Šta je novo?

gtx 295 i Snow Leo

iwcham

Čuven
Učlanjen(a)
29.04.2005
Poena
660
DA li moze da radi bez problema gtx 295 pod snow leopardom? Radi se o Gainward repariranoj karti. Dual PCB je karta.

Trebalo bi da može preko EFIstring-a... Pogledaj na InsanelyMac forumu!

Pa to je fino samo osim činjenice da je to što ćeš uzeti reparirana kartica... Drugim rečima, ne zvuči kao - best buy!

best buy bi bio Radeon 6870 1GB sa nereferentnim hladnjenjem, ima Gigabyte od 170 evra, radi native, kao i vecina 5xxx i 6xxx

to bi bio moj izbor, a verovatno cu je i uzeti uskoro :p

Ah, 6950 sam prodao bas zbog toga sto 6xxx serija ne radi uopste. Best buy bio bi 5850 ili slicno. Ne znam za ovaj gtx 295. Jos se dvoumim. Imam je za 11000din. Mislim da je to dobra cena. Mislim da repariranim kartama nista ne fali, sem sto je garancija 1god. One su fabricki reparirane... Imao sam gtx 260 repariranu, i extra je radila karta. Niti se grejala mnogo, niti je bucna bila. Samo ne znam, ovo je monstrum od karte....

radi serija 6xxx ;) Treba malo muke,ali radi i to perfektno. I opet vidim prelazis na x6 :D

a bre...radi 6xxx, ali 6950/6970 ne rade :p

sve ostalo 6xxx radi 100%

Ah, 6950 sam prodao bas zbog toga sto 6xxx serija ne radi uopste. Best buy bio bi 5850 ili slicno. Ne znam za ovaj gtx 295. Jos se dvoumim. Imam je za 11000din. Mislim da je to dobra cena. Mislim da repariranim kartama nista ne fali, sem sto je garancija 1god. One su fabricki reparirane... Imao sam gtx 260 repariranu, i extra je radila karta. Niti se grejala mnogo, niti je bucna bila. Samo ne znam, ovo je monstrum od karte....

Pa ne znam... kada sam ja uzimao zadnji put, nudili su mi 260 repariranu za nekih 10tak hiljada jer regularna nigde nije mogla da se nađe (kao nema je na lageru)... Pitao sam mog dobrog prijatelja koji je inače serviser za LG u vezi tih repariranih kartica, na šta me on samo pogledao i rekao: zaobiđi ih...! Meni je to bilo dovoljno, jer u principu kad god ga nisam poslušao sam se opekao!

Na kraju sam uzeo mesec dana stari Leadtek GTX275 koji mi je slučajno naleteo za 11 iljke (po radnjama je u to vreme ista bila 14-15 hiljada)... Ja to zovem best buy! :D

Poslednja izmena:
Ne znam. Moje iskustvo sa repariranom kartom je bilo sjajno. Probao sam da je kloknem iz fazona, ne volim da drzim grafike naklokovane, i bila je izvanredan primerak. Mislim da je to kad ponovo dodje u fabriku identicno kao i bilo koja druga nova karta. Otklone nedostatak koji moze da bude i faulty cooler.... Sad imam gtx 295 za 11000din. Nije mi sto je reparirana, nego sto ce da pravi buku, da greje napajanje i kuciste samo tako, i sto ce tesko da se dalje proda..

Poslednja izmena:
Covek spustio cenu na 10000din tako da nisam mogao da odolim. Stigla karta. Crunchuje ko luda. Kakav monster! Cim oslobodim Hdd probavam SL :) Drzite palceve :)

Poslednja izmena:
Ne zeli karta da radi :( Ubacim iboot, pocne da cita SL retail DVd i baci monitor u stand-by :( Ah...Well...

Tocno tako. Ako ne mogu da probam install sa USB flash-a, jer tu moze da se manipulise fajlovima...... To bi proslo ali je drndanje extra.

Prodajes je za 12000,a platio si je 10000?I to jos repariranu i 7 meseci garancije?

A sta se to tebe tice prijatelju? Hoces da ti pricam kako mi je sa zenom u krevetu posle objasnjenja za cenu karte za full ugodjaj? Sta sve ovo ima veze sa gtx 295 i Snow Leopardom?!

Poslednja izmena:
Ne zeli karta da radi :( Ubacim iboot, pocne da cita SL retail DVd i baci monitor u stand-by :( Ah...Well...

Ma kakav iBoot bre, to ti je lutrija ako mene pitaš... Opali restore DVD-a na USB, instaliraj Chameleona na isti i u Extra ubaci com.apple.Boot.plist i DSDT za svoju makinu... Zatim FakeSMC.kext stavi u Extra/Extesnions folder i obavezno u com.apple.Boot.plist ubaci GraphicsEnabler=yes string... Nema šanse onda da se izgasi monitor i ode u standby...

Sa iBoot-om se to isto i meni dešavalo...

I nije tačno da je drndanje USB metod, već bi se pre to moglo reći zapravo za sve ostale metode, a naročito za te CD boot varijante koje uglavnom ne rade onako kako bi trebalo...

Poslednja izmena:
Moracu to da odradim. Hvala an savetu. Samo da napecam drugara kad bude raspolozen jer sada nemam Mac makinu da odradim restore....

Ne treba ti Mek! Za restore ti je dovoljan iAtkos, a sve ovo ostalo možeš da napraviš iz windowsa putem Mediafour MacDrive programa koji ti omogućuje čitanje HFS particija. Chameleon takođe možeš da instaliraš sa iAtkos DVD-a, jer tamo u meniju gde biraš Disk Utility imaš u ponudi i instalciju za Chameleona koju pokrećeš preko terminala! Ili da jednostavno pokreneš neki distro, pa zatim pritisnisneš F8, i onda izabererš USB na kome si nabacio restore Retail DVD-a i to je to... Trebalo bi da može i tako da se pokrene instalcija putem USB-a...

Dakle imaš razne pod varijante... just pick one! ;)

Poslednja izmena:
Pokusao sam juce instalaciju iDeneba, ali je monitor odmah po bootovanja sa cd-a otisao u off. Pokusacu iatkos takodje, ali me ne greje sunce :(

iDeneb je 10.5 distro, a tvoja kartica je iskočila na market u vreme kada je bio 10.6... Dakle bolje kreni prvo od iAtkos s3 v2-ke ili nekog drugog distroa za 10.6, jer mislim da ćeš pre tako uspeti... U pitanju je zbilja sitnica koja ti sabotira instalaciju...

Poslednja izmena:
Nece. Probao sam sada i iAkkos 10.6 i loaduje HFS+ i cim dodje do grafike, napusta me. Probao sam -x -v -f GraphicsEnabler=No Ne znam sto ne dozvoli bar neki VESA mod. ne kontam. Ljudi su sa ovom kartom uspevali da instaliraju...

GraphicsEnabler=yes si trebao da staviš, a ne "No", jer je to komanda koja aktivira grafiku preko chameleona ukoliko je ista podržana... Uostalom ako je tako onda ti preostaje samo jedno rešenje a to je da u DSDT ugradiš patch za grafiku. Imaš u okviru teme DSDT kako da...?, objašnjeno kako se to radi, pa izvoli prioni na posao, mada će ti za to trebati da podigneš Leopard 10.5.6. Live verziju, preko iPC X-DL (Live) DVD-a, pa da odatle izradiš patch ili string za svoju grafičku... A pošto se žališ da ti se grafička gasi, pitanje je dal će ti ova OS X Live varijanta proraditi. U principu nikad se ne zna, a i neće naravno sve dok i to ne probaš! ;)

Poslednja izmena:
E sad si mu baš pomogao... Ako misliš da tu ima rešenje za njegov problem, onda je trebalo i da ga okačiš, a ne da mu ostavljaš link za sajt za koji on verovatno već zna!!!

Ja sam našao samo ovaj metod koji je ponuđen ovde, ali ti za njega treba već podignut OS X... Znači pod obavezno isprobaj da li možeš da podigneš Live 10.5.6

http://www.kexts.com/view/970-gtx295_singlepcb_for_10.6.5_and_above.html

Poslednja izmena:
Probao i sa Yes i sa No. Jos Maybe da probam :) Hvala na support. Probacu ovo sa Live....

Baci pogled malo šta se ovde dešava...

http://www.insanelymac.com/forum/index.php?showtopic=259485

Izgleda da EVOenabler.Kext može da ti završi posao... Vidi da nekako napraviš restore na USB (kod nekoga ako sam ne možeš) i onda da u Extra/Extensions ubaciš i ovaj EVOenabler.Kext... U suštini kad jednom budeš odradio restore na USB cela stvar bi trebalo da postane izglednija za tebe, jer posle neće biti problem da iz windowsa zameniš i preradiš bilo šta odatle...

Poslednja izmena:
Da.... Hvala puno. Izgkeda da ima sanse. Cim drugar bude mogao, odradicemo restore na Usb.

Vrh Dno