Ako je karta 65nm ona ima 192sp,a ako je 55nm ona uma 216sp,ne prave se modeli,u jednom i drugom nm-skom procesu proizvodnje sa 192 i 216,po tvome postojala bi 4 razlicita modela GTX260.Ne mogu da ne prokomentarisem sledece,postavio sam temu kako bi mi neko preneo iskustva ili eventualno savet u vezi mog mroblema,neka mi oproste Admini ali na ovom forumu postoji gomila nubova,ima i onih kojima stvarno skidam kapu,ali mi ne ide u glavu kako neko ko ne zna dovoljno moze da ulazi u polemiku o kojoj ne zna bas puno...
Pre nego doneses takve zakljucke izbroji do 20 prvo.
😀
I sacekaj da ti neko dokumentuje svoje tvrdnje, ja za sve sto kazem stojim iza toga, i nikada nesto sto tvrdim ne tvrdim a da predhodno nisam dobro priverio sam, dakle ne racunam citanje stranica na internetu i razne testove.
Ja sve sto me interesuje probam licno, dokazem pa tek onda nesto eventualno tvrdim.
Imao sam SP216 65nm SLI tako da zznam o cemu pricam, evo:
http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?topid=25181&forid=12&katid=2
Ovde ti je celokupan test i ovde se vidi da su kartice 65nm SP216.
Mislim da ti je ovo dovoljan dokaz ima detaljniji test na benchu tu imas bukvalno sve komentare i odgovore na tvoje pitanje.
Testiranje hw-a nije nikakvo znanje ni umece, posto mnogi od toga prave nauku vidim, poistovecuju se sa izenjerima raznim testerima i sl. , ma svakakve budalastine sam imao prilike da procitam.
Cak sam negde video da postoji zanimanje profesionalni overkloker-totalni apsurd:zgran: , to verovatno neka nova izmisljena nauka ovde kod nas u Srbiji.
Ne mislim za sebe da sam pametan, samo imam mogucnost i vremena da neke stvari probam, a i volje
🙂