Probaj da nadjes otkljucan bios za svoju karticu, i uz odgovarajuci msi afterburner trebalo bi da stvar legne....
evo predloga:
http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?265544-Gtx-560&p=4723835&viewfull=1#post4723835
Fajl koji je bio na linku u postu broj #36 nije vishe dostupan inace si samo trebao da ufleshujes taj bios na mesto tvoga.
http://www.techpowerup.com/vgabios/...igabyte&model=GTX+560+Ti&interface=&memSize=0
Ovde gore ti je baza nekih biosa za tu kartu, fora je da nadjes otkljucan bios. On obicno nigde nije na oficijalnim sajtovima jer vendor nece davati otkljucan bios tek tako, takodje zakljucan ponekad mozes editovati pomocu programa za to (nbitor recimo...) i promeniti neke parametre.
Treba ti da imas pci video karticu, onda sacuvas originalni bios i njega ostavis za svaki slucaj, tako da prilikom bilo kakvih zezancija butjes preko pci kartice i mozes fleshovati nazad originalni bios. Takodje mislim da ti je bolje resenje da procunjas po netu u iskopas vec otkljucan ( provereno ) bios i njega fleshujes. Na onom linku je bio taj bios mora da ga ima jos negde....
Probaj sa ovim biosom...
Napon do 1.21V
Ne znam dal da ubacujem taj jer nije isto podeshen fan kao meni i te fore
Trazio si otkljucan bios do 1.21v dobio si ga, ako ti fan profili ne odgovaraju edituj ga i definisi svoje, ako te to mrzi definisi fan profil recimo u msi afterburneru i resen ti je problem.
Onda preko MSI afterburnera definisi user fan profil....
Ne volim da chahkam fan a ovako na def mi je extra podeshen, samo kad bih otkljuchao napon na mom biosu, al *** ne uspeva mi
@nikolas61 ovaj tvoj bios je MSI 😀
Promeni u koji zelis. To bar nije tesko...
A koji su def klokovi ovog tvog biosa?
880 MHz za GPU i 1050 MHz za memoriju. 40% fan. Napon imas do 1.21V
Sve mozes da editujes sa NiBiTor v6.03 i gpu i mem. i fan... ( i ime vendor-a)
😉 😛
Ok nego jel si ti ovo menjao? 🙂
Imao sam napon do 1.15V. Editovao sam bios do 1.21V. Default je bio 1.0V .
Sad ti ostaje samo da flesujes kartu...
Otvoren ti je napon do 1.21V
Nemoj da preterujes sa naponom i obavezno proveri koje su temperature karte.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari