Šta je novo?

Guild Wars: Factions

Civil

Slavan
Učlanjen(a)
18.08.2005
Poena
380
Ogromni sam fan ove igre, planiram da kupim drugi deo ali sam totalno pogubljen sto se tice tog dela. Znam da postoji mogucnost spajanja account-a i pokretanja novog ali nikako ne mogu da shvatim sta pruza jedna a sta druga mogucnost. Takodje mi nije jasno zasto kupujem diskove sa Factions kampanjom jer koliko sam razumeo ja dobijam samo neki SERIJSKI BROJ koji kao ukucam i imam Factions!? :trust:

1) Trenutno se nalazim u jednom gildu. Ukoliko NE SPOJIM naloge, da li cu moci da napravim novog lika i da njime automatski budem u svom gildu (znaci, da mi umesto imena starog lika pise ime novog) ? Ili cu morati ponovo da budem primljen u isti? Da li cu sa tim likom moci da igram samo Factions kampanju, bez mogucnosti da se vratim u prvi deo igre?

2) Sta se desava sa novim likom sa kojim planiram da pocnem igru ako SPOJIM naloge? Sta ce se desiti sa mojim gildom?

3) Pod kojim uslovima mogu da napravim novog lika, krenem od pocetka prvog dela igre i onda sa njime da predjem u Factions? Da li je to moguce samo ukoliko spojim naloge?

4) Ukoliko spojim naloge, to znaci da ce moj sadasnji lik da predje u Factions (pri tome ce moci da ide sa kontinenta na kontinent, zar ne?) ali da li cu onda moci da napravim novog lika - ne A i R nego bilo kog drugog i da njime igram od pocetka... cega? Samo Factions kampanju?

Procitao sam citav FAQ ali mi i dalje nista nije jasno. :wall:

Civil je napisao(la):
Ogromni sam fan ove igre, planiram da kupim drugi deo ali sam totalno pogubljen sto se tice tog dela. Znam da postoji mogucnost spajanja account-a i pokretanja novog ali nikako ne mogu da shvatim sta pruza jedna a sta druga mogucnost. Takodje mi nije jasno zasto kupujem diskove sa Factions kampanjom jer koliko sam razumeo ja dobijam samo neki SERIJSKI BROJ koji kao ukucam i imam Factions!? :trust:

1) Trenutno se nalazim u jednom gildu. Ukoliko NE SPOJIM naloge, da li cu moci da napravim novog lika i da njime automatski budem u svom gildu (znaci, da mi umesto imena starog lika pise ime novog) ? Ili cu morati ponovo da budem primljen u isti? Da li cu sa tim likom moci da igram samo Factions kampanju, bez mogucnosti da se vratim u prvi deo igre?

2) Sta se desava sa novim likom sa kojim planiram da pocnem igru ako SPOJIM naloge? Sta ce se desiti sa mojim gildom?

3) Pod kojim uslovima mogu da napravim novog lika, krenem od pocetka prvog dela igre i onda sa njime da predjem u Factions? Da li je to moguce samo ukoliko spojim naloge?

4) Ukoliko spojim naloge, to znaci da ce moj sadasnji lik da predje u Factions (pri tome ce moci da ide sa kontinenta na kontinent, zar ne?) ali da li cu onda moci da napravim novog lika - ne A i R nego bilo kog drugog i da njime igram od pocetka... cega? Samo Factions kampanju?

Procitao sam citav FAQ ali mi i dalje nista nije jasno. :wall:

Mislim da si nepotrebno sebi zakomplikovao zivot:wave:
Iz mog iskustva ti mogu reci da je NCSoft sve odradio bas onako kako treba i na zadovoljstvo svih nas igraca. Da budem iskren ne secam se nikakvog spajanja naloga, jednostavno sam instalirao Factions (dolazi na 2 diska) i nastavio da igram.
1,2. Naravno da ces biti u istom gildu ako napravis novog igraca, ako ga pravis sa istog account-a. Factions donosi jos 2 slobodna slota za likove, tako da mozes da napravis i Ritualista i Assasina (ako zelis).
3,4. Sa svim starim likovima mozes da nastavis Factions kampanju, a sa novim PvE likovima mislim da moras da igras ispocetka pa tek onda Factions (nisam siguran za ovo, nisam dugo pravio novog lika ).

Mister_D je napisao(la):
Sa svim starim likovima mozes da nastavis Factions kampanju, a sa novim PvE likovima mislim da moras da igras ispocetka pa tek onda Factions (nisam siguran za ovo, nisam dugo pravio novog lika ).
sa novim likom mozes poceti factions kampanju od pocetka cak se sa tim likom kasnije mozes prebaciti i igrati staru (GW) kampanju i obrnuto (prvo staru pa onda factions biras kad napravis novog lika naravno ovo podrazumeva da merge-ujes key posto mozes factions key aktivirati kao novi nalog i igrati samo factions bez stare kampanje(ne preporucujem)) razlika ako hoces sa likom iz stare kampanje da igras factions je u tome sto ce te "baciti" odmah na jace neprijatelje (iz lions arch-a) tj. na drugi kraj mape dok ces ako izaberes da pocnes factions sa novim likom poceti kao i u prvoj kampanji nesto kao presearing na drugoj strani mape
naravno ako merge-ujes account-e tj. kljuceve ostajes u tvom guild-u u kojem si sada bez obzira koju kampanju krenes sa novim likom

Poslednja izmena:
Palniram da reinstaliram Windows (moram) pa me interesuje da li cu posle instalacije igre na novom Windowsu morati da se registrujem da bi igrao i da li ce prihvatiti isti cd-key, i sta da radim ako ne prihvati. Da bi zadrzao lika sta treba da backup-ijem od fajlova iz instalacionog foldera?

Hvala unapred na odgovoru!

Ne moras da backup-ujes apsolutno nista (sve informacije o tvom liku se nalaze na serveru igre) a za CD KEY te nece ni pitati! Ja sam reinstalirao Windows i tako je bilo, jedino (i najveci) problem je u tome sto sam tada morao da skidam milijardu fajlova (update-ova). Verujem da mozes da sacuvas sadrzaj direktorijuma sada i da ga vratis nakon instalacije igre, nisam siguran ali mislim da ce raditi, ako je neko probao neka potvrdi.

Ako sam vas dobro razumeo, ako spojim account-e, sa starim likom MOGU da igram Factions kampanju i da se vracam nazad s' tim sto tu kampanju pocinjem NE OD POCETKA kampanje a sa novim likom mogu da pocnem OD POCETKA Factions kampanje i kasnije se takodje mogu vratiti u Prophecies? Novi likovi ukoliko spojim naloge mogu da mi budu BILO KOJI a ne samo Assasin i Ritualist. Je l' to to? Ako je to to, onda ne shvatam poentu ne spajanja naloga.

Civil je napisao(la):
Ako sam vas dobro razumeo, ako spojim account-e, sa starim likom MOGU da igram Factions kampanju i da se vracam nazad s' tim sto tu kampanju pocinjem NE OD POCETKA kampanje a sa novim likom mogu da pocnem OD POCETKA Factions kampanje i kasnije se takodje mogu vratiti u Prophecies? Novi likovi ukoliko spojim naloge mogu da mi budu BILO KOJI a ne samo Assasin i Ritualist. Je l' to to? Ako je to to, onda ne shvatam poentu ne spajanja naloga.
tacno uz malu ispravku sa starim likom pocinjes factions isto od pocetka (putujes kao brodom iz lions arch-a) ali je prica malo kraca i pocinjes sa druge pozicije na mapi od one koju dobijes pocinjuci factions sa novim likom i to zbog balansa pa zamisli da kao nabudzeni baja upadnes od samog pocetka factions-a gde su neprijatelji lvl1
pa poenta ne spajanja naloga su novi igraci koji su tek sad recimo kupili gw factions oni mogu samo factions da igraju (dok recimo ne kupe i stari gw i merge-uju accaunt-e) i da kreiraju bilo kojeg od svih 8 likova koliko ih za sada ima
trebas da backup-ujes samo Gw.dat fajl i to je to nakon instalacije gw-a i factions-a kopiraj/overwrite-uj taj fajl i imaces igru up to date kakva ti je i sada ovo sam i sam na zalost :wall: tek skoro saznao

Sjajno, ja sam se nesto bio skroz istripovao. A da li je tacno da ja kada kupim Factons ne moram nista da instaliram nego navodno samo ukucam KEY ? Nije moguce da cu u tom slucaju ceo Factions skidati sa net-a... ili je moguce da sam ga prakticno vec skinuo? Jer, nije mi jasno da ja do dana danasnjeg skidam update-a Factions-a a nemam tu igru.

Inace, GW je najbolja igra koju sam ikada igrao, nijedna igra mi nije pruzila toliko zabave - 4 meseca non stop i mozda sam je otkrio 30%, ako i toliko. Onda sam napravio pauzu isto toliko ali planiram da se ponovo aktiviram.

Civil je napisao(la):
Sjajno, ja sam se nesto bio skroz istripovao. A da li je tacno da ja kada kupim Factons ne moram nista da instaliram nego navodno samo ukucam KEY ? Nije moguce da cu u tom slucaju ceo Factions skidati sa net-a... ili je moguce da sam ga prakticno vec skinuo? Jer, nije mi jasno da ja do dana danasnjeg skidam update-a Factions-a a nemam tu igru.
bila je neka fora da ti stvarno skida factions u pozadini dok je konekcija idle i da ti posle samo treba key samo mislim da su stotine mb-a u pitanju pa bih ja ipak instalirao factions prvo

Civil je napisao(la):
Inace, GW je najbolja igra koju sam ikada igrao, nijedna igra mi nije pruzila toliko zabave - 4 meseca non stop i mozda sam je otkrio 30%, ako i toliko. Onda sam napravio pauzu isto toliko ali planiram da se ponovo aktiviram.

eh razumem te u potpunosti ja sam djipao ko blesav od jula prosle godine do marta tekuce pa sam "malo" pauzirao zbog obliviona i titan questa sad kad se logujem totalno sam zbunjen brdo novih skilova ostalo locked novi build-ovi u hoh-u/gvg-u itd... no potrudicu se malo da sve otkljucam dok ne izadje nightfall inace izbacivace expansion-e na 6 meseci taman :banana:
zanimljivo je i to sto ce u wow expansion-u burning crusade ubaciti pvp 2-5 vs 2-5 igraca hehe lopovi ali na njihovu zalost tesko ce stici pvp segment gw-a koji je nesto najbolje sto sam ikada igrao/video

Poslednja izmena:
ivke76 je napisao(la):
bila je neka fora da ti stvarno skida factions u pozadini dok je konekcija idle i da ti posle samo treba key samo mislim da su stotine mb-a u pitanju pa bih ja ipak instalirao factions prvo

Pa ne, pazi, nema tu sta ja hocu, nego ja pitam kako mora odnosno kako se igra instalira generalno.

eh razumem te u potpunosti ja sam djipao ko blesav od jula prosle godine do marta tekuce pa sam "malo" pauzirao zbog obliviona i titan questa sad kad se logujem totalno sam zbunjen brdo novih skilova ostalo locked novi build-ovi u hoh-u/gvg-u itd... no potrudicu se malo da sve otkljucam dok ne izadje nightfall inace izbacivace expansion-e na 6 meseci taman :banana:
zanimljivo je i to sto ce u wow expansion-u burning crusade ubaciti pvp 2-5 vs 2-5 igraca hehe lopovi ali na njihovu zalost tesko ce stici pvp segment gw-a koji je nesto najbolje sto sam ikada igrao/video

Meni pricas... kada sam pre neki dan usao u igru shvatio sam da bukvalno NISTA ne znam, znaci i ono sto sam znao vise ne znam a nisam preterano mnogo ni znao. Stigao sam bio do titan questova i tu sam stao jer kao i vecina drugih ljudi, nisam imao sa kime da ih igram.

Sta je nightfall??? Jos jedna stand-alone igra ili exp. za Factions?

Kazem ti, ja sada nemam Factions a update-ovi koje skidam sadrze fixeve za tu igru. Zato mi nije bilo jasno kako tece postupak instalacije.

Znaci zasebna je igra, jer Factions je zasebna igra... da nisu malo pozurili, ja nisam ni F kupio. :)

Civil je napisao(la):
Znaci zasebna je igra, jer Factions je zasebna igra... da nisu malo pozurili, ja nisam ni F kupio. :)

Pa covece pozuri :cigar: sta cekas???
Igra je vrh......:exploder:

Nema se vremena... :( Ali igracu je kada odem u penziju...

Kazem ti, ja sada nemam Factions a update-ovi koje skidam sadrze fixeve za tu igru. Zato mi nije bilo jasno kako tece postupak instalacije.[/QUOTE]

Koliko sam ja razumeo, GW je tako napravljen da skida update-ove za sve sto postoji tog trenutka bez obzira ima ti instaliran prophecies ili factions, i u buducnosti ce ostati isto, sto znaci da kada izadje nightfall skidaces i update za nightfall!!!
btw. ja sam od druga uzeo acc za factions pre 3 dana, instalirao sam prophecies posto sam to jos pre skinuo sa neta naravno nisam imao key ali sam cekao dobru dusu da mi podari key, i skidao sam update-ove u velicini od oko 900mega. I jos nesto, cim se prvi put pokrenula igra pisalo je GW factions.

Zakljucak: kao sto sam i malopre naveo, ljudi iz nc softa verovatno tim updatovima ili pokusavaju da navuku ljude na kupovinu novih nastavaka, ili je jednostavno tako najlakse optimizovati igru i olaksati update uz minimalan cim.
Toliko od mene poz
PS. nadam se da cu danas napokon krenuti sa ozbiljnijom igrom posto nikako da odvojim vremena da zabodem par sati pored gw-a a vredi u svakom slucaju :bottle:

Ljudi igra li ko ovo jos???
Aj javi te se in game Orckrist The Mighty :D

Sto kazes "jos" ? Hoces da kazes da se smanjio broj igraca u igri? Ja se nadam da nije tako jer tek tamo za mesec dana cu da kupim F. Ali oni planiraju da izbace jos jedan nastavak pa time odrzavaju broj igraca.

Taman posla!!! Nisam osoba koja moze da kaze da li ima manje igraca, jerbo sam poceo pre par dana, tako da ne znam koliko je pre bilo usera.
Ja igram F sad, uzeo sam acc od druga i planiram da kupim P, a NightFall bi trebalo da izadje tamo u oktobru novembru barem po pricama.
Ima i dalje brdo igraca tako da nije frka ;)
Nego reko niko ovde nista ne pominje pa reko da osvezim temu :D
Aj pa ako igras javi se. pOzdrav

Ako treba nekome Guildwars Special Edition (original) neka se javi 063/403672

Jedno pitanje za GW. Juče sam kupio osnovni GW i svidela mi se igra, napravio sam lika za onaj "avanturistički" mod, a ne PvP. Zanima me u čemu je razlika?

Još nešto, druge igrače srećem samo po gradovima, a ne i po poljanama i sl kao što je to slučaj u ostalim MMORPGovima koje sam igrao do sada (Lineage 2 i Anarchy online). Jel to ima veze sa ovim što nisam napravio PvP lika ili je do ove početne lokacije u igri?

Poslednja izmena:
Jedno pitanje za GW. Juče sam kupio osnovni GW i svidela mi se igra, napravio sam lika za onaj "avanturistički" mod, a ne PvP. Zanima me u čemu je razlika?

Još nešto, druge igrače srećem samo po gradovima, a ne i po poljanama i sl kao što je to slučaj u ostalim MMORPGovima koje sam igrao do sada (Lineage 2 i Anarchy online). Jel to ima veze sa ovim što nisam napravio PvP lika ili je do ove početne lokacije u igri?

Razlika je u tome sto si kada napravis PvP lika na pocetku sa njim mozes odmah da pocnes da igras PvP deo igre, znaci u arenama i sl. i sto s njim na pocetku nemas sve skilove koje bi otkljucao igrajuci PvE deo, nego moras da ih otkljucas igrajuci PvP, isto tako oruzje je slabije, oklop.
A ovo drugo je potpuno normalna stvar i nema veze sa tim sto si napravio PvP lika i do pocetne lokacije, i u tome se GW razlikuje od slicnih igara

Pozdrav!

Nemoj da te to smori, i ja sam se malo razocarao u pocetku, ali kasnije ces non stop ici sa nekim likovima u misije i quest-ove i nikada neces biti sam.

Igra je najbolja ikada!

Aha hvala, mada sam primetio da sam i sada poprilično jak W/Mo i da sve mogu da sredim sam. Ajde videću kako to ide kasnije.

Možda možemo da se dogovaramo mi odavde sa bencha da pravimo neke gilde i sl ako ste zainteresovani ;)

Mozda na pocetku mozes sam ali postoje misije kasnije koje ne mozes sam. Ne zato sto nisi dovoljno jak nego jednostavno u questovima se zahteva par clanova da bi mogao uopste da uzmes quest. Inache igra je odlicna i nije za solo igranje, mnogo je bolji dozivljaj igranja u grupi i to ti kaze covek koji obozava da igra solo :D Mnogo bolje od Lineage 2 iste firme koji sam igrao vise od godinu ipo.

Moja gilda se raspala tako da sam se smorio najstrasnije. A taman sam hteo da kupim Factions i vratim se igranju posto nisam igrao nekoliko meseci. Ovako, mislim da to vise nema smisla. Gde sada da trazim novu gildu...

Pa koja je vajda uopšte od gildi ako se igra PvE?

Hoćete da napravimo neku "fun" gildu, pa da idemo zajedno bar u questove kad se nađemo online. Znači, ništa ozbiljno, samo zezanje i chat na srpskom? :)

Ma kakva FUN igra, ovo je vrlo ozbiljna igra. Bez zezanja, znaci treba uzasno mnogo vremena da se savladaju SVE stvari. Ja sam je igrao 4 meseca non stop i nisam je znao ni 30%. Uzasno je kompleksna, neverovatno. A da ne pricam da ima i Factions i da uskoro izlazi Night Fall, znaci zato mi se i ne igra, em sam zaboravio da igram i ono sto sam znao em ta dva exp-a donose jos gomilu noviteta.

Pazi, u ovoj igri ti je gilda cilj, smisao. Znaci, imas PvE deo koji odigras, ali to kada zavrsis onda nastupa ono pravo - PvP. Znaci, PvE ti je prakticno ovde samo nesto na cemu ces da naucis da igras i da otkljucavas razne stvari koje ces koristiti u PvP borbama, imas gomilu arena ali ubedljivo najzanimljivije od svega su GUILD BATTLE-s. Joj, sto je to dobro!!! A ni PvE NE MOZES da zavrsis bez drugih igraca i naravno da ti je lakse da imas gildu u kojoj poznajes ljude, pricate istim jezikom, dogovarate se sta i kako...

OK, nov sam, šta ovde ima ozbiljno i komplikovano da bude? Ne flejmujem, stvarno me zanima.

Samo ti igraj... tebi mozda ne bude nista komplikovano... ja ti kazem kako je meni bilo... igra je najkompleksnija koju sam ikada igrao... na primer, ima desetine bildova, desetine taktika, ma haos... stotine predmeta, lokacija... nije toliko tesko zavrsiti PvE deo (pitacu te kada stignes do Titan quest-ova) ali kada pocnes da igras PvP, videces koliko tu ima da se zna... pa onda farm... gde je najbolje, kako, pa moras da znas najbolje kombinacije klase za svaku lokaciju na kojoj bi da farmujes... ma vec sam i zaboravio...

Poslednja izmena:
Igra je dosta komplikovana, možda i previše za one koji hoće da je upoznaju do kraja. Anet je majstorski odradio posao baš zato što te postepeno uvodi u igru. Znači na početku idu questovi koje možeš sam da završavaš, pa onda kreću misije koje u početku ne traže određeni build nego dovoljan broj igrača, i tako se kompleksnost igre povećava korak po korak sve dok ne stigneš do HA(heroes ascent) i gvg ( guild versus guild). Samo za gvg ima ogroman broj team buildova, preovladavaju 2 osnovna tip buildova, ballanced i spike, ballanced kao što i samo ime govori je izbalansiran build, tj od svega po malo, a spike je build za nanošenje velikog damage-a za kratko vreme- par sekundi. Pa taj spike opet ima 3 osnovna podtipa air, ranger i necro spike, i tako dalje. To su samo buildovi, a na to treba dodati i praktično znanje koje se dobija igranjem tih buildova, znači kretanje, saradnja sa ekipom, za razliku od drugih igrara slične tematike u GW igrači imaju malo mane iliti spell energije, uz manju ili veću regeneraciju iste, uz vreme recharga skillova i spellova, jasno je da je potrebno voditi računa i timingu za upotrebu arsenala veština koje posedujete. Mnogima na prvi pogled izgleda prosto baratati sa 8 spell/skillova koje igrač sa sobom "nosi" u misije ili u pvp. Čar igre i jeste u tome da se odaberu pravih 8, da odgovaraju team buildu, i da se na pravi način iskriste u toku meča. Igra nije za površno igranje, znači jednom, dvaput nedeljno po 2-3 sata. Ko hoće da uživa u pvp-u mora da provede podosta vremena pored kompa, što je i osnovni razlog što sam ja batalio GW. Još samo da kažem da je GW spoj kvalitetne igre za relativno malo novca, jedino je problem naš prokleti internet providing. Bolje internet usluge (isdn, adsl) su preskupe za većinu naših igrača, dok wireless i dial-up prave problem sa lagom:crash: , koji je jedan od najopasnijih stvari u pvp-u, a često i vas totalno uskraćuje za mogućnost igranja nekih buildova, spike-a pre svega. Srpska zajednica u GW postoji, a kao što je i za očekivati podeljena je maksimalno. Ima nekoliko čisto srpskih guildova: SSF, BG(Singidunum), SRBI(Srbija do tokija), BG nisam siguran da još postoje, i ima nekoliko mešovotih exYU guildova kao JDS i EXYU koji je čini mi se i jedan od najstarijih guildova sa ovih prostora. Igru preporučujem svakom ko za nju ima vremena. Posedujem spetial edition osnovne igre, pa ako je neko voljan da ga uzme nek mi se obrati preko pm

Lune, skroz si u pravu. Kako zelim da imam vremena za ovu igru, nemas pojma. Ali nemam toliko koliko ona zahteva. Zato kada sam je najvise igrao, nisam je komplet poznavao jer je i to moje maksimalno bilo - malo! Evo malopre sam usao u igru posle duuuuuuugo vremena... prvo sam skinuo jedno 50-ak MB... a onda sam se zapitao da li vredi da je uopste pocinjem... igra mi se neka igra ali me nijedna u poslednje vreme nesto ne privlaci... izgleda da me polao ali sigurno prolazi trip sa igrama... drzi me Battlefield 2, GW mi se igra, znaci online igre vecinom... i sad' se pitam ima li smisla ponovo pocinjati avanturu zvanu Guild Wars... krajem meseca izlazi Night Fall... a ja jos nisam kupio ni Factions... cak nisam ni komplet zavrsio osnovnu igru (ostali mi titan quest-ovi i SF)... kapiram da su svi odavno zavrsili osnovnu igru... ne bi me cudilo da vise nema ljudi u njoj... stvarno su lepo napravili sto tako izbacuju cesto dodatke... tako drze igrace online stalno... pored ove igre coveku bukvalno ne treba nista vise... a ja sam SVE zaboravio sto sam i znao... znaci, kada bih opet poceo da je igram, maltene bi morao da je igram ispocetka... a nemam toliko vremena... sto kazes Lune, ova igra mora non stop da se igra da bi to bilo to...

I ne kapiram ove silne update-ove... znaci kada bih sutra formatirao hard morao bih da skidam par desetina hiljada fajlova!? Sve sto sam do sada skinuo za skoro godinu dana!? To je besmisleno. Da li bi igra radila ako bih po ponovnoj instalaciji prekopirao sva tri fajla koja je cine a koje sam prethodno sacuvao negde sa strane ("puna" verzija od pre reinstalacije) ? Na primer zato sto hocu recimo sutra da formatiram hard. Pa necu valjda da posle toga skidam 500 mega update-ova...

Da li da kupim Factions ne znam ni sam... opet mi tu nije jasno da li se igra instalira ili samo ubacujem neki kljuc... kazu da ubacujem kljuc, ali koji moj onda kupujem diskove sa igrom!?

Ne znam, strasno mi se igra a nemam toliko vremena + sve sam pozaboravljao. :(

Najbolja igra koju sam ikada igrao, jos jednom moram da kazem.

Nazad
Vrh Dno