Šta je novo?

GTX 260-pitanja

• Začetnik teme Začetnik teme Goxy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
akcenat je na "malo". ljudi su prijavljivali ovde po forumu da su blagim ubrzanjem fana dobijali relativno tihu i hladnu kartu 🙂

Relativno tihu kartu? Pa ona ni na default brzini nije relativo tiha, a ne sa blagim ubrzanjem 😀 260GTX sa ventilatorom na 60% proizvodi buku kao 4850 na default brzini, a da ne bi bilo zabune navescu podatak da je fabricki brzina kulera kod GTX podesena na 40% i retko se dodatno ubrzava :smash: Jedan HINT svima - postavite jednu 12ticu na minimalnom broju obrtaja da duva direktno ispod graficke karte u smeru ka zadnjem delu kucista (da odvodi toplotu) i smanjicete temp za 5+C. Ovo vazi kako za nV tako i za ATI :d

Pazario sam danas Gainward GTX 260 Limited edition (core 216) ali ja u životu nisam video onoliku karticu tako da ne može stati u kućište, tako da sam morao da pazarim Big Tower, a kada sam već menjao kućište rešio sam da promenim i ploču tako da uzmem neku sa 2.0 PCI interfejskom. Kad sve bude gotovo i kad sve poinstaliram javljam utiske. Ajde kada sam već pomenuo Big Tower jeli Stacker dobar izbor, jesam malo skrenuo sa teme ali da ne otvaram novi thread?

Poslednja izmena:
Pazario sam danas Gainward GTX 260 Limited edition (core 216) ali ja u životu nisam video onoliku karticu tako da ne može stati u kućište, tako da sam morao da pazarim Big Tower, a kada sam već menjao kućište rešio sam da promenim i ploču tako da uzmem neku sa 2.0 PCI interfejskom. Kad sve bude gotovo i kad sve poinstaliram javljam utiske. Ajde kada sam već pomenuo Big Tower jeli Stacker dobar izbor, jesam malo skrenuo sa teme ali da ne otvaram novi thread?

Au druze ti se bas baci u trosak 😀 Sto se tice ploce, neces se najesti leba od tog 2.0 interfejsa - u prevodu nema nikakvih dobitaka u praksi u odnosu na prethodni :S: Mora da si imao neku minijaturu od kucista kad nisi uspeo da upakujes GTX-a. Za utehu nek ti bude da bi te isto sacekalo i sa 4870. Stacker je odlicno kuciste, pogledaj i Antec P180 (ne znam koliko si voljan da se otvoris i kakav ti je ukus).

Au druze ti se bas baci u trosak 😀 Sto se tice ploce, neces se najesti leba od tog 2.0 interfejsa - u prevodu nema nikakvih dobitaka u praksi u odnosu na prethodni :S: Mora da si imao neku minijaturu od kucista kad nisi uspeo da upakujes GTX-a. Za utehu nek ti bude da bi te isto sacekalo i sa 4870. Stacker je odlicno kuciste, pogledaj i Antec P180 (ne znam koliko si voljan da se otvoris i kakav ti je ukus).

Ja koliko vidim covek je vec uzeo kucishte, pa samo proverava da li se zeznuo 😀

A shto se tice velicine kucishta i stajanja kartice u isto, mogu reci da jeste golema, ali bilo shta iole normalne velicine (vece od nekog kineza) bi moralo biti dovoljno 😉

:wave:

Evo konačno konfiguracija je sklopljena (imao sam Thermaltake Eclipse DV, a Stacker je vrh izvanredno, lepše mi je i od CM WaveMastera kog sam nekoć omao, ai Full Tower je Full Tower), a što se tiče GTX 260 situacija je sledeća:

Još nisam radio 3D markova ka oni probao neke igrice (i kada ih budem probao to če da budu RTS, sad je aktuelan Red Alert 3, jer za ostale tipove igara xbox360 je keva)

Što se temperature tiče u Expert Tool-u na Fixed Fan Speed-u od 60% ventilator se čuje ali uopšte nije bučan ni primirisati mom atiju koji se drao a temperatura GPU-a je stabilnih 38C do 39C. Cak i kad se podigne na 100 ta buka i nije neka buka u odnosu na ATI-jevu. Ono što me interesuje i to nisam uspeo da provalim u Expert Tool-u je kako da smanjim ili povećam jačinu fana u Fixed Speed-u za 2D a da se to ne reflektuje na 3D (sad mije 60% za 2D a 100% na 3D) ako smanjim na 50% za 2D on spusti i 3D na 50%. Recimo želeo bih da za 2D stavim 40% to je dovoljno a za 3D bi stavio recimo 60% pa bi probao da dižem ako bi se mnogo grejala. Ako neko zna ovo, ko ima nešto od Gainwarda neka javi bio bih mu zahvalan

Poslednja izmena:
Goxy...riva tuner uz detaljna podesavanja bolje nema. Samo trebas naci neki od tutorijala sa neta i glava da te ne boli. Cestitke na pametnoj kupovini :wave:

Goxy...riva tuner uz detaljna podesavanja bolje nema. Samo trebas naci neki od tutorijala sa neta i glava da te ne boli. Cestitke na pametnoj kupovini :wave:

A šta da radim sa expert toolom da ga brišem ?

još jedno pitanje obzirom da dugo nisam koristio nVidiu. kako instalirate drivere, je li kao ko Ati-ja pokrenete instalaciju novih pa tako izbrišete stare ili add/remove. da skratim kako brišete stare?

Samo sto se GS cuje ko usisivac, a i temperatura karte nije tako niska.

Iako je mali off, malo da te edukujem, prve verzije kartica su se cule kako ti kazes kao usisivac. Ova nova revizija kako Gainward GS tako i Palit Sonic su tihe i hladne, razlikuju se tako sto nova revizija pozadi ima DVI, Display port, HDMI i D-SUB. Trenutno se jedino one mogu naci u prodaji. Ako nisi imao priliku da cujes nemoj da pricas napamet. http://www.tweaktown.com/reviews/1648/3/palit_radeon_hd_4870_sonic_1gb_graphics_card/index.html
Pozzzz :wave:

Poslednja izmena:
još jedno pitanje obzirom da dugo nisam koristio nVidiu. kako instalirate drivere, je li kao ko Ati-ja pokrenete instalaciju novih pa tako izbrišete stare ili add/remove. da skratim kako brišete stare?

Deinstaliras stare, reboot, instaliras nove, reboot.

Evo odigrao Red Alert 3 jedno satak vremena sa Ultra High podešavanjima ( rezoluciji 1920x1080 sa 2x AA). Kartica se nije čula, a temperatua nije prelazila 61C, dok sam sa 2900XT dolazio da 90C za 10 minuta, dalje nisam smeo, a o buci da ne pričam

Poslednja izmena:
Pa rekoh ja da nema greške sa tom kartom 😉

Nazad
Vrh Dno