Šta je novo?

Gubi se internet na sekund

Zrachko

Čuven
Učlanjen(a)
18.03.2006
Poena
645
Pozdrav!
Imam SBB-ov kablovski internet, modem EPC3928 na koji se kačim preko TP-Link-a WR740N. Dešava se da u nekim igrama(Project Reality i World of Warcraft) client izgubi konekciju i izađe iz igre. Kucao sam cmd, radio "ping -t neki sajt" i kada mi se izgubi konekcija, tada bude "PING: transmit failed. General failure." i nastavi normalno da vraća ping. Znači da se internet izgubi na sekund-dva, i vrati se; dovoljno vremena da aplikacija "misli" da sam ostao bez neta. Nisam primetio da imam problema kada gledam Youtube.

Ovo su podaci sa ipconfig /all:
Ethernet adapter Ethernet:

Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Realtek PCIe GBE Family Controller
Physical Address. . . . . . . . . : B0-6E-BF-84-D8-59
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::70d4:426b:c26a:8b41%12(Preferred)
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.0.11(Preferred)
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Lease Obtained. . . . . . . . . . : 27 March, 2018 12:54:29
Lease Expires . . . . . . . . . . : 27 March, 2018 13:54:29
Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.0.1
DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.0.1
DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 78671551
DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-21-E9-DE-AE-B0-6E-BF-84-D8-59
DNS Servers . . . . . . . . . . . : 89.216.1.40
89.216.1.50
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled
192.168.0.1 - SBB-ov modem
192.168.0.17 TP-Link

Kada kucam ipconfig /flushdns, pa posle /renew daje ovo:
An error occurred while renewing interface Ethernet : The name specified in the network control block (NCB) is in use on a remote adapter.
The NCB is the data.
Guglao sam i nisam uspeo da nađem rešenje.

Imao sam instaliran poslednji Realtek-ov drajver; obrisao sam ga i instalirao Windows-ov, i dalje isto. DHCP je isključen na TP-Link-u.

Net se gubi na svakih 45-60 minuta, nisam pratio u minut. Kada u network connections uradim disable i enable konekcije, taj "tajmer" se resetuje, i kreće od nule.

Poslednja izmena:
Net se gubi na svakih 45-60 minuta, nisam pratio u minut. Kada u network connections uradim disable i enable konekcije, taj "tajmer" se resetuje, i kreće od nule.
Ako je do SBB-a, ovo ne bi imalo smisla.

Prvo izvadi TP link iz jednacine pa vidi kako se ponasa kad ides samo preko sbb Cisco rutera. Dalje kreni da eliminises kablove i mreznu od racunara ako mozes(probaj s drugim racunarom na istoj mrezi).
Doci ces do probllematicnog dela sigurno.

Poslednja izmena:
  • Like
Reagovanja: M J
povecaj dhcp lease time na maksimum

P3dYgpg.jpg

Ja sam imao isti/sličan problem. Menjao sam sbb modem i počeli su problemi na mom računaru (drugi su bili ok) na win10.
Došao sam do zaključka da je problem bio kabl. Nije bio u prekidu nego ja koristim pola mrežnog kabla po računaru (2 parice). Na win7 je radilo kako treba, ali novi modem i win10 nešto ne vole tu kombinaciju. Moguće je da sam mogao da se poigram sa podešavanjem brzina (duplex, simplex, half duplex...), ali nisam hteo da se cimam. Probao sam usb mrežnu i odmah je proradilo kako treba i nije štucnuo ni za sekund posle toga.
Novi kabl koji bi išao direkt do računara je radio kako treba.

Promenio sam lease time na 2880 minuta, kako je @hurakura rekao. Za sada sve radi ok.
Pingovao sam www.google.com neko vreme: Packets: Sent = 18230, Received = 18226, Lost = 4 (0% loss)

Hvala svima na pomoći, a posebno hurakura. :wave:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno