Šta je novo?

Guild Wars stigao i kod nas na probu !!!!

GSM

Čuven
Učlanjen(a)
12.09.2004
Poena
645
Evo, bas sam sinoc iz UK dobio originalni Guild Wars :banana: Igra je pustena u prodaju pre 10ak dana, a srecom, ortak mi je bio u UK pa je nasoj maloj troclanoj druzini pazario 3 komada - i to se jedva izborio za njih, posto je, kako kaze, bila opsta pomama tj mini-stampedo :d Nisam ga pitao koje je nadljudske napore i nekonvencionalne metode koristio pri nabavci (sumnjam da je bas cekao u redu k`o ostali :D ) - ali bitno je da se on snasao i da je igra konacno tu :banana:
Evo neki komentari iz prve ruke i onako na brzinu...Igra izgleda fenomenalno i po meni je dosta bolje odradjena nego WoW. Inace, jedna od osnovnih prednosti u odnosu na WoW je ta sto se ne placa nikakva mesecna "taksa" :banana: Za pocetak samo su humani u opticaju,ali ce nove rase biti ukljucivane u novim expanzijama (koje ce se placati ali nece naravno biti neophodne da bi se igra normalno igrala). Neke klase likova su malo drugacije tj nema wizard, cleric.... vec monk, elementalist... i svaki lik moze da ima 2 klase - evo ja sam npr warrior/monk (ta druga klasa se stice i razvija u toku igre, a koliko sam upucen moze se i promeniti ali se onda ucenje vestina odvija od pocetka).
Inace, na pocetku igre moze da se bira standarno questovanje ili pvp (sibacina) gde se u drugom slucaju dobije gotov lik spreman za tabacinu :D pa ako vam malo dosadi questovanje, napravite drugog lika i malo se relaksirate uz zvuke cistog fajta :eyebrows: (sto rece neko nekad - zjivim za fajt :d )
Da ne duzim ovde, evo jedan fin pocetni opis igre:

http://www.crovortex.com/igre.php?op=prikazi&id=83

a oficijalni sajt sa dosta linkova ka odlicnim fan sajtovima:

http://www.guildwars.com/default.html

Malo je drugacije (i kompleksnije nego WoW) i meni se licno vise svidja.
Tek smo poceli da igramo, pa kada malo udjem u fazon, javljam nove utiske! Cini mi se tj potpuno sam siguran da me cekaju besane noci :) ali - neko i to mora :eyebrows:

P.S. A igra ima inace opcije tj one malecke ikonice kao u windowsu u gornjem desnom cosku - minimize... pa se bez ikakvih problema moze spustiti u taskbar, pogledati nesto na net-u ako vam nije jasno, proveriti mail, ostaviti xy postova na benchu... i onda najnormalnije maximize i vratiti u igru...Dobra optimizacija izgleda...

Poslednja izmena:
Drago mi je sto ti je konacno stigla i da ti se dopada...

"A sad...CEPAJ!!!"

Eh, sve je to lepo, to sto si ti dobio original od preko, ali pitam ja vas ljudi, jel ta igra moze da se "nadje" ovde kod nas u Bg-u. Ono sto sam ja procitao iz linkova koje si dao, izgleda da je igra do bola, mnogo bih voleo da je imam..Jel ima neko neku informaciju o njoj?

Dakle igra je EXTRA! Ali zaista je sjajna :banana: Eto, iako bas dugo vremena nisam nesto igrao sa nekim posebnim entuzijazmom i odusevljenjem, Guild Wars igram redovno :D proteklih par dana (a bogami i noci) - dakle, podocnjaci na nivou :D
Posto igram sa 2 ortaka, bas smo danas konacno skrpili 2000 zlatnika i iskesirali :eyebrows: plast za svoj mali guild (moze da se bira boja, oblik, dezen, grb...) pa smo tek sada totalno fancy ;) Ono, leluja se plast na vetru a ribe samo prilaze :D
Inace, fina je fora da postoje i borbe u areni, za trenutke odmora i relaksacije od questovanja (ako ste se za taj scenario odlucili na pocetku kreiranja lika).Mada su questovi generalno sasvim ok.

Napravicu ovih dana par sreenshotova i okaciti ovde...

@CezaR 2 - sto se toga tice - nazalost Guild Wars kod nas trenutno ne moze da se kupi (kao ni gomila drugih stvari :S: ) U Engleskoj je 30 funti tj oko 45eur u radnjama (kada se narucuje preko net-a je malo jeftiniji tj oko 25 funti) a recimo pouzdano znam da ga ima u Zagrebu i cena je oko 40eur.
E sad, imas ovde na oglasima decka koji donosi WoW iz Madjarske
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=73001
pa ne bi bilo lose da njega kontaktiras. Ja sam se cuo sa njim upravo u vezi GuildWars-a posto je jedan moj drug hteo da naruci i za seba, ali tada ga tamo jos nije bilo.No, verujem da ce se vrlo brzo u Madjarskoj pojaviti i GW, ako vec nije stigao u medjuvremenu...

EDIT: A evo sta sam bas malopre video na klanrur forumu:

" uskoro (citaj 10-15 dana) stize Guild Wars legalnim kanalom, necete verovati...preko Extreme CC firme i bice 1999 dinara. (pouzdana informacija)
3809143 i 3809144 "

Nekako mi ta cena deluje bas niska, al` ko zna... Mozda je u pitanju samo demo disk ;) :D ili samo kutija i knjizice bez cd-ova :D

Poslednja izmena:
Kako god bilo, hvala GSM-u za detaljno objasnjenje...Pozdrav

jel igra samo MMORPG ili ima i singlic :)

ToxiC je napisao(la):
jel igra samo MMORPG ili ima i singlic :)

Nema singlic tj iskljucivo online... A evo igram je vec 11 dana i mogu samo reci da je zaista fenomenalna!!! Imam gomilu screenshotova, ali su nazalost malo preveliki da bi ih kacio ovde... I mnogo je bolja fora sto ne mora nista da se placa mesecno, vec kupis original i to ti je to. A ne kao WoW - kupio ortak original WoW i da ga instalira i pokrene posto uz njega ide i 30 dana besplatnog igranja - kad ono cvrc :mad: Iako imas besplatno moras da ukucas broj kreditne kartice da bi registrovao account. A jos veci debilizam im je za Guest Pass za 10 dana koji takodje dobijes uz njega - dao ga meni i ja reko` aj` da malo u pauzi GW-a opicim WoW, kad ista prica tj treba da ukucas i broj kartice da bi se registrovao??? Zasto - za guest pass na 10 dana? A sta da ga je dao nekom klincu? Sta, kao svi treba da imamo kreditne kartice pa cak i klinci u osnovnoj skoli...Aj sve, ali za GUEST pass? Smorili su za medalju...
Na GW-u ima zaista dosta igraca i cak iz nasih bivsih republika, ali iz Srbije ne sretoh nikoga (osim moja 2 ortaka i "kolega" :D iz naseg guilda)tj sreo sam par nasih ljudi koji zive u inostranstvu...
Ovde GW izgleda jos nije nesto popularan posto je igra nova tj nema ni mesec dana otkako je izasla u prodaju, a i kod nas nisam ni video da se prodaje, ali ko bude probao videce o cemu pricam...Ako vas interesuju jos neke pojedinosti slobodno pitajte. Pozdrav :wave:

Poslednja izmena:
ajde ako te ne mrzi napishi malo vishe o igri, kakvi su kvestovi, profesije itd, chitao sam neke review-ove, ali me to smori posle 2 rechenice, vishe me zanima mishljenje nekog od nashih koji igra igru

Evo ukratko jedan kraci opis koji sam postovao na klanrur-u, a posto veceras nemam vremena da detaljnije pisem, sutra cu dopuniti, ili jos bolje, procitaj ovo pa mi reci sta zelis konkretno da pojasnim i detaljnije objasnim...

Sto se tice nekih osnovnih informacija - igra pocinje u vremenu kada Ascalon jos nisu razrsuile charr iliti horde i tada je taj neighbourhood jos lep zelen i sl i tada ste ograniceni na party od 2 osobe. To je kao neki uvodni deo gde imate lakse questove i gde vise ulazite u fazon igre. Kada se predje u period 2 years later :) party mogu da cine 4 lika a kako prica napreduje taj broj se povecava na 6 i kasnije na 8. Dosta sidequestova moze se zavrsiti i sa henchmenima tj botovima kojih ima u svakom gradu i koje besplatno mozete ubaciti u svoju druzinu (i njihov nivo naravno raste kako se prica razvija) dok su za glavne questove i misije (postoji primary ali i secondary objective koji uglavnom treba naci i "otkljucati") su u vecini slucajeva neophodni pravi igraci i naravno timski rad. Za osnivanje guilda je potrebno 100 zlatnika a za kupovinu plasta koji ce krasiti vasu grupu junaka potrebno je 2000 zlatnika (tj usluge kreiranja logo-a i sl - skupe dizajnerske usluge). Naravno taj se plast posle za takodje 2k zlata moze i promeniti ili jednostavno osnovati novi guild sa novim oznakama....Nakon zavrsenog questovanja cilje je osnivanje guild hall-a i sibacina sa drugim guildovima (cini mi se da se prvih 800 rangiraju na netu). Naravno u toku samog questovanja postoje i arene u kojima se u trenucima relaksacije mozete posibati timski sa drugim igracima (4 na 4).
Naravno, ko ne zeli da questuje vec samo da mlati moze na pocetku tj pri kreirenju svog lika (mozete imati maximalno 3 lika) da izabere pvp scenario i da odma` dobije lvl20 lika i krene u fajt. Taj scenario jos ne stigoh da probam od silnog questovanja - probacu bas ovih dana cisto da vidim kako je....
Inace nas guild se zove Ironfist Legion (IFL) a moj hrabri junak Warrior/Monk (nesto ala paladin) se zove Sturm the Baja :) pa ako neko od vas bude igrao GW moze da me/nas na guild kontaktira (whisper opcija kao u WoW-u) i rado cu mu pomoci ako mogu - oko questovanja i sl. A moze i da upadne sa nama u guild pa da se mlatimo kasnije sa dusmanima...
Sto se se kreiranja junaka tice, svaki ima 2 klase tj primary i secondary, od cega prvu birate na pocetku a drugu uzimate po sopstvenom izboru u pocetnom delu igre.
Eto, to bi ukratko bilo to, pa ako nekoga zanima jos nesto moze slobodno da pita... Pozdrav :wave:

Poslednja izmena:
@GSM
oce biti i Srbski guild site posvecen igri?
daj nekih tvojih shotova :)

hvala bogu da su se setili da mesecno placanje smara opasno... nego interesantno zvuchi.. samo shto se masa vec navukla na WoW koji je ipak reklama za sebe ..

nego kakva konekcija treba za mirno igranje...moja sudbina je 56k :( za sada

G!!! je napisao(la):
hvala bogu da su se setili da mesecno placanje smara opasno... nego interesantno zvuchi.. samo shto se masa vec navukla na WoW koji je ipak reklama za sebe ..

nego kakva konekcija treba za mirno igranje...moja sudbina je 56k :( za sada

Ma WoW je dobar ali vise izvikan i hyper smara sa tim pretplatama. A da, pretplata je mislim oko 10 eur mesecno a u Plato videh pre-paid karticu za 2 meseca igranja za tricavih 3310 dinara :zgran: Vrlo simpaticno...mozda je to cena zbog kutije u koju je upakovana :D
Inace sto se konekcije tice, ja koristim adsl kao i oba ortaka sa kojima igram, mada kazu da je igra optimizovana za 56k bez problema tj ne vidim zasto ne bi radila (a i citao sam na nekim forumima da na 56k radi bez problema). Inace GW ima live update tj pustaju redovno manje upadate-ove da ne bi morao kao za WoW da skidas patcheve od par desetina mb... Mozda malo duze treba samo pri instalaciji igre posto ona zahteva da budes online i onda u toku same instalacije skine sve potrebne update-ove...

ToxiC je napisao(la):
@GSM
oce biti i Srbski guild site posvecen igri?
daj nekih tvojih shotova :)

Pa to za sajt mozda i nije losa ideja (kada vec komsije imaju svoje sajtove) ali posto ja licno nemam nikakvog iskusta sa izradom sajtova, mozda napravimo neku GW ekipu pa bi onda i to moglo da se odradi :) ) A evo par shotova - malo sam in smanjio ali se valjda ok vidi...

Prilozi

• gw015 2.jpg
    gw015 2.jpg
    79 KB · Pregleda: 269
  • gw024.jpg
    gw024.jpg
    86.6 KB · Pregleda: 217
  • gw039.jpg
    gw039.jpg
    93.2 KB · Pregleda: 213
  • gw044.jpg
    gw044.jpg
    65 KB · Pregleda: 199
  • gw046 2.jpg
    gw046 2.jpg
    64.6 KB · Pregleda: 203
A sada, evo za sve zainteresovane, detaljniji opis GW-a koji sam upravo zavrsio:

DOPUNA: Dakle klase koje postoje su Warrior, Ranger, Monk (recimo Cleric), Elementalist (recimo Wizzard), Mesmer, Necromancer. Samo humani. Kao sto sam rekao, klase se u svakom slucaju kombiniju tj jedna je primary a druga secondary. Razne kombinacije klasa mogu biti vrlo zanimljive. Recimo ovaj moj Warrior/Monk je najslicniji Paldinu (i ja recimo imam Ressurect sto je u bitkama extra korisno), a ortak recimo igra sa Elementalist/Mesmerom sto je takodje zaista fina kombinacija. Mesmer mu dodje po zvanicnom objasnjenju - master of illusion and control, i kao takav ima odlicne defanzivne spell-ove (drain health/energyimaginary ilnesses...), sto je odlicna kombinacija sa offanzivnim spell-ovima Elementalista. U svakom slucaju treba probati pa videti koja kombinacija nekome najvise odgovara... Naravno sve kombinacije klasa su
dozvoljene, a bitno je napomenuti da secondary klasa nikada naravno ne moze imati istu snagu kao primary klasa tj ja sam recimo secondary monk i imam dobre healing spellove ali oni nikada ne mogu biti te snage kao nekome ko je primary monk - zato sto je recimo meni kao waioru primaran Strenght (koje druge klase nameaju) a monku je recimo primarna osobina Divine Favour (koju samo monka ima) - znaci secondary je ipak secondary, ali jako dobro dopunjuje primary klasu i cini lika zanimljivijim. mozda nije losa kombinacija warrior/necromancer - ono, pobijes pola sela :) pa ih onda dignes iz mrtvih

E sada sto se tice spellova i skillova - to se u GW-u sve zove skills. Svi ti skills se uce tokom igre tj ili se kupuju za cash ili se dobijaju za dz po izvrsenju nekog questa il sl. Ima ih zaista mnogo ali se u jednom trenutku mogu koristiti samo 8 po izboru igraca tj nije lose videti sta je misija pa u skladu sa tim izabrati potrebne skillove (recimo ako idete u borbu sa undeadovima izaberete prikladne skillove i sl). Ako skillove hocete da promenite to se moze uraditi povratkom u bilo koji grad/naseobinu (ali ako se vratite u grad mapa se opet ucita a sa njom i eventualni protivnici na njoj, a iz misije se to ne moze uraditi odnosno moze ali se tada izlazi iz misije i mora da se krene ispocetka). A u samoj igri postoje zaista ogroman broj skillova te je izbor odlican kao i mogucnost kombinovanja. Ovo ogranicenje od 8 skillova koji se mogu "nositi" odjednom je napravljeno upravo da bi se razvijala taktika i pravile najbolje
moguce kombinacije za odredjene situacije.

Interesantno je da u questovanju necete nailaziti na druge human playere (osim u gradovima/naseobinama gde se uglavnom i uzimaju questovi i pocinju misije i naravno stvaraju druzine bilo uzimanjem botova bilo pozivanjem drugih playera da vam se prikljuce ili prikljucivanju nekoj druzini koja se formira za odredjeni quest/misiju) jer svaka druzina ima svoj mali svet za questovanje te se ne moze desiti da vam neko pobije sva monstere ili sl pa da cekate 100 godina da se respovnuju...Inace, svaki grad/naseobina ima districte tj da ih nazovem paralelne svetove sto je napravljeno da bi se izbegla guzva u odredjenim lokacijama. I ako se broj igraca na jednoj lokaciji poveca stvaraju se novi districti. Tako da recimo ja mogu da budem na istoj loakciji u dis1 a ortak u dis3 u istom gradu i naravno da se ne vidimo ali se dogovorimo u kom cemo districtu da se nadjemo i nema problema. Uvek se sa bilo kime u igri gde god se nalazio mozete cuti preko opcije Whisper a sa pripadnicima vaseg guilda takodje i preko opcije za Guild chat.Inace districti su takodje zamisljeni i kao klasifikacija ljudi iz istih lokacija (buduci da pri registraciji birate iz zemlju iz koje ste) pa se desavsalo da automatski upadnem u district gde preovladjuju spanci ili italijani i sl... Srpski district jos ne nadjoh - ali bice,bice... Ovo naravno nije nikakvo ogranicenje vec samo okvirno napravljeno zbog grupisnaja ljudi iz istih zemalja (ovo su naravni european districti a postoje i par international gde uglavnom mozete sresti koreance koji imaju nickove na korenanskom i chatuju na svom jeziku - ludo :) )
a vi naravno mozete da idete u district koji god zelite.E bas jedan zanimljiv dogadjaj - setam se ja pre neki dan po districtima i nesto kupujem/prodajem i u gradu Ascalonu naletim na Dance Party!!! Ono likovi i ribe u donjem vesu sa plastovima guildova (posto to ne moze da se skine :) ) koji se okupili na trgu i igraju (emotes kao u WoW-u)i chatauju...Ma ludilo...

Sto se kretanja po samoj mapi tice, u svaki grad koji imate(tj koje ste tokom price otkrili)na mapi se momentalno u svakome trenutku mozete teleportovati jednostavnim klikom na njegovu ikonicu na mapi.Tada odlazite sami bez druzine, pa se u tom slucaju morate ponovo sastati u istom districtu i formirati party opet - sto je inace vrlo jednostavno tj samo pozovete one koje zelite a oni naravnu mogu da prihvate ili ne prihvate. Ima tako i budala koje u sred bitne misije jednostavno odu i ostave druzinu na cedilu, ali takvih sam iskustava imao manje tj uglavnom su ljudi bili korektni i timski orijentisani.

E sada, sto se tice oruzja, stafova,oklopa, odora i sl - te stvari se u GW-u ne kupuju na standardan nacin vec se karftuju tj prave. Procedura sledeca-expertu za Armour ili Weapons (koje mozete naci u svim vecim gradovima) donesete materijale potrebne za zeljeni predmet i platite nadoknadu za njegov rad :) tj platite mu da vam to craftuje odnosno napravi. Materijali se mogu kupiti kod trgovca za Materials ali je bolji (jeftiniji) nacin skuplajti ih tokom questovanja i od odredjenih predmeta koje dobijate/skupljate napraviti materijale - za to postoji salvage kit koji kosta 100 zlatnika i koji se moze 25 puta upotrebiti - tako od ostatka oklopa koje pokupite tokom bitke dobijte recimo metal a od nekih krzana zivuljki kozu i sl, Kasnije u igri postoji i expert salvage kit koji kosta 400 zlatnika i koji se moze upotrebiti za neke precious materijale/higly salvagable predmete za dobijanje redjih materijala. Postoji i identification kit (100 zlatnik) kojim identifikujete neidentifikovane maceve/cekice/stafove.... Oklopi/odore samo se naravno craftuju na opisan nacin i jedino ih tako mozete dobiti a oruzje je bolje skuplajti tokom bitki jer cete na taj nacin dobiti daleko bolja i jaca oruzja-naravno jeftinije :) (ona koja mogu da se kraftuju em su skupa em slabija od onih koje mozete dobiti).Naravno, uvek postoji mogucnost trgovine
sa drugim igracima, ali treba biti OPREZAN zato sto stvari Customized za druge igrace ne moze koristiti niko drugi!!! Tako je mom drugu neki lik na pocetku nase karijere (eh, neiskustvo) prodao neka oruzja i robes koji su bili customized i naravno neupotrebljive za bilo koga drugoga. CUSTOMIZED su svi oklopi/robes... po defaultu i njih ne mozete cak ni prodati merchantu, ali mozete Weapons odnosno Armour crafteru po nekoj simbolicnoj ceni (daj sta das :) )dok recim oruzja koje dobijte tokom bitke mozete odneti kod Weapons mastera da ih customizuje za vaseg lika i tada je to oruzje +20% jace ali ga
posle ne mozte prodati drugim igracima - odnosno mozete ako su novi i naivni ;) Zato oruzja koja nameravate da prodajte nemojte customizovati za vaseg lika.

Nije lose napomenuti da maltene u svim gradovim postoji Storage tj to vam je kao neka banka sa expozituram maltene svugde - platite 50 zlatnika jednokratno i imate svoj mali prostor u Storage-u da drzite odredjeni broj predmeta i cash po zelji. Nije losa i vrlo korisna fora. Vas lik na pocetku ima "ranac" i odredjeni broj slobodnih slotova unutar njega a mozte dokupiti i 1 pouch i 2 bags da bi prosirili prostor za drzanje stvari - trebace vam u svakom slucaju. Bags kasnije mozete i prosiriti duplo (kupi se rune of holding za tricavih 400 zlatnika) dok se pouch ne moze prosiriti.

I na kraju, malo informacija o napredovanju vaseg lika.Dakle, max lvl je 20 a nivoi se naravno sticu sakupljanjem xp-a tokom questova, misija, sibanja u areni... Svaki novo lvl donosi i dodatne poene koje mozete sami rasporedjivati i time neke karakteristike lika ojacavati po potrebi. Npr meni je Hammer Mastery trenutno 8 dok mi je Axe Mastery i
Swordsmanship na 0 posto trenutno ne koristim sekiru i mac - imam neke extra two-handed cekice pa za ostalo i ne hajem :) Tamo mi je recimo Healing prayers na 7 a Protective prayers na 0 iz istog razloga. Poene posle mozete i prerasporedjivati (recimo ako odlucite da koristite drugi tip spellova ili naleti neka extra sekira ili sl) ali i to nije neograniceno tj pri svakom novom nivou dobijete novih 24 poena koji sluze samo za raspordjivanje (ali dobija se i po 1 na svakih 250xp tako da vam nece manjkati -jedino ako ne zelite da svakih 5 minuta menjate karakteristike svog lika :) Postoje i predmeti - oklopi, slemovi, oruzja.... koji pojedine karakteristike podizu za nivo tako da je meni recimo Strenght trenutno 9 (iako je po poenima koje sam dodelio 8) zbog slema koji nosim i sl... Imam recimo i slem koji mi podize Hammer mastery i sl...

Eto, ovo je bio jedan "malo" detaljniji opis GW-a. Nisam se sigurno setio svega, a ako nesto nije jasno ili treba dodatno objasnjenje slobodno pitajte...
Pozdrav svima :wave:

mozda off-topic
otkud ona tri dugmeta u uglu ekrana (minimize, restore/maximize i close)? jel to sto je igra mmorpg pa prilikom igranja na netu da smanjish formu(prozor) da mozes da nesto drugo da radish!

Kosta 2000din u Platou...Tako mi je rekao tip preko telefona.
Zipa sad ovo:
-Igru moze da kupi nas lupam sad 500 mislim na jedan primerak i sa istim serialom svako kod sebe da instalira prijavi se na server i igra.
-Mesecno se neplaca nista.
-Posebne mogucnosti i extra popusti na expansione
-...Odes kod ortaka i tamo ukucas svoju sifru i username i sa njegovog kompa igras sa svojim herojem sa kojim inace igras kod kuce.
-Nije WoW :d

ToxiC je napisao(la):
mozda off-topic
otkud ona tri dugmeta u uglu ekrana (minimize, restore/maximize i close)? jel to sto je igra mmorpg pa prilikom igranja na netu da smanjish formu(prozor) da mozes da nesto drugo da radish!

Da, igra je zaista sasvim fino optimizovna pa mozes kada ti je potrebno da je spustis na taskbar i radis nesto drugo (evo, tipa postovanja na bench :) )

@Freemind - Bogami to za 2000 u Platou je veliko pitanje...Ja je u obe njihove radnje nisam video a bio sam skoro a nekako mi je ta cena previse niska da bi to bilo istinito...To sto pricaju preko telefona je jedna stvar, treba ipak proveriti na licu mesta.

A sto se tice 500 ljudi na 1 serial :D , ono naravno moze 1 da bude na netu sa njim ali ne mogu dvojica istovremeno da igraju - pa zar bi im se isplatilo da je tako, niko ziv ne bi kupovao igru vec bi kao sto kazes xy ljudi podelilo 1 serial :D Serial ti u principu sluzi za kreiranje sopstvenog accounta kao u WoW-u, a account je jedan i jedinstven i ne moze biti 2 puta u isto vreme aktivan. A da mozes da se ulogujes kod ortaka, naravno mozes, posto su podaci o tvom liku/likovima na njihovom serveru a ne na tvom kompu, ali mislim da je takva ista fora i sa WoW-om (neka me neko ispravi ako gresim)
E to sto se tice nepostojanja mesecnog "haraca" ;) je naravno prava i krajnje pozitivna stvar...Jednostavno ne opterecuje i ne smara kao WoW.
Kad su expansioni u pitanju,evo bas je nedavno najavljen novi veci live-update koji ce ciniti 2 nove regije za igru, a bice pusten kako kazu "in coming weeks"

Evo i par novih screenshotova...

Prilozi

• Ulaz u igru.jpg
    Ulaz u igru.jpg
    63.1 KB · Pregleda: 195
  • Hanchmeni tj botovi.jpg
    Hanchmeni tj botovi.jpg
    80.1 KB · Pregleda: 174
  • Priroda.jpg
    Priroda.jpg
    82.9 KB · Pregleda: 190
  • Pobismo Ettine.jpg
    Pobismo Ettine.jpg
    95.5 KB · Pregleda: 188
  • Fajt.jpg
    Fajt.jpg
    102.1 KB · Pregleda: 188
Evo svezih screenshotova...

Prilozi

• gw063.jpg
    gw063.jpg
    71.8 KB · Pregleda: 128
  • gw064.jpg
    gw064.jpg
    90.8 KB · Pregleda: 137
  • gw067.jpg
    gw067.jpg
    81.5 KB · Pregleda: 152
  • gw075.jpg
    gw075.jpg
    61.4 KB · Pregleda: 132
  • Cutscene.jpg
    Cutscene.jpg
    77.9 KB · Pregleda: 135
to je kletva wow sam imao medju prvima a gw necu izgleda dobiti ni medju poslednjima... tja

Da, nema je jos uvek kod nas koliko sam ja upucen... A sto ne bi narucio iz Hrvatske? Evo linka, a oni je imaju na lageru (malopre proverio - jedino na lageru nema Limited edition ali to ti i ne treba tj tu dobijes slusalice i ....)i cena je 300kn sto je oko 40eur - jeftinije je recim nego u UK gde je oko 45eur (mada mislim da se preko online prodavnica moze naci malo jeftinije). Evo link:

http://www.crovortex.com/ald-zg.php?op=popis

E sada ne znam koliko bi tacno ispao transport i sl, ali sigurno manje nego iz neke zemlje EU a verovatno bi ti i brzo stigla...

Pozdrav :wave:

realno cekam zbog cene koju su najavili, idem u split za dve nedelje pa cu dotle da vidim sta ce da bude :) hvala na infou!

koliko igraca otprilike igra ima li neki info i jel ima IMBA klasa itd?

Da li ce biti neki srbijanski guild, kao u WoW-u. u Cro se puno igra, a ove u Banja Luci, niko i ne spominje. NAko svidja mi se, mada WoW bi je bolji, al ovde nema pretplate, sto je veliki +

Mene zanima kakav je postupak instalacije, konekcije na server itd. jer nikada nisam igrao igru preko net-a?

Koliko ima tih servera, da li je ogromna guzva na njima pa ne moze opusteno da se igra, da li mi je dovoljna 128K kablovska veza?

Kakav je princip igranja, znaci ako igram danas i sutra pa za tri meseca ponovo hocu da igram, sve ostaje isto kao kada sam prekinuo igranje?

Ako ima jos neka korisna informacija bio bih zahvalan.
Na primer, nasao sam na oficijelnom sajtu podatke o nekoliko UPDATE-ova (peceva) za igru medjutim ne mogu da ih skinem. Koja je tu varijanta?

Da li igra lici recimo na Sacred ili mozda na neku drugu?

Poslednja izmena:
Slaven je napisao(la):
Da li ce biti neki srbijanski guild, kao u WoW-u. u Cro se puno igra, a ove u Banja Luci, niko i ne spominje. NAko svidja mi se, mada WoW bi je bolji, al ovde nema pretplate, sto je veliki +
Sto se tice Srpskih gildova ima ih, brat bratu, oko 10-20. Umesto da im jedan i gotovo...

ma nek se ujedine u nekoliko extra jakih, a ne ovako svak za sebe.

freemind je napisao(la):
Igru moze da kupi nas lupam sad 500 mislim na jedan primerak i sa istim serialom svako kod sebe da instalira prijavi se na server i igra.

Na koju foru se to radi. Stalno mi govori da je CD key already in use.

Video sam igru i u Novom Sadu i isto kosta 1999 din sto je daleko jeftinije od 45 eura.

Prekosutra dobijam igru pa se vidimo...

Vrh Dno