Šta je novo?

Gubljenje mreze?

kUdtiHaEX

Super ridža
Administrator
Učlanjen(a)
18.07.2001
Poena
1,365
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel® Core™ i5-9500F, NZXT Kraken Z63
GPU
Asus GTX 2070 Super
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 1 TB
Kućište
NZXT H210i
Monitor
LG C2 42"
Miš & tastatura
Logitech G502, Keychron K8, Nuphy Air75, Ducky TKL One 2
Ostale periferije
Glupi HP štampač
Laptop
Apple Macbook Pro 14" M1
Tablet
Apple iPad Pro 11"
Mobilni telefon
Apple iPhone 13 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch Ultra
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Imam 2 kompa koja su umrezena, oba rade pod Windows 2003 Standard Server sistemom.
Sherovao sam jedan folder na mom kompu i mapirao mrezni drajv. I tu je problem. Cesto se desava da mreza cas radi a cas ne...nema pravila, ponekad je mrezni drajv dostupan i drugom kompu a nekad nije. Nekada pomaze restart, a neka i ne....:( IP adrese su 192.168.0.1 i 192.168.0.2, premissions je podesen kako treba... (svi mogu sve), file and printer sharing ukljucen, firewall ne blokira mrezu...
Kada drugi racunar nije dostupan javlja se poruka: You might not have permission to use network resusrs. Contact administartor to find out if u have access permissions.... Naravno, oba kompa imaju iste sifre i iste unameove. Cisto jos da napomenem da je prethodna varijanta Windows 2000 - Windows 2003 radila savrseno - znaci nije do kabla i nije do mreznih.

Voc d prablm?

Poslednja izmena:
Imao sam i ja slican problem , sve dok nisam ponovo instalirao ceo Win sa drugom verzzijom (tj. sa drugog diska) , mozda verzija nije bila kako treba a mozda i nije narezana kako valja ... nace isti problem sam ranije imao i na win2000 advanced server
Pozdrav

To sa instaliranjem Win ne gine na kraju. Ako cas radi cas nece, najbolje je izvrsiti povezivanje ispocetka. :smash: Desavaju se te stvari kad se cacka OS. Narocito kad je u pitanju 2003 server. Njega nije bas lako ni instalirati. :smash:

Meni se to redovno dešava ovde u firmi pod Win2000 Server. Npr. 3 meseca radi mapirani folder na jednoj radnoj stanici, i onda jedno jutro upalim računar i - PAF, ništa, poruka-You might not have permission to use network resource, koja me inače nervira do bola! Posle restarta servera sve je OK.

Ali ipak mislim, da je za bilo koju malko veću mrežu (tipa 10 računara i više) poželjno preći na AD gde ovakvi problemi jednostavno-ne postoje.

Burazer ima tri kompa povezana preko sviča. Reinstalirao sam mu dva, namestim mrežu, sve šljaka. Zove me on posle dva dana "Bato, ovo nešto ne radi". Pomislim, prokleti ZA pravi probleme, ali znam da mu instaliran na samo jednoj mašini, a druge dve su čiste. Probao da pingujem mašine, ali jok. Setim se najstarijeg trika: izvučem kabl za napajanje sviča i ponovo ga ubacim. Sve radi :D .
Tebi to najverovatnije neće pomoći, ali možda ako neko čita i ima slične probleme.

p.s. Jesu li kompovi povezani direktno?

Poslednja izmena:
Kutija imao sam isti problem resio sam tako sto sam ubacio (slucajno) swich izmedju (jer je uleteo i 3 komp) sada sve radi savrseno...

Nazad
Vrh Dno