Šta je novo?

GTX400 (GTX460) low GPU usage problem sa drajverima [SPLIT iz nVidia drajveri teme]

Gdin_M

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
17.01.2009
Poena
605
Skoro godinu dana od kad je izasla 400 seriju i oni ne mogu da napisu drajvere kako treba za win7!

Ovi screenshotovi su za apsolutnu sramotu i totalno pljuvanje po njihovom nesposobnom driver timu.

Poslednja izmena od urednika:
Kao sto se i ocekivalo nvidija je ostala dosledna svom *****izmu i nesposobnosti i sve je ostalo na nivou starih drajvera. :wall:
Skoro bre godinu dana od kad je izasla 400 seriju i oni ne mogu da napisu ****ne drajvere kako treba za win7! ****m ti i kad sam uzeo ovaj shit od karte...:crash:

Ovi screenshotovi su za apsolutnu sramotu i totalno pljuvanje po njihovom nesposobnom driver timu.

Izvini o cemu pricas ti?????????

LOW GPU USAGE
ili prevod na srpski Katastrofalna iskoriscenost grafickog procesora

Ako pogledas fps koji se vidi u gornjem levom uglu i iskoriscenost gpu-a valjda ce da ti bude jasno.

^bole te... bar ti se ne greje GPU:d na tih 30% usage.... Da li je na XP-u isti problem?

Da li si siguran da su drajveri problem ? Nije moguce da su oni u pitanju. Pa koliko ljudi ima tu kartu i nemaju nikakve probleme ? Vrlo, ali vrlo je moguce da je problem u procesoru ili mozda nekim cudom u ploci. Sta kaze GPUz kako ti radi karta u PCI-E slotu ? X16, X8 ...?

Ja bi probao tu kartu kod nekog drugog - najbolje bi bilo sa nekim boljim/quad procesorom.

@Gdin_M

GPU usage nije krivac već sam engine igre. Probaj npr. Mafia 2 ili Call Of Pripyat. Meni je tu GPU usage od 90-100%.

Većina multiplatform naslova je optimizovana za quad core i na njima mnogo bolje radi.

Problem je u nesposobnom drajver timu. Vec par meseci listam o ovom problemu i svuda se javlja, u svim kombinacijama, i i7 procesorima i sa mnogim kombinacijama ploca. Samo kucaj u guglu low gpu usage gtx 460, i videces sta ce da ti kaze. Uostalom, poseti nvidia forum i pogledaj frustracije kupaca. WIn7 + dx9 igra cini kombinaciju katastrofalnom, na dx10 i dx11 je druga prica i radi sve ok. Takodje, dx10 i dx11 igara ima par hiljada pa nema sta da razmisljam... :D

Ovo je totalni poluproizvod da se reklamira kao win7 certified, da sam se vise informisao na nvidia forumu i da je neko pricao o ovom problemu nikad ne bi uzeo ovu kartu. Najjaca fora je sto se tamo na njihovom forumu pojavi ManuenlG, neki lik iz nvidie koji uvek obeceva resenje u batchu novih drajvera, koji su bukvalno isti kao prethodni. :crash: Hocu svoj % gpu-a necu vise da me *****avate. :D :wall:

Jos zalosnija je tragedija kad se stari drajveri moduju dobije se veca iskoriscenost nego sa novim. Tuga, uzas i ne znam vise kako da ovo nazovem. Hvala Bogu pa imam xp sp3 na kom se ovaj problem manje manifestuje i moze da se igra kako je zamisljeno...

ALEX je napisao(la):
GPU usage nije krivac već sam engine igre. Probaj npr. Mafia 2 ili Call Of Pripyat. Meni je tu GPU usage od 90-100%.

Većina multiplatform naslova je optimizovana za quad core i na njima mnogo bolje radi.

Nije UOSPTE tacno, sa 9800gt sam imao veci fps nego sa ovim ******m, zato sam bas i okacio starije igre (mislim kolko starije) i dal je bre moguce da HL2 engine i ja imam 38fps-a a na 9800 sam imao preko 70?!:wall: Ej bre, pa to nije normalno!!! Dao sam pare za skuplju kartu a dobio sam manje frejmova, ***e gde to ima? :S:

To trazenje krivca u procesoru i ostalim neoptimizacijama multiplatformisk igara je sarena laza, to samo palamude na stranim forumima "kvazi strucnjaci" koje ne zarezujem ni 2 posto. Ovo je nvidijina sramota i treba ih pljuvati 10 puta vise nego onaj Creative sa njihovim drajverima.

uostalom, evo samo jedan od par topika http://forums.nvidia.com/index.php?showtopic=184896 a ima ih milion na netu...

Poslednja izmena:
Sve je isto nema nikakve razlike sa novim drajverima a imam phenom II 940 i potvrđujem sve što rece Gdin_M
dx9 igre su blagi uzas znaci ko hoce dx9 nek lepo kupi amd kartu :)

I ja sam sa ovom gtx460 imam vise problema nego sa svim ostalim karticama zajedno koje sam imao. Taman su mi sa 266.35 pocele stvari da krenu na bolje, i onda sad sa ovim novim drajverom opet slicno kao ranije.
Sada bar dx11 igre rade isto ili za nijansu bolje, dok dx9 imaju povremeno blag ili znatan fps i gpu usage pad u odnosu na 266.35.
A pored toga, sa ovim novim drajverom mi nestane mouse shadow u win kad izadjem iz igre, pa moram ici svaki put u control panel da ga vratim nazad. Katastrofa! :)

@Gdin_M
Daj koja te igra zeza ja cu skinuti pa da vidimo kako ce kod mene raditi :)

Ja imam GTX460 i sve igre su mi lepo radile. Sve je to mislim do igre, a ne toliko do drivera. Setimo se npr GTA 4, ultra mega zahtevna igra za PC, a radi na vrljam Xboxu savrseno skoro.
Nisam igrao nesto mnogo starih igara, ali ako nekom znaci voljan sam da probam kako rade. Presao sam Crysis, kad sam OC CPu i GPU radila je dosta dobro, oko 40 FPS-a. Mada je cesto blokirala igra, dal sam preterao ili ne nisam siguran jer je Starcraft 2 na istim podesavanjima lepo radio, mada je dosta manje SC2 zahtevan od Crysis-a.

Pricao je i Alex da ga muci npr Starcraft 2 sa GTX460, a npr kod mene radi odlicno na ultra. Bas me zanima kako ce mu sad raditi kad uzme Sandy Brisge CPU.

I kod mene Crysis bez problema radi iskoriscenost 90-100% sve u fullu :)

@Gdin_M
Kako se zove taj program sto ti pokazuje gpu usage?

OK slažem da nvidia driveri nisu savršeni i dobri za sve igre. Ali konstantna iskorišćenost oko 90-100% GPU u bar tri igre koja sam ja probao na mojoj konfiguraciji govori u korist 460.

Što se tiče SC2 njemu je dovoljan i 8800GT pod uslovom da ga prati neki procesor od bar 3.5GHz. Na ultra podešavanjima koja sam samo probao SC2 je dostigao neki GPU usage od oko 50%. Igra je mnogo gladna za sirovom snagom procesora a grafička je čisto tu da se nadje i doda par efekata. Jednostavno tako je zamišljen sam engine.

MSI Afterburner

@Marli i najj

Pa valjda vidite igre na slikama gore koje sam okacio? :) Radi i meni Crysis kako treba ali gotovo skoro svaka druga dx9 igra radi ovako lose. Naravno na win7, dok je na xp-u situacija malo bolja i vise dx9 igara radi u fullu.

Inace, ne razumete poentu mog nerviranja. Poenta je sto NEKOME radi a nekome NE, a nvidiju zabole za ove druge. A onda ove kojima ne radi prozivaju kako je to do procesora, do igre drajvera i drugih nuspojava i slicnih konzolitis cudesa, a to naravno rade samo neinformisani ljudi ili kvazi strucnjaci od 15 godina. No nebitno, svako ko ima iole vise iskustva sa kartama zna da nvidija zavlaci nas korisnike i da je ona glavni krivac za totalno fuserski napisane drajvere za ovog fermija kojim se dice.

Totalna neinformisanost naroda i prevelik hype oko karata je glavni razlog zasto niko to do sada nije spomenuo da ima problema sa ovim. Ljudi vise vole da citaju hvalospeve nego probleme.

alex je napisao(la):
OK slažem da nvidia driveri nisu savršeni i dobri za sve igre. Ali konstantna iskorišćenost oko 90-100% GPU u bar tri igre koja sam ja probao na mojoj konfiguraciji govori u korist 460.

Što se tiče SC2 njemu je dovoljan i 8800GT pod uslovom da ga prati neki procesor od bar 3.5GHz. Na ultra podešavanjima koja sam samo probao SC2 je dostigao neki GPU usage od oko 50%. Igra je mnogo gladna za sirovom snagom procesora a grafička je čisto tu da se nadje i doda par efekata. Jednostavno tako je zamišljen sam engine.

I meni je u 3 igre ok, tipa Crysis, COP i Lost Planet 2. To su ipak ne dx9 naslovi. Kad dodju dx9 igre onda situacije ode u dovraga i pola igara radi a pola ne, mada kad bolje razmislim vise od pola igara radi katastrofa. HL2 engine u 38 frejmova, to je ipak dobar skor za 2005-tu godinu. :D

@Gdin_M
Daj koja te igra zeza ja cu skinuti pa da vidimo kako ce kod mene raditi :)

Okacio je shotove. Burnout Paradise, L4D2, NFS HP, NFS Shift. Meni oni svi rade dobro (Shift nisam probao), ali je poenta u tome sto su drajveri lose optimizovani za procesore sa 2 jezgra. Kod nas sa 4 jezgra je situacija vec dosta bolja.
Mene muci sada samo Mafia II i sa novim drajverom Black Ops. Starcraft 2 mi nije instaliran, ali je seckao sa nekim starijim drajverima, a kada sam ubacio staru 8600GT u ovaj comp, radila je normalno.

@Gdin_M
Kako se zove taj program sto ti pokazuje gpu usage?

MSI Afterburner ili EVGA Precision.

MSI Afterburner

@Marli i najj

Pa valjda vidite igre na slikama gore koje sam okacio? :) Radi i meni Crysis kako treba ali gotovo skoro svaka druga dx9 igra radi ovako lose. Naravno na win7, dok je na xp-u situacija malo bolja i vise dx9 igara radi u fullu.

Inace, ne razumete poentu mog nerviranja. Poenta je sto NEKOME radi a nekome NE, a nvidiju zabole za ove druge. A onda ove kojima ne radi prozivaju kako je to do procesora, do igre drajvera i drugih nuspojava i slicnih konzolitis cudesa, a to naravno rade samo neinformisani ljudi ili kvazi strucnjaci od 15 godina. No nebitno, svako ko ima iole vise iskustva sa kartama zna da nvidija zavlaci nas korisnike i da je ona glavni krivac za totalno fuserski napisane drajvere za ovog fermija kojim se dice.

Totalna neinformisanost naroda i prevelik hype oko karata je glavni razlog zasto niko to do sada nije spomenuo da ima problema sa ovim. Ljudi vise vole da citaju hvalospeve nego probleme.

Aj daj jedno ime od tih igara ovo po slikama nemogu da utvrdim o kojima se radi mada ova jedna lici na GRID :) Ocu samo da probam da vidim ima li razlike :)

^
Pa i ti si na "onom" forumu i vidis da ljudi imaju problem i sa 4 jezgra. Evo i ovde se korisnik genije koji ima phenom javio sa istim problemom.

Btw, cod bo sam presao na win xp gde mi je ok radio a i mafija mi tamo dobro radi.

najj je napisao(la):
Aj daj jedno ime od tih igara ovo po slikama nemogu da utvrdim o kojima se radi mada ova jedna lici na GRID Ocu samo da probam da vidim ima li razlike

Pa i da ima razlike, da kod tebe dobro radi, sta to meni znaci? :) Da meni ok radi treba da se pobrine onaj drajver tim nesposobnjakovica...

Poslednja izmena:
Kao sto se i ocekivalo nvidija je ostala dosledna svom *****izmu i nesposobnosti i sve je ostalo na nivou starih drajvera. :wall:
Skoro bre godinu dana od kad je izasla 400 seriju i oni ne mogu da napisu ****ne drajvere kako treba za win7! ****m ti i kad sam uzeo ovaj shit od karte...:crash:

Znam kako ti je. :D

Nvidia fails again, a jos rekose znaju za problem od decembra i ispravice. :crash:

driversy.jpg

^
Pa i ti si na "onom" forumu i vidis da ljudi imaju problem i sa 4 jezgra. Evo i ovde se korisnik genije koji ima phenom javio sa istim problemom.

Btw, cod bo sam presao na win xp gde mi je ok radio a i mafija mi tamo dobro radi.

Pa i da ima razlike, da kod tebe dobro radi, sta to meni znaci? :) Da meni ok radi treba da se pobrine onaj drajver tim nesposobnjakovica...

Mozda nije samo u drajverima problem dosad vidim niko se nije zalio sa i7 uglavnom ovi sa dual core mada ni drajveri nisu bas dobri ali 39% iskoriscenost GPU ni u jednoj igri sto igram nisam imao :)

Znam kako ti je. :D

Nvidia fails again, a jos rekose znaju za problem od decembra i ispravice. :crash:

driversy.jpg

Cak su sjebali i UE3? lol

So kaze Borat, nvidija je pain in my assholes.

najj je napisao(la):
Mozda nije samo u drajverima problem dosad vidim niko se nije zalio sa i7 uglavnom ovi sa dual core mada ni drajveri nisu bas dobri ali 39% iskoriscenost GPU ni u jednoj igri sto igram nisam imao

Mozda ti nisi imao problem ili nisu culi ovde na forumu, kao sto nisu ni culi za ovaj problem gpu usage-a, ali bogami na netu ima mnogo topika i sa i5, i7, phenomima, atlonima, i svim ostalim chipovima i chipsetovima. Its drajver fault i nista drugo, nema tu raspravke.

exp je napisao(la):

They are useless like jpeg to Helen Keller. :d - Weird Al Yankovitz

Nvidia driver team - bunch of nubz!

Mozda ti nisi imao problem ili nisu culi ovde na forumu, kao sto nisu ni culi za ovaj problem gpu usage-a, ali bogami na netu ima mnogo topika i sa i5, i7, phenomima, atlonima, i svim ostalim chipovima i chipsetovima. Its drajver fault i nista drugo, nema tu raspravke.
Doduse ja neigram ove igre sto si ti slike postavio uglavnom pucacine mozda je do toga:D i valjda ce jednom napraviti drajver da valja:d

^

Tacno, ali ne u toj meri kao vi sa 2 jezgra. Koliko znam, od 266.xx dosta manje ljudi se zali na manjak fps-a, bar kada su savremeniji procesori u pitanju.
Voleo bih da vidim nekog sa 4 jezgra a da mu sve 4 gore pomenute igre toliko lose rade.

Pa verovatno se nadje neko takav, mada stoji to sto kazes da ih ima manje. Evo na prethodnoj strani covek kaze da ima problem a ima phenoma. Ali to opet nista ne menja cinjenicu da nvdija prodaje macku u dzaku koju debelo napacuje.

Pa izgleda da su i to uspeli, ovo je poruka jos od pre mesec dana. A na 280 mi sve radilo super sigh.

Pa da, tracked down my ass. Znaju dzukele jos odavno nego se prave fini. Sto lepo kazu da ne znaju da ih vise ne pljujemo. :D

Inace, welcome to the Fermi hell. :D

Havla hvala, bolje vas nasli. :D

Ajde sada mi i nije toliki problem jer se to desava sa novim DOF-om, pa ga i gasim. Ali kada za mesec dana stigne Bulletstorm (posto ce koristiti noviju veziju engine-a), postoji dobra sansa da ce morati da se gasi pola post-process lanca ako ne srede ovo inace ce da bude mnogo crnog flickera u cutscene-ama. :D

COD BO ,Combat Arms, ...
Nije problem prosecni fps i maximalni vec minimalni. Postoji kocenje koje sam imao recimo sa ati 4870. Sa 5770 toga nije bilo. Iskreno mislim da je ovo do same karte i da nikad to nece ispraviti. Nisam igro puno igara od kad sam je uzo. Testiro sam je sa krizom i radila je extra pa sam mislio da je sve ok. Bencmarke sam radio i oni su dobro prosli. Tek sa CoD BO kad mi je kocilo i seckalo (inace mislio sam da svima tako radi dok ne saznadoh da ne bas svima :) )video sam da nesto ne stima . U jos par igrica jednostavno ukoci na sekund zamrzne kao da ucitava nivo ili sta vec.
E sad pazite ovo prebcio sam graficku na msi 550 plocu sa procesorom 5600 + i radi bolje negoli na ovoj masini iz potpisa. Postoji neka nekompitabilnost a sad sta je neznam uglavnom ja ovo prodajem pa cu najverovatnije jednu 6950 ili gtx 570 (nadam se da nece biti ovakvih problema )

Nazad
Vrh Dno