Šta je novo?

gtx580 problem

manda

Cenjen
Učlanjen(a)
04.11.2011
Poena
159
Posedujem gigabyte gtx580 koji ima dva dvi izlaza i hdmi. Oba izlaza su iskoriscena i ukljuceni su DVItoVGA konvertori a u njih standardni VGA kablovi koji idu u dva monitora. Ovo je ovako radilo bez problema nekoliko meseci, dok nisam malopre resio da zamenim mesta kablovima. Iscupao sam kablove zajedno za konvertorima i zamenio im mesta. Nakon toga na jednom monitoru kaze out of range a na drugom not optimum mode, recommended mode 1920x1200. Takva situacija je i nakon restarta i kada ukljucim monitore pojedinacno isto se ponasaju. Napominjem da sam iscupao kablove bez gasenja racunara, pa kontam da je to na neki nacin unistilo konektore na grafickoj karti, ali nisam siguran. Iskopao sam neki stari VGA kabal sa kojim jedan monitor radi ali ima smetnje toliko da se jedva vidi text. Ima li ko kakav savet ili da trazim drugu graficku?

Poslednja izmena:
nista, gledaj i sledeci put tako "na zivo" da cupas kablove.

Obavezno na zivo. :D

Ok, komsiji crkla krava, stara prica.... Inace graficka radi ali kao da su DVI zlazi upropasceni. Sistem se podize bez problema i sve radi normalno ali na ekranu smetnje, kao da je ostecen VGA kabal. Inace kada probam neku od 4:3 rezolucija monitor ne radi i posle 10ak sekundi vrati prethodnu rezoluciju. Zna li ko kakav servis u bg gde bi mogli da se pozabave ovim problemom?

Kakav crni servis nosi to na garanciju naravno pravi se da nemas pojma sta je bilo, mozda padne Gtx 680 :p

Kakav crni servis nosi to na garanciju naravno pravi se da nemas pojma sta je bilo, mozda padne Gtx 680 :p

He, he, pa da imam garanciju ne bih lutao po forumima u potrazi za resenjem :) Kartu sam kupio od jednog tipa koji se bavi testiranjem za Gigabyte i u pitanju je Engineering Sample, bez ikakve dokumentacije...

Malopre sam testirao HDMI izlaz radi normalno kao da se nista nije desilo a DVIovi su otisli u k...

Malopre sam testirao HDMI izlaz radi normalno kao da se nista nije desilo a DVIovi su otisli u k...

Jesi li proverio monitore sa nekom drugom grafickom karticom? (ili isprobao tu graficku na drugom kompu sa nekim drugim monitorom)
Prema iskustvima sa drugih foruma, kod takvih slucajeva naglih praznjenja u kablovima uglavnom stradaju ulazi na monitorima pre nego izlazi na grafickoj.

Ma probao sve moguce varijante. Nosio kartu u drugih nekoliko kompova, stavljao druge karte u moj komp, donosio nekoliko monitora na probu... Sve ukazuje na crknute DVI izlaze. HDMI radi bez ikakvih problema.

Nabavio sam monitor sa DVI ulazom i iskoristio postojece DVI izlaze na karti i sve radi najnormalnije. Dakle svi konektori su preziveli ali je analogni dao kartice ostecen.

Ni to nije problem, valjda radi i sa DVI na 15pin VGA adapter.

Vrh Dno