Šta je novo?

Gubitak balansa belog

RUS

Čuven
Učlanjen(a)
18.01.2001
Poena
619
Kako je moguce u softveru za video editing na određenom delu snimka ispraviti gubitak balansa belog (plavičista slika). Probao sam to da uradim u Vegas 5 i Ulead Video studio 8 programima ali filteri koje imaju ne mogu da podesim da dobijem "prirodnu" sliku.

Pozdrav

Pokusaj sa Pinnacle Studio 9.3. Tu mozes u bilo kom delu snimaka ispravljati boje i ostalo.

pozdrav

korekcije su moguce ukoliko white balance nije bas potpuno u out-u,jos jedna stvar jako bitna,ako takav korigovan snimak bracas na kasetu,deo na kom su popravljane boje(dodavan title ili slicno) bice bez time code-a.

Serbianboss je napisao(la):
Pokusaj sa Pinnacle Studio 9.3. Tu mozes u bilo kom delu snimaka ispravljati boje i ostalo.

pozdrav

Probaću Pinnacle Studio ali mi je prosto neveronatno da podešavanje balansa belog nemaju dva pomenuta programa (pogotovu Vegas 5).

Kratko uputsvo ne bi bilo na odmet da ne lutam previše. Da li postoji neko uputstvo, tutorijal za Studio 9.3 na Net-u.

Pozdrav

mislim da ti za bilo koji studio tutorial nece trebati,posto je program i vise nego intuitivan

Ja sam se iznenadio kako u vegasu ne postoji filter za otklanjanja noise u snimku koje je prebacen sa VHS-a.Postoji samo ADD Noise ali to samo dodaje sum u sliku.

Neceti biti problem sa Studijom 9. Imas i odlicno uputstvo u Help ako ti nije nesto jasno

pozdrav

U premieru koristi color korekciju, dobices perfektnu sliku

Vrh Dno