Šta je novo?

GTX 460 ili 6870?

ParamourT

Cenjen
Učlanjen(a)
31.12.2010
Poena
151
Koja je bolja od ove dvije za gejming?
Ništa overclock, ni SLI, ni CrossFire, samo obične po 1GB.

Da, i kod 6870: PowerColor ili Sapphire?

Poslednja izmena:
6870 naravno ona je dosta jaca od 460 e sad koje marke... ja nevolim powercolor ni sapphire pre bi se odlucio za msi, gigabyte, asus ozbiljniji su mi proizvodjaci a i uvek sam imao asus i bio zadovoljan dok su se drugi zalili na grejanje kartica a i mnogima su odlazile a i asus i gigabyte mislim da daju 3god garancije...

Od te dve naravno 6870 dosta jaca :)

Onda uzmi Sapphire mislim da je malo bolja nego Powercolor, ali 6870 je svako jaca.

Palit 460 jeftiniji je 4k a lako ces ga dici na naj manje 800 sto je rame uz rame sa 6870 safir i ako ti je kuciste malo Palit verzija je naj manja karta u tom rangu. Imas dosta uporedjenja samo malo pogledaj

Poslednja izmena:
^^ onome kome treba CUDA (uglavnom je podrzavaju neke video-editing aplikacije ili Seti@Home :)) - mozda nije lose uzeti NVidia-u
Inace,Postoji i AMD Steam - pandan CUDA od strane AMD-a
BTW, ako koristi kartu smo za igranje onda moj glas ide Sapphire-u 6870.

Kakva dilema ...
Nvidia GTX 460 košta oko 14000
ATI Radeon 6870 košta oko 21500

Aloooooo .... 7500 dinara razlika i tu ima dileme?!?

Valjda je GTX 460 u rangu 6850 ako se ne varam ....

Kakva dilema ...
Nvidia GTX 460 košta oko 14000
ATI Radeon 6870 košta oko 21500

Aloooooo .... 7500 dinara razlika i tu ima dileme?!?

Valjda je GTX 460 u rangu 6850 ako se ne varam ....

Bez alo, niko ovde nije gluv. Gde ima GTX460 1GB za te pare?

...

Posto si reko da neces nista da overklokujes onda 6870 , ali ona ti je oko 21500 pa na gore. gtx 460 ili hd 6850 imas za 17000. Overklokovanje je vrlo prosto samo uhvatiš klizac i pomeriš recimo sa 700 na 850 za gtx 460 , memoriju i nemoraš ne dobijas skoro nista i eto ti hd 6870 (ovo ako hoces da ustediš 4500 + dinara). E sad i hd 6870 moze da se overklokuje al to je vec drugaq prica :)
A sve jedno powercolor ili sapphire... ama bas sve jedno mada uz sapphire obicno ide vise dodataka (kablova ...) dok je ovaj mocni malo skrt sa dodacima.

Poslednja izmena:
Neko spomenuo cudu ati sad ima svoj nacin podrske za procesore ali nazalost jos uvek nema fiziku.... bolja varijanta mu je 6870 jer je brza bez kloka sto je covek i trazio.

Koja god, sve to pokrece saku igru danas i pokretat ce svaku igru jos barem godinu dana...
Preporucujem da saceka da dodju nereferentne 6870 drugih proizvodjaca (osim sapphire) i da imaju 3g garanciju.
Ne znaci danas i naredne 1,5-2g. duza garancija ali kad odlucis da je prodas za 2g i nemas garanciju, e onda ce znaciti, puno ce da znaci ...
Obavezno da ima garanciju 3g. a sapphire i njegovi uvoznici neka nastave i dalje da "ovcama" prodaju gr.karte sa 2g. garancije...

ili je video sa768 MB
Baš sam tu video ...
Pretpostavljam da je to Smart Edition, osakacena verzija GTX460, slabija i od 768MB verzije...
U prevodu??
Sada pročitah da ima verzija i sa 192 i 256bit memorijama ...
He** lud zbunjenog ... Zašto se onda ne zovu kao ranije GT460, pa GTS460, pa GTX460, pa GTXX460, ULTRAGTX..., GIGA..., MEGA... i td. i td.
Ovako, šišanje naivnih ovaca. Treba studirati jednu seriju grafičkih kartica kako ne bi kupio pogrešnu. Ludilo.
Hvala na pojašnjenju momci!

dobra je i referentna kada nece da klokuje. nema razloga da daje jos novca za nereferentnu kada ce mu biti isto.

Vrh Dno