuplje ali ako za koju godinu odlucis da menjas onda ne moras maticnu prodavati za upgrade.

Vrh Dno