Šta je novo?

GTX260 216sp + 192sp SLI?

• Začetnik teme Začetnik teme Abott
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Abott

Cenjen
Učlanjen(a)
18.02.2010
Poena
154
Da li neko zna kako bi radile dve GTX260 u SLI-u,ako jedna ima 216sp,a druga 192?

hmmm,nije mi bas milo sto to cujem,ali sta je tu je.Hvala na brzom odgovoru.

Znam čoveka kom te dve karte nisu radile u SLI setup-u. Jedna je bila 65 nm(192 SP), dok je druga urađena u 55nm(216 SP). Razmisli dobro šta radiš.

Kako 65nm kad su se kartice iz 9xxx serije pravile u 55nm?
Jel menjao BIOS na tim karticama?
Znam da u nekim kombinacijama 9800GT i 8800GT nisu htele da rade, a promena BIOS-a je to reshavala.

Pa nisu, 9800GTX+ je npr. bila u 55nm, sve ostale ako nesto ne propustam su 65nm.

GTX2xx se pojavio juna/jula 2008. A 9800GTX+ moguce cak i posle GTX2xx serije - stvarno ne mogu da se setim ..

ako me secanje sluzi ,moja 9800gtx+ je bila izradjena u 65nm

A-a, nije. Sve GTX+ su bile 55nm, samo sto to npr. GPUz i slicni programi nisu mogli da procitaju pa su ispisivali 65nm. Isto tako su za obe verzije iscitavali i G92, umesto G92b.

pa onda mora da gpuz nije dobro citao
zato sto mislim da je pisalo 65 al ko zna mozda gresim

Da li neko zna kako bi radile dve GTX260 u SLI-u,ako jedna ima 216sp,a druga 192?

Radile bi, naravno moraju biti obe 65nm, jedna moze da bude SP192 da druga SP216 samos to bi SP216 radio ka SP192

Poslednja izmena od urednika:
Zashto bi obe morale biti izradjene u isto proizvodnom procesu?

Ako je karta 65nm ona ima 192sp,a ako je 55nm ona uma 216sp,ne prave se modeli,u jednom i drugom nm-skom procesu proizvodnje sa 192 i 216,po tvome postojala bi 4 razlicita modela GTX260.Ne mogu da ne prokomentarisem sledece,postavio sam temu kako bi mi neko preneo iskustva ili eventualno savet u vezi mog mroblema,neka mi oproste Admini ali na ovom forumu postoji gomila nubova,ima i onih kojima stvarno skidam kapu,ali mi ne ide u glavu kako neko ko ne zna dovoljno moze da ulazi u polemiku o kojoj ne zna bas puno...

Ne, "Core 216" verzija je postojala i u 65nm i u 55nm. Prva verzija sa 216SP i izradjena u 65nm je izasla ubrzo nakon (par meseci nakon) originalne sa 192SP. Ovo se sve desavalo jos 2008, a 216SP u 55nm je izasla oko sredine 2009 godine. Karte mogu da se upare ali moraju biti izradjene u istom proizvodnom procesu, sto bi znacilo da sa verzijom od 192SP mozes da uparis samo 65nm verziju Core 216.

I ne znam sto to vec ne napisah jos kada je neko spomenuo da nekome nisu radile 55nm i 65nm u SLI ...verovatno sam nekako preskocio post ..

Izprobao sam sve varijante, i jednostavno 55nm i 65nm nisu htele da se upare, samo isti chip tj. ili 55nm ili 65 nm obe. Zasto i kako......

Ako je karta 65nm ona ima 192sp,a ako je 55nm ona uma 216sp,ne prave se modeli,u jednom i drugom nm-skom procesu proizvodnje sa 192 i 216,po tvome postojala bi 4 razlicita modela GTX260.Ne mogu da ne prokomentarisem sledece,postavio sam temu kako bi mi neko preneo iskustva ili eventualno savet u vezi mog mroblema,neka mi oproste Admini ali na ovom forumu postoji gomila nubova,ima i onih kojima stvarno skidam kapu,ali mi ne ide u glavu kako neko ko ne zna dovoljno moze da ulazi u polemiku o kojoj ne zna bas puno...

Pre nego doneses takve zakljucke izbroji do 20 prvo.😀
I sacekaj da ti neko dokumentuje svoje tvrdnje, ja za sve sto kazem stojim iza toga, i nikada nesto sto tvrdim ne tvrdim a da predhodno nisam dobro priverio sam, dakle ne racunam citanje stranica na internetu i razne testove.
Ja sve sto me interesuje probam licno, dokazem pa tek onda nesto eventualno tvrdim.

Imao sam SP216 65nm SLI tako da zznam o cemu pricam, evo:

http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?topid=25181&forid=12&katid=2

Ovde ti je celokupan test i ovde se vidi da su kartice 65nm SP216.

Mislim da ti je ovo dovoljan dokaz ima detaljniji test na benchu tu imas bukvalno sve komentare i odgovore na tvoje pitanje.
Testiranje hw-a nije nikakvo znanje ni umece, posto mnogi od toga prave nauku vidim, poistovecuju se sa izenjerima raznim testerima i sl. , ma svakakve budalastine sam imao prilike da procitam.
Cak sam negde video da postoji zanimanje profesionalni overkloker-totalni apsurd:zgran: , to verovatno neka nova izmisljena nauka ovde kod nas u Srbiji.
Ne mislim za sebe da sam pametan, samo imam mogucnost i vremena da neke stvari probam, a i volje 🙂

Nazad
Vrh Dno