Šta je novo?

GUN je EXTRA!

borab je napisao(la):
Zavrsio sam je. Konacan status 56.1%. Odradjene sve primarne i nekoliko sporednih misija.

da bi presao 100% moras da igras vise sporedne misije. One takodje daju po neki komad naoruzanja i sl.

Svaka vama čast, ali se meni ova igra, najblaže rečeno, uopšte ne dopada.

Malo da reviveujem thread :)

Nabavih i ja danas ovu igru. Veoma lose je optimizovana, grafika ja za 2004 godinu i kontrole koje su uzas. Istina, nisam mogao puno da ocekujem od porta, ALI igra ima i pozitivnih strana, kao muzika (jeeehaaaa :) ), lakoca igranja, pricha, sam gameplay (istina, AI je veoma "inferioran", ali what the hell) kao i slow-mo u quickdrawu. Igra mi se cini kao da je neki "stress-reliever" i gutach vremena - evo proslo 2 sata, a ja nisam ni primetio :)

Od 1 do 10 dao bih joj neku solidnu 6-icu...

ja kupio tu igru pre nesec dana i jos uvek nisam probao jer sam cuo da je KRS

ali sada posto cujem da nije lose moracu da je probam

Ja se znojim al nema seme da ubijem zadnjeg lika,... marne me posle 4-5 min, uspijem ga naceti malo mozda do pola i to je sve,... ima li neka caka da se lakse ubije.. ineteresuje me sta ima dalje :)

Uzmi luk i strelu sa dinamitom i pucaj na one "mini-vulkane" na zemlji pre nego sto on tuda prodje.

uh, skasio sam psa, na dinamit nema rjesenja :) sad jos par sporednih misija i 100% je predjeno, usput poker je odlicno odradjen posedno tezi leveli!!!

Danas sam nabavio GUN i igrao sam nesto malo i ono nije losa igra, grafika solidna. Ali vec dva puta je pukla u Windows. Jer ima neki patch koji to resava? Predpostavljam da je to neki bag. Jel imao ko jos ovakav problem?

Uvek pukne u Windows kad pocne onaj Horse training

Skoro sam probao igru i ne mogu da verujem sta je sve iznad napisano i samo zato sam odlucio da ovo napisem, inace bih se uzdrzao od komentara (sto je inace na benchu najpametniji odluka u poslednje vreme).

Igra je fenomenalna, pocev od grafike, (zaista ne znam sta bi gospoda koja su postovala iznad htela od grafike, mozda bi samo realno jahanje konja i pucnjava zadovoljila njihove graficke kriterijume); pa preko animacije ( okrecite misa dok galopirate i posmatrajte konja koji trci, pokrete njegovih kopita, poskakivanje repa, grive, cak i muskulaturu), mislim da od igara ranije izdatih nista slicno nije vidjeno,ne govorim za novije); diskretan motion blur koji podrazava blagi povetarac prerije...primeri su brojni.
Kamera ima svojih bagova svakako, ali koja pucacina u trecem licu ih nema. Kontrole koliko god komplikovane bile u igri, relativno su dobro rasporedjene. AI nije kao u FEAR-u, hvala Bogu niti treba da bude, a bez obzira na to je vrlo skalabilan.
Neoptimizovano, nestabilno? Ne bih se slozio u opste. Na default Bartonu 2500+, Radeonu 9550 (400/250 MHz) i 512 ram-a u 800x600 max bez AA apsolutno igrivo. Nikakavih pucanja niti bagova nisam primetio.
I da, radnja igre zaista pocinje u XV ili XVI veku, sad ni ja ne ne secam tacno jer sam igru deinstalirao, ali se vidi iz uvodnog filma na pocetku sta se tad desilo (poreklo artefakta koji jurite vi i glavni negativac tokom igre). Kauboji jesu bili obelezje XIX veka i naravno da se glavni deo igre tada desava. Ovo tek kao informacija da je covek koji je otvorio ovaj thread bio apsolutno u pravu, a par predsusrtljivih i prepametnih clanova nisu odoleli da ga brutalno ne napadnu zbog njegovog "neznanja" iako pojma nisu imali sta je zapravo sustina. Srpska posla, bez komentara.
Igrica je opustena verzija Max payne / GTA San Andreas igara a ko pokusava da trazi vise od toga i to navodi kao njen nedostatak, otpilike da mu je u zivotu isuvise dosadno pa bi trebalo da oseti nege blagodeti stvarnog zivota (tipa vojske, gde nema nisana na ekranu i kliktanja misem i neprijatelji ne padaju kao snoplje).

MALI OFFTOPIC:
Imam druga programera koji je u ekipi koja vec duze vreme radi na jednom inostrano-domacem projektu video igre koja bi trebalo da dobije svoje realne obrise krajem godine ili ranije i trebalo bi da za nasu scenu znaci ono sto je za Hrvate bio Serious Sam. Necu govoriti nista o tome a informacije ce se vec pojaviti kad bude vreme. Znam da ce se igra ma koliko kvalitetna bila,a bice jer zaista je pravi ozbiljna ekipa, zetoko sudariti sa posebno nasim, domacim surovim zidom razmazene igracke javnosti. Primera toga ima na Benchu skoro svaki put. Toliko je genijalnih igra shranjeno u startu jer je neki tamo lokalni "gamer baja" na forumu ili revew-u izvalio kako mu se ne svidja to i to, a ostali, koji bi da budu "baje" kao i on brze bolje poklope slicnim misljenjima i tako formiraju pogresna misljenja. To se desava svaki dan, i ovde na Benchu se moze videti kako neki klinja iz, lupam, Srpske Crnje, prica kako mu je na primer "bez veze AI u FEAR-u", zbog toga i toga. Ko je on i odakle njemu iskustvo da komentarise o tome?
Otkako je poceo da radi na toj video igri moj drug vise nema zivot. Radi 12 sati dnevno, ubija se ispravljajuci redove koda, prica mi tome kako kreira GUI, trazi bagove kao sto bi trazio iglu u plastu sena. Mozak mu je ukljucen non-stop i pred ocima vidi redove, porodica ne stigne da se cuje s njim, devojku vidja kako treba samo vikendom, a zive zajedno. I jednog dana, i njega i njegove kolege kad izadje igra lupice pravo u lice misljenje nekog razmazenog derista tipa "kako je on video puno bolje i igrao puno bolje" i tome slicno, a samo momci iz ekipe ce zbog svog ulozenog truda znati koliko ce to da ih boli.
Stvarno, budite realni,i razmislite ubuduce pre nego sto za igru kazete "krs", "sra**e" i tome slicno, i podjite prvo od toga da vas 90% "kriticara" nema ni znanja ni sposobnosti a ni talenta da napravi ni deseti deo toga sto su napravili ti ljudi, kojim god pogrdnim imenima vi to zvali.
Sto se igre tice, za svaku je preporuku. Naravno za onog ko zeli da igra takvu vrstu igre. Pogrdni komentari po tipu "igra nije ono sto sam ja hteo da bude" su bezvezni. Ako vam takva igra treba napravite je sami.

Poslednja izmena:
Ja sam jedan od onih koji je napljuvao igru, doduše, malo prerano, pošto sam sudio samo po traileru.
A nakon što sam je probao, moje mišljenje više nije isto. Igra nije težak krš, već samo krš.
Govoriš o grafici? Naravno da je loša (ne znam šta si ti igrao u poslednjih godinu dana...vidim da pominješ FEAR, pa mi tek sada nisi jasan)... ali ukoliko obratiš pažnju u susednim threadovima, videćeš koliko mi je to nebitno za gameplay. Ali ako smo se dotakli grafike, Gun, kao novija igra, izgleda mnogo lošije od Max Payne 2, koji si takođe pomenuo.
Još jednom ću reći, ono što mi najviše smeta u ovoj igri, kao ljubitelju "kaubojaca" jeste ubijanje bez stila. Kada si video u nekom Westernu da odvališ glavu protivniku pogotkom u istu? Gun je jednostavno predstavnik generičkih igara bez šmeka, kojih ima previše i uglavnom su primarno rađene za konzole.
Usporeno napucavanje u nizu, ima smisla, dobro je preneseno sa filmova o nekom dobrom revolverašu, ali sta vredi što ne mogu brkatom negativcu da odvalim šešir sa glave i da ga gledam zbunjenog par sekundi? Ne, ja ću ga ostaviti bez glave.
Pozitivna stvar je muzika. I malo toga još. Dobro, priča je ok, ali opet je to moglo bolje.
A slažem se, stvarno ne razumem te što pljuju po AI-u kada isti ne postoji... pa bolji AI je imao Outlaws... a koliko je samo stara igra.
Inače, Outlows je najbolja Western pucačina (Desperados je sjajna strategija), na žalost još uvek. Čučanje iza plasta sena dok banditi glasno pitaju "Where are you marshal?!?" se ne zaboravlja. E to je šmek...

E da dodam... koliko sam primetio, ne postoji brzo svičovanje mete ukoliko koristiš neko drugo oružje pored revolvera? Zar su oni zaboravili na John Wayne-a i njegovu Winchesterku kojom je radio šta je hteo? Nije strašno, ali pravi ljubitelji žanra više vole Wayna od Eastwooda (koji je i sam par puta pucao iz pušaka "na sve strane" ;) ).

Edit: Ne razumem priču o tvom drugaru koji učestvuje u pravljenju igre? To što ulaže dobar deo svog života, poštujemo, ali ako igra bude loša, naravno da ćemo kritikovati. Zašto bi nas njegov uložen trud sprečio? Pogledaj, recimo, šta je sve uloženo u igru Godfather... pa? Inače, to je igra koja pati od sličnog problema kao i Gun.

Poslednja izmena:
Zanimljivo,zanimljivo...Ali o ukusima ne vredi raspravljati. Iako volim da vidim "savrsenu" grafiku (kao i 99% ljudi na forumu), mislim da nije presudna stvar to kako "igra izgleda". A gde je tu atmosfera,igrivost.....Gun je po meni sasvim OK, posebno sto u poslednje vreme nije bilo igara sa tematikom divljeg zapada.Ima neki smek,sta vec...Mozda jedna od zamerki,da je malo kratka (presao 96% za nekoliko popodneva),ali sta je tu je.
Kao sto rekoh:eek: misljenjima ne vredi raspravljati,zato "peace brothers" i uzivajte u zivotu (igrajuci se,naravno).

@alibaba:

ako je tebi gun dobra igra, i taj tvoj drugar pravi igru sa slicnom grafikom i slicnim kvalitetom AI-ja, bolje da se ubije. Osnovno pravilo za dobru prodaju igre je da napravis prvo "hipe" pa onda igru. Znaci vazno je da se pojavi pre-renderovan screenshot koji prikazuje neverovatno dobru grafiku koja ce biti u igri (a zapravo ni engine nije jos zapocet) i onda se to rasiri po svetu, onda programerima jos neko uleti kesa i onda napravis osrednju igru koja se prodaje ko luda. At o sto oni ne govore nista dok ne naprave maltene celu igru - to je greska ko kuća, bolje da odustanu jer nece nista prodati, pogotovo ne Srbima i okolini.

Od igre sam ocekivao nesto poput "Dobar Los Zao".Igricu sam izbrisao posle predjenih 20% pre svega sto je igrica globalno gledano promasaj grafikaa :mad: radnja nije preterano interesantna mene smara.
Danas sam istalirao Desperados samo di bih uporedio ove dve igre.Desperados ostaje bez premca.

Poslednja izmena:
gx-x je napisao(la):
@alibaba:

ako je tebi gun dobra igra, i taj tvoj drugar pravi igru sa slicnom grafikom i slicnim kvalitetom AI-ja, bolje da se ubije. Osnovno pravilo za dobru prodaju igre je da napravis prvo "hipe" pa onda igru. Znaci vazno je da se pojavi pre-renderovan screenshot koji prikazuje neverovatno dobru grafiku koja ce biti u igri (a zapravo ni engine nije jos zapocet) i onda se to rasiri po svetu, onda programerima jos neko uleti kesa i onda napravis osrednju igru koja se prodaje ko luda. At o sto oni ne govore nista dok ne naprave maltene celu igru - to je greska ko kuća, bolje da odustanu jer nece nista prodati, pogotovo ne Srbima i okolini.

Ma jeste, jos efikasnije od pravljenja screenshota pre bilo cega drugog je da svojoj komsinici, najvecoj tracari u kraju, ispricas da pravite igru kakvu svet nije video i ima da uleti jos vise ovih sa kesom! Pa onda sa tim silnim parama ni ne moras da ulozis mesece truda i godine skolovanja (da ne pominjem talenat) vec samo uzmes pare. A Srbi da nesto placaju (osim piratima za disk) i da te pare zaradjuju (umesto sto uzmu od mame i tate - cim imaju vremena da igraju 23435 komp. igara) mozda bi i kupili ponesto pa bi ti ljudi mogli da nastave da se razvijaju zajedno sa svojim projektima sto bi jednog dana dovelo do neceg zaista kvalitetnog.

Poslednja izmena:
alibaba je napisao(la):
Ko je on i odakle njemu iskustvo da komentarise o tome?
...
Stvarno, budite realni,i razmislite ubuduce pre nego sto za igru kazete "krs", "sra**e" i tome slicno, i podjite prvo od toga da vas 90% "kriticara" nema ni znanja ni sposobnosti a ni talenta da napravi ni deseti deo toga sto su napravili ti ljudi, kojim god pogrdnim imenima vi to zvali.

@odgovor na mali offtopic
Ko je on? On je potrosac, kupac, *car*. Kao takav ima prava na svoje misljenje i na strasan sud. Odes na pijacu i biras lepse voce: zasto bi kupio istrulele jabuke kad prekoputa imas prelepe za iste pare? Sta kupca briga kako se sadi i gaji voce (ili kako se programira 3d Engine); on bira i konzumira (ili se igra).

@ontopic
Bilo bi lepo kada bi pisali utiske samo oni koji su zaista igrali igru, a ne i oni koji su pod utiskom trailera. Trailer jeste tu da "zagolica" ali nikada ne moze da docara pravi osecaj iz igre. Jel grafika bas toliko losa? Jel moguce da Max P2 ima lepsu? Postoji li "Glide" rezim? :d

Agilni je napisao(la):
Ja sam jedan od onih koji je napljuvao igru, doduše, malo prerano, pošto sam sudio samo po traileru.
A nakon što sam je probao, moje mišljenje više nije isto. Igra nije težak krš, već samo krš.
Govoriš o grafici? Naravno da je loša (ne znam šta si ti igrao u poslednjih godinu dana...vidim da pominješ FEAR, pa mi tek sada nisi jasan)... ali ukoliko obratiš pažnju u susednim threadovima, videćeš koliko mi je to nebitno za gameplay. Ali ako smo se dotakli grafike, Gun, kao novija igra, izgleda mnogo lošije od Max Payne 2, koji si takođe pomenuo.
Još jednom ću reći, ono što mi najviše smeta u ovoj igri, kao ljubitelju "kaubojaca" jeste ubijanje bez stila. Kada si video u nekom Westernu da odvališ glavu protivniku pogotkom u istu? Gun je jednostavno predstavnik generičkih igara bez šmeka, kojih ima previše i uglavnom su primarno rađene za konzole.
Usporeno napucavanje u nizu, ima smisla, dobro je preneseno sa filmova o nekom dobrom revolverašu, ali sta vredi što ne mogu brkatom negativcu da odvalim šešir sa glave i da ga gledam zbunjenog par sekundi? Ne, ja ću ga ostaviti bez glave.
Pozitivna stvar je muzika. I malo toga još. Dobro, priča je ok, ali opet je to moglo bolje.
A slažem se, stvarno ne razumem te što pljuju po AI-u kada isti ne postoji... pa bolji AI je imao Outlaws... a koliko je samo stara igra.
Inače, Outlows je najbolja Western pucačina (Desperados je sjajna strategija), na žalost još uvek. Čučanje iza plasta sena dok banditi glasno pitaju "Where are you marshal?!?" se ne zaboravlja. E to je šmek...

E da dodam... koliko sam primetio, ne postoji brzo svičovanje mete ukoliko koristiš neko drugo oružje pored revolvera? Zar su oni zaboravili na John Wayne-a i njegovu Winchesterku kojom je radio šta je hteo? Nije strašno, ali pravi ljubitelji žanra više vole Wayna od Eastwooda (koji je i sam par puta pucao iz pušaka "na sve strane" ;) ).

Edit: Ne razumem priču o tvom drugaru koji učestvuje u pravljenju igre? To što ulaže dobar deo svog života, poštujemo, ali ako igra bude loša, naravno da ćemo kritikovati. Zašto bi nas njegov uložen trud sprečio? Pogledaj, recimo, šta je sve uloženo u igru Godfather... pa? Inače, to je igra koja pati od sličnog problema kao i Gun.
Kako možeš od ps2 igre da očekuješ AI?

Broadband donosi svakakvo đubre na moj računar, a kao fan kaubojaca, ponadao sam se da ću dobiti više od pokretnih meta kojima otpada glava... budala :D

a i hrvati koji su kupili serious sam se mogu prebrojati na prste desne ruke nespretnog stolara....

Nazad
Vrh Dno