Šta je novo?

Guitar rig 2 Problemi

SeeBeen

Jež
Učlanjen(a)
10.01.2005
Poena
680
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD ThreadRipper 3960X
Matična ploča
Asus ROG Zenith II Extreme Alpha
RAM
8x8GB Corsair Vengeance RGB Pro @ 3600MHz
GPU
MSI GeForce RTX 3090
Storage
4x Samsung 980 Pro 1TB
Zvuk
Integrale + Logitech Z-5500
PSU
Asus ROG Thor 1200W
Kućište
Lian Li PC-011D XL
Monitor
3x 27"
Miš & tastatura
ZSA Moonlander + Logitech MX Master 3
Laptop
MBP 14 M1
Mobilni telefon
Samsung S22 Ultra
Pametni uređaji
Smartwatch
Steam
coola_m
Pristup internetu
  1. Optički internet
Imam problema sa guitar rigom kada povezujem gitaru na komp

Gitaru povezujem preko procesora (koristio sam i audio out i izlaz za slusalice) na line in od zvucne. Ne na komp iz potpisa, na stariju masinu - Athlon XP 2200+, 512DDR, nF2 AC97 (ne mogu da sviram non stop u dnevnoj :)) Zvuk kasni, stutteruje i krci... Samo u njemu, kada snimam u Sound recorderu, Sound Forgeu, ili Live Recoredru ne krci... Pa me zanima, da li je mozda stvar u jacini procesora ?!? Ili je do zvucne? Ako jeste, koju da kupim? I naravno koje zvucnike uz nju (sadasnji atp 3 ne zadovoljavaju potrebe :D)! Da li da uzmem neki 5.1 sistem ili 2.1... Izdvojio bih oko 200e za oba!

Meni ti drajveri i nisu nešto mnogo pomagali. Stvar je u zvučnoj... ja sam zato kupio Line6 GuitarPort i milina ;)

Hm, meni je na integrisanoj zvučnoj na laptopu sa asio drajverima, kašnjenje bilo samo 2ms i sve je ok radilo. Sada sam kupio procesor za gitaru pa slabo koristim Rig. :)

Neam pojma, možda je moj komp istripovan. No ja svejedno nikad nisam nešto mnogo voleo te programe, Guitar Port mi više odgovara + ako hoćeš da snimaš na kompu odličan je, sa Cubaseom radi odlično.

Hmmm, znaci da kupujem zvucnu? Oke, ali probacu i sa ASIO drajverima... Nego da li da kupim neke 5.1 zvucnike, ili 2.1... Koristim ih samo kao izlaz za gitaru...

@baal

Ma imam i ja procesor, ali vise mi se svidja ovo!

Pa dobro, kako hoćeš. :) Koj' procesor?

Evo ti kako izgledaju podešavanja kod mene u ASIO i u Guitar Rigu. Ovako meni super radi.

Prilozi

• asio.png
    asio.png
    30.4 KB · Pregleda: 119
  • asio2.png
    asio2.png
    13.2 KB · Pregleda: 136
CooLa ako imaš para kupi Line 6 Guitar Port... oko 150 evra je ja mislim.

Koja ti je to verzija Guitar Riga?!?

Oke, stigle neke parice, pa cu da nabavim neki novi komp za pro audio editing (cubase, reason, traktor)... Moze li neka preporuka za zvucnu!

Pa dobro, kako hoćeš. :) Koj' procesor?

Evo ti kako izgledaju podešavanja kod mene u ASIO i u Guitar Rigu. Ovako meni super radi.

sta?integrisana zvucna i 2ms latency!?kako to stvarno zvuci?

Moze li neka preporuka za zvucnu!

Od onoga sto znam da se moze pronaci ovde a da nije preskupo:
EMU 0404 je dobar pazar za potrebe koje si naveo. Cena je oko 100e. Za slicne pare se prodaje i X-Fi extreme gamer koji ima odlican 5.1 decoding + EAX5.0 podrsku, (ako bi ipak i pogledao DVD i odigrao neku igru na toj spravi, uzmi to u obzir, on bi te zadovoljio na svim frontovima). EMU 0404 je ipak stereo karta Pro orijentacije i olaksala bi ti snimanje svojim kvalitetnijim in/out portovima koji ovom X-fi-u nedostaju.

http://www.emu.com/products/product.asp?product=10447

Alternativa je naravno i M-audio. http://www.m-audio.com/index.php?do=products.list&ID=pciinterfaces

To jeste, plus mi je gitara krš, a i ne sviram preko kompa više, sada imam procesor. :D

Line6 Guitar Port je apsolutno najbolji izbor ako hocete dobar softverski simulator gitara. GuitarRig2 je inteesantan program i moze svastsa da se napravi ali zvucno ga ova Line6 sprava ubija pogotovo za neki "tezi" zvuk. ReValver2 je takodje ekstra simulator mada je malo komplikovaniji za nalazenje i dobijanje dobre farbe.
Uglavnom GuitarPort (za one koji ne znaju ova sprava je ustvari POD samo softwerski) je majka za kucno snimanje.

Evo rigova koje ja koristim (uglavnom sviram na "JSX" modelu): http://www.sendspace.com/file/lag2rs Jedu dosta CPU-a. Naravno moracete malo da se poigrate i namestite ih tako da nabolje "legnu" vasoj gitari. Ja imam gitaru sa svetlijim magnetima... (ako nekom nesto znaci u pitanju su DiMarzzio Fred i PufJoe)

Ovo sam skorije snimao pa ko hoce moze da poslusa: http://www.sendspace.com/file/8r45rd Oko 7mb

P.S
Oko izbora zvucne karte a kucno snimanje imerativ je da karta ima ulaz ZA GITARU (tj. instrumente) kao i bilo kakvo pretpojacalo. M-Audio FastTrack je jedno od jeftinih resenja.

Poslednja izmena:
u koji program da turim guitar rig? :D

mislim... gde ga vi vučete?

@Ball
jeste, post-rock je dobar, ali vremenom se navikneš :D

p.s. slušaš shoegaze dream pop, space rock?

Naravno, alternativa i metal uglavnom.. Fav bendovi Anathema i Isis. :)

Ja koristim kX project drivere na Creative Live kartici staroj nekih 6 godina i sve radi super. Latencija je 2 ms, a driver sam skinuo sa sajta http://kxproject.lugosoft.com/index.php?skip=1. Na sajtu mozes pronaci spisak podrzanih Creative kartica za ovaj driver. Ako planiras kupovinu kartice koja podrzava ASIO standard pogledaj Creative Sound Blaster Audigy 4. Cena joj je oko 70€ i podrzava ASIO2 sto znaci Zero Latency mada mislim da u Guitar Rig-u ne mozes ispod 2 ms.

@MAD_MUzzY

Gitaru povezujem preko procesora na komp da bih izbegao sum...

Nazad
Vrh Dno