Šta je novo?

GTX 260 TOP, iskustva, problemi?

Nuclear

Slavan
Učlanjen(a)
14.11.2006
Poena
320
волео бих да знам да ли други власници ове картице имају следеће проблеме: у свим (скоро) играма, долази до појављивања артифаката, затим кочења игре (док музика наставља у позадини) које се након алт цтрл делете одблокира и наставља нормално...
инсталирао сам евга прецисион, којим повећавам брзину кулера на 70%, и више, температура картице не прелази 70 степени у току игре...
рецимо мас ефект 1, имао сам проблема са тим блокирањем константно, сад ми се јавило и у двојци.
за авп3, иако је температура графичке била 60-70 степени, појавили су се артифакти и морао сам да ресетујем, и после је радило нормално неколико сати
и да не набрајам игре даље...
драјвери најновији, са нвидиа сајта.

да ли је проблем само код мене (у том случају, да видим да је вратим и узмем другу карту, исти модел), или се то дешава свима?

перформансе су феноменалне, на то немам примебде али није све у томе.

Vrati tu karticu najbolje, ja imam referentni GTX260 nije Asus ali sve je to isto i temperature su 42idle i 70load pri 40% obrtaja kulera, i pritom je malo OC 625/2400 ali cini mi se da je memorija problem na toj tvojoj kartici cim brljavi...

imao isti problem sa asus gtx285,vratio i dobio drugu...

koje napajanje imas?

Probaj prvo nekoliko verzija drajvera, to se podrazumeva pre nego sto vratis karticu. Da ne bude da ti stoji kod njih mesec dana, pa da ti je vrate jer radi. Nema veze sto su najnoviji drajveri, ne bi bio prvi put da noviji drajveri rade problematicnije od starih.
Mada je veca sansa da nesto nije u radu, npr memorija

Ako imas 450W napajanje kao sto ti stoji u potpisu pa nisi se bas proslavio, to je malo za ovu karticu, mozda ti zato i *****

приликом промене напајања заборавио сам да променим у профилу,
напајање је chieftec APS-650c, 650w, ово је у питању
http://a-techno.com.ua/products_pictures/283/large_km12370_l.jpg

пробао сам и више верзија драјвера, међутим нисам се усрећио...

постоји ли неки алат, за тестирање меморије графичке? јер заиста некад игра може да ради и 5-6 сати савршено. постоји могућност да у договору са човеком од кога сам узео картицу, добијем замену за другу, тако што ће он да је "обради", и да тражи замену (власник је радње, па му се може).
ваша препорука је генерално - да заменим?

Menjaj dabome, sto da se jebavas sa testiranjem, drajverima ako ces dobiti drugu i ako je pod garancijom

постоји ли неки алат, за тестирање меморије графичке? јер заиста некад игра може да ради и 5-6 сати савршено.

Skini ovaj program pa proveri dali je do memorije na grafickoj.

Ja dok sam imao samo jednu takvu sve je radilo na high bez problema (cak na 40% koolera, napajanje kao u opisu od 850w), dakle ukljucujuci i crysis/warhead, assassins creed 2, mw2, bad company 2 etc. Jedino mozda prikoci pri pocetku nekad ali mislim da je to vishe do neta nego do kartice; pokusaj ovo sto su drugi clanovi naveli, hope it helps :D

са програмом OСCT сам скенирао, и није нашао неке грешке, додуше то су били тестови од 10-20 минута, пустићу једном приликом да ради дуже.

тражећи по нету, наишао сам на овај програм
http://www.softpedia.com/developer/Misha-Cherkes-12994.html
зна ли неко, колико је овај поуздан? доибо је прероруке по неким форумима...
он ми налази грешке после 5-6 минута, и то баш доста, кад крене да пуца не стаје.

са програмом OСCT сам скенирао, и није нашао неке грешке, додуше то су били тестови од 10-20 минута, пустићу једном приликом да ради дуже.

тражећи по нету, наишао сам на овај програм
http://www.softpedia.com/developer/Misha-Cherkes-12994.html
зна ли неко, колико је овај поуздан? доибо је прероруке по неким форумима...
он ми налази грешке после 5-6 минута, и то баш доста, кад крене да пуца не стаје.

ako je tako,posalji kartu na reklamaciju,bez razloga lupas glavu...

ocigledno je da memorija na karti nije u redu...

Vrh Dno