Šta je novo?

GTX 560 Ti 1024MB "Golden Sample - Pojavljuju se kockice na monitoru... ):

gordije

Slavan
Učlanjen(a)
10.10.2007
Poena
319
Imam grafu Gainward GeForce® GTX 560 Ti 1024MB "Golden Sample vec nesto preko 2 god.i garancija je istekla nazalost...i sinoc kad sam igrao World of Tenks odjednom su pocele kockice da se pojavljuju po celom monitoru(a svi znamo da je to veliki problem i da grafa crkava) ali kad sam restatovao komp ...sve je bilo kao OK? Pustam filmove i sve radi lepo ali pustim onda Battlefield 4 i opet iste kockice ): Jutros sam upalio komp i cak sam odigrao 4,5 igri World of Tenks i onda odjednom opet kockice i crn monitor...kao da se pregreva i tek onda se pojave kockice?...Dali mozda to moze da bude da se pasta osusila ili mozda neki ladan LEM ? Danas cu zameniti pastu pa cu videti sta se desava a drugar mi kaze da je zadnja mogucnost opravke Pecenje grafe na 200c oko 10 min ...eto.... AKo je neko imao slican problem neka napise ... Hvala :wall:

To pečenje grafičke može samo na youtubu, ispečeš, upališ i juhu sve OK, a sutra crne. Kondezatori inače obožavaju tu temperaturu pa riknu za čas, i da plastika se ne deformiše na toj temp.
Odnesi grafu u servis da ti osveže lemove (lemilicom duvaljkom) ako je do njih, tj ako nije memorija.

Poslednja izmena:
Imao sam identican problem sa tom grafom i pokusao sam sa duvaljkom da popravim hladne lemove medjutim bez uspeha :(
Mozda ces imati vise srece u svakom slucaju probaj nemas sta da izgubis a te price sa rernom batali.

Sad mi je sve vrlo zanimljivo? juce sam promenio pastu i ocistio je detaljno(spustio temp.za oko 4c) i vratio je u slot i krenuo da igram world of tenks i skoro da je odmah zabagovala tj. kockice pa crn ekran? i ja je prebacim na drugu konfiguraciju koja ima proc e8400,2x2gb ddr2 i upalim tenkove i igram sasvim normalno na visokim podesvanjima?Testirao sam je malopre sa programima MSi Kombustor 2.2 i Furmark 1.9.0 i sve testove grafa prolazi normalno i bez seckanja sve glatko i klizi...? cak sam menjao i napajanja sa jednog na drugi komp...A imam drugu grafu gts250 i komp radi odicno sa njom osim sto ne mogu da povecam podesavanja u igri jer je dosta slabija a narocito zbog monitora 27 inca.... Mozda da instaliram novi WIn 7 64bit na glavnu konfiguraciju?ili ima neki konflikt sa nekom komponentom..... ):

Probaj neke starije, proverene drajvere.

Instalirao sam malopre stariji drajver 331.82 i kad sam upalio MSI Kombustor 2.4 i pustio test 1920-1080 direct x 11 i vrlo brzo se restartovao windows ali bez kockica kao ranije...samo cist restart?a ista grafa na drugom kompu radi sa predposlednjim drajverima odlicno ....to mi sve lici da nesto sistem nije dobar... ): probacu jos neki drajver i onda novi Win 7 pa sta bude.... )::smash:

reinstall windows i menjaj drajvere :)

Instalirao sam novi Win7 ultimate 64bit i sad sve radi dobro ....Ako se desi neka promena javljam ... Hvala svima i pozz :smoke:

Imao sam isti problem sa GTX 460. Bila je varijanta da li da je bacim ili da probam "pečenje". Rešio sam da probam "pečenjem" u rerni.
Za divno čudo grafička je proradila, ali samo 6 meseci je izdržala i opet isti problem. Najbolje rešenje ti je da je odneseš kod majstora i da ti uradi reballing čipa.

rerna radi , ali je trajno rešenje samo ako grafička nije ROHS , tj . ako u kalaju ima visok procenat olova, što se ne radi još od 2005.

sadašnji kalaj i hladni lemovi koji uzrokuju problem ne mogu da se vrate u kugličasto stanje kao kad su liveni, tako da je reballing malo trajnije rešenje, ali opet ne sasvim trajno.

ako je grafa u garanciji, vraćaj pod hitno, ako ne baci je kroz prozor , recimo sa vrha neke visoke zgrade na školsko dvorište, i kupi novu .

rerna radi , ali je trajno rešenje samo ako grafička nije ROHS , tj . ako u kalaju ima visok procenat olova, što se ne radi još od 2005.

sadašnji kalaj i hladni lemovi koji uzrokuju problem ne mogu da se vrate u kugličasto stanje kao kad su liveni, tako da je reballing malo trajnije rešenje, ali opet ne sasvim trajno.

ako je grafa u garanciji, vraćaj pod hitno, ako ne baci je kroz prozor , recimo sa vrha neke visoke zgrade na školsko dvorište, i kupi novu .
a može li da se stave podloške da se opet ne bi prosula? imam iskustva sa rernom duvaljkom i kuglanjem ali mi nije jasno to RoHS??

Leed free ili ROHS tinol trazi temperature veće za 20°C do 40°C . Pa je tako čitava priča poprilično drugačija. Većina komponenti konstruisana je tako da mogu da izdrže 200ak °C desetinu minuta. Što je dovoljno za klasičan tinol koji se topi na na približno 183°C. Međutim kod leed free tinola temperature topljenja su 220°C pa na gore. Takođe zbog većih temperatura prisutnja je i veća oksidacija koja takođe otežava uspešno obavljanje ovih operacija itd.

Nazad
Vrh Dno