Šta je novo?

GTX 460, HDMI i TV

AtiRage

Čuven
Učlanjen(a)
18.12.2002
Poena
620
Ukratko me interesuje (ako neko ima prikacen TV na graficku karticu preko HDMI-a) da li slika treperi (kao da nestane) na monitoru kad se pali televizor? Na extended desktopu.

Trenutno imam tv prikacen na DVI>HDMI, pa kad se upali TV, treperi slika na monitoru (kao da menja rezoluciju), trenutno pokrenute igre redovno popucaju, a ostali maksimizirani prozori se prepozicioniraju u kvazi maksimizaciju (mada ovo poslednje mi nije prevelik problem).

Imam takodje 460-tku povezanu sa plazmom preko HDMI, a monitor mi je preko DVI povezan, i nemam slicnih problema.

Sa starom grafom si imao slicnu varijantu povezivanja?

PS: Kod mene nema nikakvih adaptera, to je jedina razlika.

Poslednja izmena:
TNX na odgovoru,
pa tako sam i mislio povezati (kako si ti sad naveo)

Trenutno imam 8800gt u toj izvedbi sto sam naveo, pa me interesuje da li cu imati iste probleme i kad uzmem novu 460-ku..

Kod mene je ranije bila 275GTX povezana preko adaptera, no svejedno nisam imao problema.

Offtopic: ovde je mnogo kulturnije resen zvuk, posto ti ne treba kablic dodatni da ga povezujes sa zvucnom\maticnom.

Ja imam povezana 2 monitora preko DVI i TV LCD preko mini HDMI-HDMI adaptera koji se dobija u kutiji, sva 3 rade bez anomalija, treperenja i slicnog.

Onda izgleda da mi problem pravi TV posto je povezan preko HDMI>DVI konektora (na ovoj grafickoj nemam HDMI). Cima ga upalim cuje se onaj win zvuk za novi prikljuceni device i odmah potom trepne monitor kao da menja rezoluciju (ali ne menja, samo se desktop extenduje na dodatni ekran).

Enivejs, hvala na odgovorima, nadam se da sa novom grafickom preko HDMI prikljucka necu imat slicnih problema...

Cekaj da li monitor samo trepne prilikom prikljucivanja ili konstantno treperi.
Ako samo trepne onda je to sasvim normalno kao i da igre popucaju kad driver pali jos jedan izlaz.

Samo trepne monitor (svaki put kad se ukljuci TV, bez obzira da li gledam D3 ili PC).. ali vidis ljudi kazu da im se to ne desava.
Kako imas povezan TV na komp, Kimins?

Poslednja izmena:
Povezan je preko S-Video kabla jer imam matori CRT TV. Ali to ne moze da pravi razliku, slika mora da se resetuje. Na 7300gt je samo zatreperila, a na 8800GT slika na monitoru bude crna sekundu ili dve i onda se vrati nazad i pojavi na tv-u. To je sasvim normalno da se desi kao i kad menjas rezoluciju.
Mislim da te ljudi nisu razumeli i da su pomislili kao i ja da ti slika konstantno treperi.

Ma sve smo ga razumeli, ali ponavljam: toga nema kod mene na 460-tki preko HDMI.

^^^^^^^ Sto rece covek.

Hvala jos jednom na odgovorima.

Nazad
Vrh Dno