Šta je novo?

GTX 560 na 450w?

Za jednu kartu u racunaru, potpuno ti je dovoljno 380 W real power ispravljac.

Sve je to tacno, ali unutar CTG serije nije CWT, vec Delta ili Sirtec, i ta serija Cifteka mnogo brlja sa realnom snagom. To napajanje nema preko 450w.

CTG (A80) serija je interno Sirtec (Sirfa/High Power), i to ista platforma koja se nalazi u Silverstone Strider Essential seriji. Daleko od toga da lažu za "realnu snagu".

Moram da se ne slozim sa vecinom ovde vezi tvog napajanja i potrosnji 560-ica i sl. Argumentovano tvrdim da napajanje od 600 W ce bez problema da tera 2 560-ice Ti i to OC varijante sa tvojom kongiguracijom. Posedujem profesionalne merne instrumente, sa akcentom na Fluke digitalni watt metar koji ima mogucnost da meri realnu potrosnju racunara, nezavisno od ukupne potrosnje.
Imam pitanje: OCZ SXS600W, GTX 460 i 8800 GTS 320 na xfire ploči (ne u SLi), sve je uradjeno po propisu, ali sistem nije stigao ni do POST (ali se zavrte ventilatori). Zašto? Da li je potrošnja ove dve karte u kombinaciji toliko velika?

Poslednja izmena:
CTG (A80) serija je interno Sirtec (Sirfa/High Power), i to ista platforma koja se nalazi u Silverstone Strider Essential seriji. Daleko od toga da lažu za "realnu snagu".

Onda mi objasni kako napajanje koje je kupljeno novo sa garancijom, ne moze da gura GTX480 sa Phenom II 980 na difoltu.

600w, to mora da moze.

Imam pitanje: OCZ SXS600W, GTX 460 i 8800 GTS 320 na xfire ploči (ne u SLi), sve je uradjeno po propisu, ali sistem nije stigao ni do POST (ali se zavrte ventilatori). Zašto? Da li je potrošnja ove dve karte u kombinaciji toliko velika?

Bice da jeste. :eek:

GTS320 trosi preko 100w, GTX460 oko 150w(ako se ne varam), vidim da imas i q6600, koji si verovatno OC...

Ništa nije OC, a te vrednosti potrošnje su valjda pri opterećenju, ne pri boot sekvenci? Koliko troše 2 560 Ti OCovane?

Poslednja izmena:
Onda mi objasni kako napajanje koje je kupljeno novo sa garancijom, ne moze da gura GTX480 sa Phenom II 980 na difoltu.

600w, to mora da moze.

Ok, pošalješ mi pomenutu mašinu i napajanje, pa ću dijagnostikovati...

Problem je u distribuciji 12V grana. Napajanje ima 4 12V grane sa tesnim OCP trip-pointovima, podešenim na 19A (18A deklarisano). Raspored grana je sledeći:
12V1: ATX12V (4-pin) konektor obeležen kao "CPU1"
12V2: ATX12V (4-pin) konektor obeležen kao "CPU2"
12V3: ATX 20+4-pin konektor i svi periferijski konektori (Molex, SATA, FDD)
12V4: PCI-E konektori

U prevodu, grafičke kartice su imale na raspolaganju 18A (216W), što je premalo za obe. Možda je moglo da se reši korišćenjem Molex -> PCI-E adaptera, tada bi obezbedio 2x18A, minus potrošnja matične i HDD/ODD-ova...

Jeste korišćen molex->PCI-E adapter za 8800, 460 je bila na 12V4. I sam sam pomislio, još pri sastavljanju, da će da pravi problem svega 18A po 12V grani, ali reko', nije baš to toliko slabo, bar ne za 2D mod... PCI-E karte mogu da rade i samo sa strujom iz slota i da daju 2D sliku (probah 8800 i bez konektora).

Poslednja izmena:
Mislim da je probelm u tome što pre učitavanja drajvera tj windows-a (čitaj pri boot-u), grafika i CPU "vuku" daleko više nego u 2D modu sa učitanim drajverima. Takođe i neke "periferije" kao DVD u jednom trenutku povuku skoro max struje koliko mogu...

Mislim da je probelm u tome što pre učitavanja drajvera tj windows-a (čitaj pri boot-u), grafika i CPU "vuku" daleko više nego u 2D modu sa učitanim drajverima. Takođe i neke "periferije" kao DVD u jednom trenutku povuku skoro max struje koliko mogu...
Je li to povuku struju sve u isti tren ili postepeno?

Nazad
Vrh Dno