Šta je novo?

Guitar rig,KX,gitara

Nenad22

Čuven
Učlanjen(a)
24.12.2002
Poena
715
Moja oprema  
Laptop
Macbook Pro 13" M1
Mobilni telefon
iPhone 13 mini
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
  2. Mobilni internet
Pokusavam da namestim el. gitaru da koliko toliko noramlno svira preko kompa, pa se mucim.

Prvo sam probao sa sblive drajverima i asioforall ali posle malo svirke preko guitar rig-a pojavi se gadan sum i moram resetovati komp. Onda sam malo citao po netu, pa sam probao KX drajvere, sada ne mogu nikako da podesim da dobijem zvuk u guitar rig-u. Onaj KX control panel mi je dosta nepregledan i nemam pojma kako da namestim.

Gitaru sam ukljucio na line-in i cuje se na zvucnicima ali nikako da proradi u GR-u. Imam i integrisanu ac 97, da li je mozda bolje da nju instaliram i probam sa asioforall drajverima ili ce biti bolje ako uspem kx da podesim?

Zato bih molio da neko sa Sb live-om i kx-drajverim pomogne oko podesavanja.

Moraces malo da se pomucis da namestis to. Kada budem bio kuci poslacu ti kako sam ja to namestio i radi mi sa KX drajverom. Strpi se do veceras.

Moraces malo da se pomucis da namestis to. Kada budem bio kuci poslacu ti kako sam ja to namestio i radi mi sa KX drajverom. Strpi se do veceras.

Vazi, pozuri kuci :), ne mogu da docekam da namestim vise.

Jesi li gitaru ukljucio na line-in ili mikrofon? Kazu da treba "povezati" mik i line-in u drajverima nemam pojma kako se to radi, mozda je u tome caka?

Ma ne povezao sam standardno na line in.

Iskreno ja se nesecam kako sam to namestio. Znam da sam mozgao jedan celi dan i uspeo da napravim da radi. Snimio par slika kako to treba da stoji i sad kad reinstaliram Windows pogledam ih namestim i cepaj.

Iskreno ja se nesecam kako sam to namestio. Znam da sam mozgao jedan celi dan i uspeo da napravim da radi. Snimio par slika kako to treba da stoji i sad kad reinstaliram Windows pogledam ih namestim i cepaj.

Odlicno, nista onda da se ne mucim, cekam tebe...:guitar:

Namesti u Control Panel/Sounds and Audio Devices/Audio da default device bude Creative zvucna, a ne ona koja ti je integrisana na ploci.

moraces malo da se poigras sa drajeverom, stavi da je recording device ac97, mic (ili line in, mada je on samo ako imas pred pojacalo) i to ce da radi...

Intergrisana mi nije ni instalirana, namesteno je kx default. Pokusacu da menjam recording device, valjda ce proraditi nekako.

Poslednja izmena:
E uspeo sam konacno. Citao sam help fajl i trebalo je spojiti u kx DSP-u dve stvari (asio00 i asio 01 sa in00 i in01). Nemam pojma zasto je moralo ovako da se uradi ali sada radi.

Pa da to je caka evo sada gledam i ja sam tu nesto petljao. Izvini sto se nisam javio ranije bilo je juce :bottle: . Dobro je da si se sam snasao.

Prilozi

• dsp.jpg
    dsp.jpg
    100.6 KB · Pregleda: 117
Pa da to je caka evo sada gledam i ja sam tu nesto petljao. Izvini sto se nisam javio ranije bilo je juce :bottle: . Dobro je da si se sam snasao.

Nema frke, hvala u svakom slucaju. Da trebalo je spojiti ona dva iz epilog-a u prolog.

Inace, kakve presete koristis u GR-u, imas li neke svoje? Ja uglavnom Hi-gain i metal presete, solidno zvuce...

Poslednja izmena:
Skinuo sam neke sa neta i uglavnom njih i koristim mada su i oni koji su vec u Guitar Rig-u sasvim zadovoljavajuci. Ako hoces mogu da ti ih pustim na mail.

Koristim guitar rig4 i Acid Pro 7

Interesuje me zna li neko kako ih povezati, tj da li je moguce snimati u Acidu preko Guitar riga?

verovatno jeste,nisam probao. Ja koristim Cubase (radi perfektno). Moze i u soundforge-u ;)

Mislim da je problem sto win7 ne dopusta koriscenje 2 drajvera, vec samo jedan.

Ne mogu da pustim nesto u winampu u isto vreme dok je ukljucen guitar rig -imas ideju kako to proci?

a na to mislis :) nisam te razumeo? To je problem do win7/vista WDM dravera,recimo na mojem creativu radi,dok na integrusama (kao ni asus xonarima ne radi).Tj moze ukoliko bi ti asio bio output u oba programa. Na xp-u radi sve norlmalno.

Probaj sa programom Reaper, meni je ubedljivo najbolji za snimanje, svasta je moguce izvesti. Do neke verzije je bio freeware, pa potrazi.

E uspeo sam konacno. Citao sam help fajl i trebalo je spojiti u kx DSP-u dve stvari (asio00 i asio 01 sa in00 i in01). Nemam pojma zasto je moralo ovako da se uradi ali sada radi.

Da ne otvaram temu kad vec postoji .. Isti problem kombinacija gitara, kx , i guitar rig - ni da bekne . Bilo da je line in ili mic , nista .
Elem posto sam vezara jel moze neko da objasni kako da probam ovo sto je decko uradio ? Kako se to spaja kx-u ?

Evo snimio sam neke preset-e od pre, gde je line in povezan u kx dsp-u. Pa probaj. Vise ne koristim sb live kao ulaz pa se ne secam ostalih podesavanja. Proveri podesavanja i inpute u guitar rig-u.

Prilozi

• kx.rar
    2.8 KB · Pregleda: 22
Vrh Dno