Šta je novo?

GTX 470 blue screen problem

• Začetnik teme Začetnik teme Cwelle
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Cwelle

Čuven
Učlanjen(a)
07.12.2003
Poena
709
U safe mode-u radi.
Prilikom podizanja Windows-a pobrljavi slika i dobijem plavi ekran (sa izbrljanom slikom):
bccode 116
nvlddmkm.sys

Sa drugom grafickom, windows radi normalno.

Da li je neko imao slican problem?
Da li ovo znaci da je crkla karta?

Probaj fresh install, ako nece onda crkavela.

da instal drivera, imao sam i ja jednu takvu kartu, instalirao sam sve moguce verzije drivera ali bezuspesno verovatno je bila lipcala..

jesi li je overklokovao ili? kako se desio problem?

Nije bila overklokovana. Nesto se desilo sa zvukom i slika je pocrnela. Nekoliko puta sam pokusao ctrl+alt+del, dok nisam dobio sliku ali svaki prozor od aktivnih programa je bio crn. Onda sam nekoliko puta pokusao da butujem sistem ali sam uvek dobio BSOD. Na kraju sam stavio drugu graficku i reinstalirao drajver za zvucnu (nisam imao zvuk kada je proradio windows).
Probao sam kartu na drugom racunaru, cim ucita drajver dobijem ovo:

RIP 🙁

Cini mi se kao memorija da je otisla na karti...

Ama sveza instalacija Windowsa, ako ti kartica uopste radi ocigledno ima zestokih problema sa driverima, ali verovatno ne radi kao sto je kzs12 primetio, mada ne mozemo biti sigurni jer je memorija sigurno otisla na karti tek ako ti pre ucitavanja Windowsa(znaci POST ekran, BIOS i sve to) izbacuje izbrljanu sliku.

Pre ucitavanja drajvera slika je normalna. Znaci, u BIOS-u i na onom Windows logo-u.

Kazem ti, napravi praznu particiju i instaliraj Windows 7 tu i ako se opet desava isto onda mozes da se slikas sa karticom, a ako radi, nadaj se da ce dugo da radi bez problema.

Ok ali probao sam i na drugom windows-u (XP) i isto se desava.

Mozes i eventualno da je probas na drugom kompu, mada sumnjam da ce to ista promeniti stvari.

Skini hirens boot cd na tom kompu gde imas windows xp,narezi na disk,ili fles kako hoces,i bootuj linux ili windows sa njega,pa vidi...

Nazad
Vrh Dno