Šta je novo?

Guest wifi izolacija

Hannibal

Čuven
Učlanjen(a)
01.12.2002
Poena
619
Imam Dlink DSL-2640B modem-router. Podigao sam dve wifi mreze sa dva ssid-a i razlicitim siframa. Jednu za moje racunare i uredjaje a drugu za goste. Medju ostalim podesavanjima stoji i "user isolation". Ukljucen je u guest mrezi a u glavnoj nije. Trebalo bi da s tim podesavanjem korisnici konektovani na taj (guest) ssid ne vide druge uredjaje u mrezi vec da dobiju samo izlaz na internet. Medjutim to ne funkcionise. Bez problema se sa guest mreze upise ip adresa rutera ili nas-a i dobijem pristup web interface-u uredjaja. Mogu i da podesim workgroup pa da pristupam drugim racunarima u mrezi. Treba li jos nesto podesiti da se ukljuci ta izolacija korisnika. Google i uputstvo nisu mnogo pomogli.

Revizija je B2 (onaj cetvrtasti). Probao sam oficijelni firmware 4.01 i neki beta s nekog foruma 4.04b. S oba isti rezultat.

Ja ništa nisam našao. Mislim, tako bi trebalo da funkcioniše. Eventualno, da probaš da ga vratiš na podrazumevane vrednosti, pa pokreneš one njegove čarobnjake, wizarde. Kad odradiš početno podešavanje, onda uključiš i tu gostinsku mrežu pa proveriš opet. Ja sa D-linkom u zadnjih nekoliko godina sam imao dosta problema, software im je najblaže rečeno katastrofa. Da li plaćaju klince u Vijetnamu da im pišu firmware, ili su prosto nesposobni, pitanje je za drugi put.

Evo ti ovde link od ftp servera koji još radi

ftp://ftp.dlink.eu/Products/dsl/dsl-2640b/

Ruski nema ovu verziju

Vrh Dno