Šta je novo?

Guma za vezbanje

silver11

Poštovan
Učlanjen(a)
01.07.2020
Poena
70
Pozdrav,
Gledao vise puta kako ljudi treniraju na otvorenom sa gumama za vezbanje koje su zatvoreni tip (zatvoren krug).
Primer, na metalnu konstrukciju gde mozemo da radimo zgibove, video sam kako gumu vezuju za konstrukciju, ubaci lik noge dole, i traka pomaze, olaksava dok radi zgibove. Takodje moze na primer za sklekove da otezava, ili se zaveze na vertikalnu sipku pa se radi istezanje grudi, ili samo jedna ruka, gde guma dozvoljava samo do odredjene granice da je vucemo.
Imao neku povredu i treba da ojacam, pa verujem da bi mi pomoglo tako nesto jer mnoge vezbe mogu da se rade sa gumom, ali sam primetio da guma ima veliku snagu, na primer ako proklizi verovatno moze i da povredi coveka, narocito nekoga ko krece da vezba, pa me zanima sta znaci kilaza. I ne bih voleo da pukne dok treniram, videcete na slikama, neko ko je sportista verovatno moze da mi da neki savet.
E sad, ako ne gresim trebalo bi da su to ove gume, imao priliku da vidim crnu i ljubicastu u Intersport, svaka informacija je dobrodosla jer ne znam sta je najbolje za mene. Moja tezina je oko 85, ako je to bitno. U pocetku je cilj da mi pomaze dok vezbam, kasnije da mi neke vezbe budu teze... Na kratko sam isprobao crnu, ne znam da li je taj brend.

Link:

traka1.jpg

traka2.jpg

Imao sam neku povredu ramena da li se zvala Burzitis ili Tendinitis ne znam tačno, u principu ruku nisam mogao da podignem u vis 180 stepeni već negde 145, povreda se sporo leči, u teretani mi je fizioterapeut pokazao vežbe sa tom gumom, koje su mi najviše pomogle, guma je bila narandžasta.
PS od danas imas neke trake na akciji u Lidlu :)

Nemam pojma koja bi ti "težina" odgovarala. To najbolje ti znaš ako si radio sa tegovima ili nađi nekog da ti pomogne.
Realno, ja bi počeo sa slabijim ako je oporavak od povrede. Posle pojačaš prema potrebi i verovatno ćeš da znaš šta ti tačno treba.

Edit: i pazi kada vežbaš, ume to pošteno da te pukne :)

te gume su odlične za zagrevanje, i svi koji idu na takmičenja u BB ih nose sa sobom, da malko prokrve mišiće
opterećenje koje prave gume ili federi je drugačije od opterećenja koje prave tegovi.
gume nikako ne mogu da zamene ili izbace tegove.
sa druge strane sa gumama može što sa tegovima ne može nikako.
mešaj jedno i drugo kako ti dodje, najbolje tako....

znaš kako kažu, "slušaj svoje telo!"........
i onda te smore sa aplikacijama, programima, meračima....xaxaxaxax!

@razor1900

blagodarim!

Za tezinu bi bilo dobro da probas, a ne da uzmes neku cisto onako. Rasporedjeno je sve po boji.
Ja je koristim za zagrevanje, nije losa, posto sam vise poceo da obracam paznju na zagrevanje.
Koristio sam je prosle godine za vezbe za lakat i pomogla mi je.
Pazi sa njom da te ne pukne, ume lepo da zaboli. 😄

Nazad
Vrh Dno