Šta je novo?

Guitar Hero controller

_Maiden_

Slavan
Učlanjen(a)
14.05.2007
Poena
301
Zna li neko gde bi mogla da se kupi gitara za Guitar hero, tj Guitar Hero controller.
I da li neko mozda prodaje polovan?
Hvala

Ja sam mislio nesto u Srbiji ili CG,posto ebay krvavo naplacuje dostavu kod nas.

Kontaktiraj ovog usera/moderatora, šta li je :)

Mogu sa sigurnoshcu da kazem da kod nas postoje samo dve gitare, i ja sam dovukao obe sa Ebaya, tako da nema shanse da nadjesh to kod nas u prodavnici, a ako bi i bilo, koshtalo bi nerealno mnogo.

Ja probao malo igru kod ortaka, on ima belog explorer-a naravno sve je to dovukao od preko...igra je krajnje zanimljiva pogotovu ko voli rock muziku...ali kako sam odrao "The Trooper"-a pogotovu solo deonice, ahhahahah steta sto ovaj naslo nema pc podrsku...

@driver

Znaci iskljucivo sa ebay-a da narucujem? ja sam hteo da uzmem dve gitare za xbox360, i prevrnuo sam nebo i zemlju, ne vredi.

Koncept igrice je tako prost, ali je zato gameplay mnoooogo dobar! Aj vi koji igrate recite dokle ste stigli, ja se mucim da na hard predjem igricu,stigao sam do 7. seta pesama.
BTW ja je igram na ps2 pa nemam The Trooper :( .

Poslednja izmena:
Preshao GH1 i 2 na expert odavno, vecina pesama po 5 zvezdica, na gitari :)

@driver

Znaci iskljucivo sa ebay-a da narucujem? ja sam hteo da uzmem dve gitare za xbox360, i prevrnuo sam nebo i zemlju, ne vredi.

Ne isplati se da uzimash za X360 jer su pesme iz GH1 preskupe i za te pare mozesh da kupish i PS2 i gitaru i da igrash obe igre, a GH3 i Rock band ce takodje biti na Ps2 pa ti je cela kombinacija futureproof, a dobijesh i PS2 za dzabe :D

Poslednja izmena:
Ma znam, ali ostali delovi ce izlaziti za next gen, tako da...nece da se bace kontroleri...

Nasao sam 2 komada stilozovanih gitara za 130$...mnogo?

Ma znam, ali ostali delovi ce izlaziti za next gen, tako da...nece da se bace kontroleri...

Nasao sam 2 komada stilozovanih gitara za 130$...mnogo?

Pa nije mnogo ako bi ih imao za te pare u rukama :D

A inache, prvi deo GH ima mnogo bolji izbor pesama, tako da cesh kad tad kupiti sve te pesme sa Xblive, i one koshtaju oko 80$..

Ja probao malo igru kod ortaka, on ima belog explorer-a naravno sve je to dovukao od preko...igra je krajnje zanimljiva pogotovu ko voli rock muziku...ali kako sam odrao "The Trooper"-a pogotovu solo deonice, ahhahahah steta sto ovaj naslo nema pc podrsku...
Ima besplatna open source verzija http://fretsonfire.sourceforge.net/ Mozes da ubacis pesme iz GH1 i GH2 i da skidas pesme koje su drugi korisnici napravili preko neta. Ima i podrsku za GH gitaru. A najjace je sto je predvidjeno da tastaturu drzis kao gitaru :guitar:

Nikako da nabavim neki GH pa da prebacim pesme ali i ove tri sto dolaze uz FoF mogu super da se :guitar:

Ne moze se ta verzija porediti sa pravom igrom :)

A kakav je to Guitar Hero controller, jel ima veze sa sviranjem prave el. gitare?;)

Evo ti slika gh controllera i screenshot iz igrice pa pronadji povezanost:p

Ne moze se nikako steci utisak ni igre ni kontrolera dok ga ne isprobash uzivo. Kod mene je 10ak ljudi probalo gitaru, oni koji su igrali GH i oni koji ga nikada nisu videli, neki sviraju pravu gitaru godinama, chak je jedan profesionalac, i svi redom su bili odushevljeni igrom.

Pogledaj ovaj video :D:D

Imash i gomilu drugih na youtube.

E, josh neshto. Prava stvar je tek na expert nivou, jer se samo tu sviraju sve "note" koje i chujesh, tako da ja recimo nisam ni igrao GH2 na bilo chemu ispod expert, jer sam pre toga vezbao 10ak meseci pa sam mogao odmah da sviram. Na svim nizim nivoima, fali polla nota pa to nije to, ali ko nikada nije probao nikakvu gitaru i easy ce mu biti tezak u startu, treba vremena dok dobijesh koordinaciju prstiju leve i desne shake.

Poslednja izmena:
I na hard sviras sve note koje cujes samo su malo lakse rasporedjene

Ne mogu sad da se setim, ali mislim da ipak fale note tamo gde su "gushce" i gde je mnogo teze svirati.

Inache, Guitar Hero 2: Rocking the 80s izlazi za oko dve nedelje, i za sada je samo za PS2.

Poslednja izmena:
Nema josh uvek kompletnog spiska, a ni sam release date josh nije siguran izgleda..

Poznato je da ce biti ove:

Twisted Sister -- I Wanna Rock
Flock of Seagulls -- I Ran
Ratt -- Round and Round
Bow Wow Wow -- I Want Candy
Quiet Riot -- Metal Health
Dio -- Holy Diver
Asia -- Heat Of The Moment

Guitar Hero je neverovatno originalna i zarazna zabava kako u singlu tako i u co-op modeu. Meni isto nije bilo jasno oko cega ljudi lude dok nisam seo i probao...:)

pa dobro, imas XB i PS, pogledaj ovo sto sam okacio i reci jel to to u sustini?
Jer i ovo gore je zarazno, ali da odigras jednu partiju nedeljno, posle toga dosadi...

Pa pogledao sam...ima dodirnih tacaka, ali ne...definitivno ne moze da se poredi.

Deluje zanimljivo, cisto da se uvezba koordinacija leve i desne ruke i ritam. Ali ipak je previse jednostavno imati 6 dugmica umesto 6 zica i 19 pragova. I koliko sam video desnom se okida samo ona sredina kontrolera ili je mozda posebnan deo sa svakim dugmetom?

Samo sredina kontrolera... A to koliko je jednostavno to ces videti kad probas igricu...
BTW-Konacno sam posle mnogo muke uspeo da ubacim svoje pesme u GH2!!!!

Deluje zanimljivo, cisto da se uvezba koordinacija leve i desne ruke i ritam. Ali ipak je previse jednostavno imati 6 dugmica umesto 6 zica i 19 pragova. I koliko sam video desnom se okida samo ona sredina kontrolera ili je mozda posebnan deo sa svakim dugmetom?

Mnogo je teze nego shto izgleda kada ga tako opishesh, jer je pravu gitaru fizichki lakshe svirati, za ovo ti trebaju mnogo brzi prsti i vishe vezbe. Ja sviram GH gitarom vishe od godinu dana, i u skoro svakoj pesmi postoje delovi koje je skoro nemoguce odsvirati, jer niko nije toliko brz, na pravoj gitari se samo vuku prsti po zicama, dok ovde toga nema, plus morash da pritiskash ko mentol :)

U svakom sluchaju, dok ne probash, ne mozesh ni da zamislish kakva je igra. Stvar je u tome shto ovo nije nishta originalno, takve igre postoje josh na playstation kecu, postoje i gitare slichne ovoj, ali ovde je fora u gameplayu, rasporedu nota i nachinu sviranja koji je mnogo ozbiljniji i blize gitari. Nisu te note razbacane svuda po ekranu bilo kako, vec su nameshtene sa smislom i to igru chini tako dobrom. Ja u zivotu nisam slushao ovu vrstu muzike, a GH/GH2 igram najvishe poslednjih godinu dana, skoro svaki dan :)

Da budem iskren, nikako ne mogu da shvatim sta je to sto toliko privlaci ljude da "sviraju" tu "gitaru"

GH sam video u akciji samo na klipovima a na XB360 sam igrao ovo:

http://www.xbox.com/en-US/games/b/boomboomrocketxboxlivearcade/default.htm

Ajde vi koji ste igrali GH, pogledajte, molim vas, pa recite, jel to nesto na ovaj fazon:

http://www.youtube.com/watch?v=0MM9dSXv-5s

Ovo naravno nema veze sa Guitar hero, ovakvih igara ima milion, od najbednijih do najboljih, nije tu stvar u tome da stiskash dugmice po ritmu, vec kompletan "immersion", a tu je Guitar hero vrh, a ova igra obichan live arcade od 10$...

Poslednja izmena:
Da, verujem da je zeznuto, pogledao sam onaj filmic stvarno cudno izgleda, probacu jednom...

Cuo sam od druga za jednu igru na PC-u, slicna je ovome izgleda. Svira se preko tastature, uzme se kao gitara i isto stiskas dugmice umesto tonova i picis :) :guitar: . Pogledacu kako se zove.

Nazad
Vrh Dno