Šta je novo?

GTX 460 ili 6870?

ParamourT

Cenjen
Učlanjen(a)
31.12.2010
Poena
151
Koja je bolja od ove dvije za gejming?
Ništa overclock, ni SLI, ni CrossFire, samo obične po 1GB.

Da, i kod 6870: PowerColor ili Sapphire?

Poslednja izmena:
^Da, jer jedna u 99% stvari daje >70fps, a druga >80 ;)
a klokovana je malo losija, neprimetno
znam da je rekao da je nece klokovati, ali vremenom, kad se uhvati sa losim drustvom kao sto smo mi, naravno da hoce :D

Poslednja izmena:
imam jednu dilemu> kupio bih 6870 ali nisam siguran da li je procesor koji imam (moja masina) dovoljan i da li cu moci da teram u full hd igre sa tom kombinacijom?

Mislim da je mnogo bolje da prvo ubacis neki athlonx4, ukoliko to tvoja ploca moze da podrzi.Ja sam jedno vreme imao kombinaciju gtx260 i 5000+, i kada sam presao na phenom 920 bas se osetila razlika.

Prelaskom sa e8400 na i5-750 doslo je do vidnom skoka performansi na mojoj tadasnjoj HD 5850. Mislim da je neki quad-core itekako isplati.

Cene su sad bas postale neko merilo kupovine...evo ga sada MSi gtx460 1gb Hawk po veoma povoljnoj ceni,koji je rame uz rame sa 6870 i uopste ova druga nije boljaa,vise je stvar afiniteta,a ako jos napomenemo da ova prva ima cuda i fiziku onda ne znam stvarno...Inace ako se ipak odlucis za 6870 uzmi neku sa 3 god garancije kao sto su ti kolege rekle :D Asus npr. Ako vec biras izmedju sapphire i powercolor onda uzmi ovu prvu :)

Cene su sad bas postale neko merilo kupovine...evo ga sada MSi gtx460 1gb Hawk po veoma povoljnoj ceni,koji je rame uz rame sa 6870 i uopste ova druga nije boljaa,vise je stvar afiniteta,a ako jos napomenemo da ova prva ima cuda i fiziku onda ne znam stvarno...Inace ako se ipak odlucis za 6870 uzmi neku sa 3 god garancije kao sto su ti kolege rekle :D Asus npr. Ako vec biras izmedju sapphire i powercolor onda uzmi ovu prvu :)

GTX460 je rame uz rame sa 6850 ne 6870.

GTX460 je rame uz rame sa 6850 ne 6870.

Nisam rekao GTX460 je rame uz rame sa 6870! Vec sam rekao MSi gtx460 hawk 1gb,jer je fabricki klokovana na 780 i na toj frekvenciji je kao i 6870 default,inace ako uporedjujemo cene i sta karte pruzaju,svakako se vise isplati GTX,dosta je jeftiniji sad...a 460 768mb je rame uz rame sa 6850,naravno nesto je slabija..

Kad sam testirao Talon Attack koji je jos vise nasviran fabricki nije bio isti kao 6870 default po brzini, u vecini slucajeva je bio nesto sporiji a u teselaciji je bio brzi... Ovo cisto da prokomentarisem sto se tice brzine.

A sto se tice isplativosti slazem se da je HAWK sada isplativiji za 17k nego 6870 koaj je oko 21k. Ali tu postoji i 6850 postoji Cyclone Power Edition model koji se lako nosi sa 460 1GB OC modelima.

I 6850 kad se klokuje (a nije da se malo klokuje) takmici se bez problema sa 460 1GB, 768MB model je ipak osakacen i nije bas za poredjenje sa 6850 to sam siguran.

Poslednja izmena:
ja jos treba da vidim 460 koja dere moju 6850 manje vise ... iste su, problem je sto su sad cene iste .... pa bih mozda i izabrao 460 kad bih sad kupovao .... u drugu ruku .... treba gledati i problem koj imaju 460 kartice na starijim platformama

Znam koliko se klokuje GTX460 i koliko moze da skalira u testovima jer i sam posedujem jednu takvu kartu kod sebe,inace verujem ja tebi da si radio uporedni test,ali ja eto posto nisam imao prilike da radim uporedni test,oslanjam se na ove rezove sa neta...

Ko hoce da radi u programima za 3d modelovanje i bitan mu je OpenGL treba da preskace fermi kartice. Svi spominju Physx i Cuda, a niko ne spominje katastofalno ponasanje u OpenGL.

Blender radi odlicno.

Ja koristim Max i Blender svaki dan, i blender OGL viewport radi brze od maxovog D3D9, i to ohoho...a koristim i Photoshop CS5 kao i Zbrush 4 u kojima ovaj GTX radi osetno bolje nego 8800GT. Oba koriste OGL za prikaz. A to za Max/Maya sam vec negde objasnjavao i okacio uporedni test u Maxu...tu Autodesk nesto muti sa nV i AMD-om, ili ih jednostavno stvar ne interesuje.

Edit- vec pominjao ovde:
http://forum.benchmark.rs/showthrea...TX465-thread&p=2306717&viewfull=1#post2306717
http://forum.benchmark.rs/showthrea...TX465-thread&p=2307476&viewfull=1#post2307476

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno