Šta je novo?

Gtx 465 vs 5850 ... test

CUDO je nevidjeno precenjen sve sto ti treba ima i ATI u svojim tehnologijama a CUDO se za neke programe i placa pa posedovanje njega je iluzija u tim slucajevima i sad stvarno samo za profesionalnu upotrebu nije vredno misliti o CUDA nista neces dobiti .
Pojavom dx11 physx je dosta izgubio na znacaju mada jos uvek dobro dodje .
Teselacija je stvarno jedina velika prednost nvidije u ovom trenutku .
U principu gtx 465 bi se i isplati kad bi mu cena bila pristojna u sta sumnjam .

Teselacija je prednsot u Unigine BEnchmark-u gde je sve tesselated da tako kazem.... U igrama nikakva prednost skoro...

@GdinM

Imas DX11 naslove AvP, Dirt 2, Stalker to su jedni od najpopularnijih tu Fermi nema nikakvu prednost sa DX11 upaljenim.... Takvi ce biti i ostali naslovi do kraja godine. Metro kazes ne uzimas za poredjenje, tu je neigrivo sa svim kartama.
Ako hoces bolji skor u Unigine Benhmark-u onda Fermi jeste mnogo bolji u teselaciji, taj Benchmark mi se cini i da je radjen za nVidia, jer je izasao odmah kad i Fermi novi Unigine 2.0

Poslednja izmena:
Mozda ne konkretno bas za nv, vec da uhvate voz sa vaznoscu dogadjaja i malo se izreklamiraju.

Nije Unigine izasao kad i Fermi, vec mozda u jesen ako se secam i pokazuje prednost nvidijinog teselatora, pa zato i kazem da nvidia ima bolju teselaciju jer je cisto teselacioni test. No nebitno, ne branim ja nvidiju vec trazim zaokruzen proizvod, nesto sto bi imalo podrsku za sve tehnologije sadasnjice a pri tome da ima realnu cenu i odnos performansi. Ako takvo nesto nema, onda idemo na nesto slicno tome.:)

Taj CPU ce ti svejedno biti usko grlo sta god da uzmes...

Unigine 2.0 izasao 25.3.2010, Fermi 26.3.2010, kakva slucajnost :) Benchmark je napravljen sa intenzivnom teselacijom koja ne postoji ni u jednoj igri, i ne verujem da ce i biti tako u igrama ove godine, ocigledno da bi mal oFermi dobio na popularnosti.

Sto se teselacije tice MEtro 2033 obe karte ne bi mogle sa igrivim frejmrejtm da isteraju na max. tako da kad sre spuste detalji Ati je bolji imas gore u testu.

Teselacija u Metro-u ne pravi nikakvih problema, (barem kod mene), već samo onaj DOF koji ubija performanse.

Unigine 2.0 izasao 25.3.2010, Fermi 26.3.2010, kakva slucajnost :) Benchmark je napravljen sa intenzivnom teselacijom koja ne postoji ni u jednoj igri, i ne verujem da ce i biti tako u igrama ove godine, ocigledno da bi mal oFermi dobio na popularnosti.

Da, a prva verzija tog engine-a koja je imala teselaciju je izasla jos jesenas kad i ATI karte.:) U svakom slucaju znam i ja da igre u kojima teselacija ima dominantnu ulogu nece izlaziti skorije, tako da ni ona nije bitna toliko, right?:)

Dobro 470 je barem 20% jaca od 465.

Nego jel drzis klokovanu ili default ? jel si probao dokle ide ?

Držim je blago klokovanu 700/1500/3450, a ide di 800/1600/3800, ali ipak za 24/7 ne bi da držim toliko na vazduhu. Kad ulovim neki vodeni blok, onda ću...

GPU ide solidno to je dobro memorija slabije nesto.... Jel to 800/... sto je max. stabilno sa voltazom ili ?

ATI je u plusu sigurno a AMD kao celina sigurno nije na nuli nego ispod nje je .
Procesori su im s*an*** i to drze i dotiraju u nadi da ce kad izadje buldozer i Fusion uspeti da se ubace u igru .Videcemo nije iskljuceno da su upravu i nadam se ali nesto sumnjam bilo bi dobro za sve .
Gtx 465 nije uopste isplativa jedva malo je jaca od 5830 i sa OC uzetim u obzir kao da 5850 ne moze da se OC .
Kao kad bi neko rekao uzmi 4650 ddr3 jer dostize sa OC 4670 pa ti je isto .:wall:
Ne znam sta se desilo sa NVIDIA imam utisak da grafe pravi od sada prvenstveno za profesionalnu upotrebu kao prioritet pa optimizuje za igranje posle .

E ti što si takav stručnjak o AMD procesorima postavi leba ti svoju konfiguraciju pa da vidimo kakvo znanje poseduješ o hardware-u, a odnos cene i perfotmansi za tvoju informaciju nikad nije bio više nego sad na strani AMD. izvinjavam se za off, ali morao sam da kažem.
Čekam da stignu te 465 pa ćemo da uradimo jedan realni nesponzorisani test, malo mi to sa neta zvuci kao plaćeni oglas

Poslednja izmena:
Vrh Dno