Kao sto se i ocekivalo nvidija je ostala dosledna svom *****izmu i nesposobnosti i sve je ostalo na nivou starih drajvera. :wall:
Skoro bre godinu dana od kad je izasla 400 seriju i oni ne mogu da napisu ****ne drajvere kako treba za win7! ****m ti i kad sam uzeo ovaj shit od karte...:crash:
![]()
![]()
![]()
![]()
Ovi screenshotovi su za apsolutnu sramotu i totalno pljuvanje po njihovom nesposobnom driver timu.
ALEX je napisao(la):GPU usage nije krivac već sam engine igre. Probaj npr. Mafia 2 ili Call Of Pripyat. Meni je tu GPU usage od 90-100%.
Većina multiplatform naslova je optimizovana za quad core i na njima mnogo bolje radi.
alex je napisao(la):OK slažem da nvidia driveri nisu savršeni i dobri za sve igre. Ali konstantna iskorišćenost oko 90-100% GPU u bar tri igre koja sam ja probao na mojoj konfiguraciji govori u korist 460.
Što se tiče SC2 njemu je dovoljan i 8800GT pod uslovom da ga prati neki procesor od bar 3.5GHz. Na ultra podešavanjima koja sam samo probao SC2 je dostigao neki GPU usage od oko 50%. Igra je mnogo gladna za sirovom snagom procesora a grafička je čisto tu da se nadje i doda par efekata. Jednostavno tako je zamišljen sam engine.
@Gdin_M
Daj koja te igra zeza ja cu skinuti pa da vidimo kako ce kod mene raditi![]()
@Gdin_M
Kako se zove taj program sto ti pokazuje gpu usage?
MSI Afterburner
@Marli i najj
Pa valjda vidite igre na slikama gore koje sam okacio?Radi i meni Crysis kako treba ali gotovo skoro svaka druga dx9 igra radi ovako lose. Naravno na win7, dok je na xp-u situacija malo bolja i vise dx9 igara radi u fullu.
Inace, ne razumete poentu mog nerviranja. Poenta je sto NEKOME radi a nekome NE, a nvidiju zabole za ove druge. A onda ove kojima ne radi prozivaju kako je to do procesora, do igre drajvera i drugih nuspojava i slicnih konzolitis cudesa, a to naravno rade samo neinformisani ljudi ili kvazi strucnjaci od 15 godina. No nebitno, svako ko ima iole vise iskustva sa kartama zna da nvidija zavlaci nas korisnike i da je ona glavni krivac za totalno fuserski napisane drajvere za ovog fermija kojim se dice.
Totalna neinformisanost naroda i prevelik hype oko karata je glavni razlog zasto niko to do sada nije spomenuo da ima problema sa ovim. Ljudi vise vole da citaju hvalospeve nego probleme.
najj je napisao(la):Aj daj jedno ime od tih igara ovo po slikama nemogu da utvrdim o kojima se radi mada ova jedna lici na GRID Ocu samo da probam da vidim ima li razlike
Kao sto se i ocekivalo nvidija je ostala dosledna svom *****izmu i nesposobnosti i sve je ostalo na nivou starih drajvera. :wall:
Skoro bre godinu dana od kad je izasla 400 seriju i oni ne mogu da napisu ****ne drajvere kako treba za win7! ****m ti i kad sam uzeo ovaj shit od karte...:crash:
^
Pa i ti si na "onom" forumu i vidis da ljudi imaju problem i sa 4 jezgra. Evo i ovde se korisnik genije koji ima phenom javio sa istim problemom.
Btw, cod bo sam presao na win xp gde mi je ok radio a i mafija mi tamo dobro radi.
Pa i da ima razlike, da kod tebe dobro radi, sta to meni znaci?Da meni ok radi treba da se pobrine onaj drajver tim nesposobnjakovica...
Znam kako ti je.
Nvidia fails again, a jos rekose znaju za problem od decembra i ispravice. :crash:
![]()
najj je napisao(la):Mozda nije samo u drajverima problem dosad vidim niko se nije zalio sa i7 uglavnom ovi sa dual core mada ni drajveri nisu bas dobri ali 39% iskoriscenost GPU ni u jednoj igri sto igram nisam imao
exp je napisao(la):
Doduse ja neigram ove igre sto si ti slike postavio uglavnom pucacine mozda je do togaMozda ti nisi imao problem ili nisu culi ovde na forumu, kao sto nisu ni culi za ovaj problem gpu usage-a, ali bogami na netu ima mnogo topika i sa i5, i7, phenomima, atlonima, i svim ostalim chipovima i chipsetovima. Its drajver fault i nista drugo, nema tu raspravke.
Cak su sjebali i UE3? lol
We've tracked this down to a problem with the latest NVIDIA drivers on the 400 series cards. NVIDIA support has reproduced the problem as well and should hopefully have a fix soon.
^
Pa i ti si na "onom" forumu i vidis da ljudi imaju problem i sa 4 jezgra. Evo i ovde se korisnik genije koji ima phenom javio sa istim problemom.
Pa izgleda da su i to uspeli, ovo je poruka jos od pre mesec dana. A na 280 mi sve radilo super sigh.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari