Šta je novo?

gtx 770 i ventilator problem!

eX1|e

Slavan
Učlanjen(a)
21.01.2006
Poena
309
Imam MSI gforce 770 lightning verziju i juce prekljuce je pocela da se dernja ko luda sama od sebe

kako upalim komp ona onako krene da jako ubrzava ventilatore, pa onda uspori, pa posle par sekundi opet jako ubrza i tako u krug konstantno

Znaci skoro svakog momenta je na velikim obrtajima

Usisao sam ceo komp misleci da je do toga, ali ipak nije pomoglo :/

Stavljen je poslednji drajver, krenulo je samo od sebe tako random u toku dana.
Mislim da je u pitanju jedan ventilator koji je poceo slabije da se vrti, ne znam koliko se vidi i cuje bas dobro na ovom snimku:

Namontirana je sve lepo, u afterbruneru pokazuje ove podatke:

Dcz8ujG.jpg

znaci temperatura je uvek okej, samo ventilator drnda.

Nikakvi profili nisu dirani, nista nije klokovano, sve je radilo super do pre neki dan.

Interesantno je da kada recimo igram neku igru, graficka je skroz tiha i normalna, koliko sam mogao da primetim. Problem je izgleda samo kad je u windowsu.

Isto tako kad sam obrisao skroz drajvere, tad je u windowsu bila tiha i normalna. Cim stavim bilo koje drajvere, nove ili stare, ona pravi problem.

Sta tacno mogu da radim ? Da li postoji neki softver koji moze da regulise ovo ili mora na reklamaciju ?

virus, procesljaj komp imao sam takav slucaj par puta, na desktopu krene samo od jednom sa 100% usage :D

Provericu i to, za sada nije bilo drugog resenja :(

Anti Virus nista stetno nije nasao, i dalje se isto cuje...

Da li bi mozda reinstall windowsa pomogao ?

Probao reinstall windowsa, cim sam stavio drajvere opet je krenuo da divlja... :(

probaj da flesnes neki noviji bios ako ima

Nazad
Vrh Dno