Šta je novo?

GTX 260-pitanja

• Začetnik teme Začetnik teme Goxy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Goxy

Čuven
Učlanjen(a)
06.03.2002
Poena
710
Imam 4 pitanja vezana za nV GTX 260:

1. Kakva je situacija za zagrevanjem i s tim u vezi jacinom zvuka fana u odnsu na ATI varijante; i

2. Cujem da postoje neki stariji i novi modeli GTX 260 (tako se ovde prica), pa me interesuje kako raspoznati koji;

3. U kom je rangu GTX 260 u odnsu na neki model ATI-ja (4650, 4870 itd..)

4. Kad bi uzimao GTX 260, kog proizvodjaca preporucujete (ja sam razmišljao o PALIT-u ili Gigabyt-u)

1. manje zagrevanje i manja buka na default-u

2. postoji obicni i gtx 260 core 216, raspoznaces ih tako sto na ovom drugom pise core 216 :d

3. 4870

4. najjeftinijeg

5. nije lose da koristis search i sam potrazis odgovore

6. iako sam nVidia lover cini mi se da ti je bolje da idesh na nekog Ati-ja 🙂

Iz tvojih usta u Bozje ushi. 🙂

trenutno mislim da je izmedju gtx260 i 4870 mrtva trka svaki ima svojih prednosti.

bila bi da nije minimalne razlike od 40e (u zavisnosti gde se nalazite)

Licni vishe gotivim Ati od nV josh od Maye II 9700 pro, tako da cu da najverovatnije uzmem Gainwarda 4850 GS, damo da mi ne uvale on loshu verziju sa bakarnim pipeovima

1. manje zagrevanje i manja buka na default-u

2. postoji obicni i gtx 260 core 216, raspoznaces ih tako sto na ovom drugom pise core 216 :d

3. 4870

4. najjeftinijeg

5. nije lose da koristis search i sam potrazis odgovore

A koji je inache jaci model - taj 216 ili ?

nisam mislio samo na performanse i cenu. mislio sam i na potroshnju,buku i grejanje.

Ako gledas potrosnju, buku i grejanje onda je GTX260 ispred 4870 😀 Ja sam se licno odrekao tih 5fps koliko "izuva" dobro OC 4870 takodje dobro OC 260GTX zarad tisine u kucistu :-devil-: Vec je bilo price na tu temu da su generalno nVIDIA-ne kartice tise i hladnije od referentnih ATI modela. :smash:

A koji je inache jaci model - taj 216 ili ?

Hmm diskutabilno pitanje 😉 Navodno jaci je 216 jer ta cifra oznacava broj sejdera (stari ima 192). Namerno sam napisao diskutabilno jer se stare kartice veoma dobro overklokuju tako da skoro svaki primerak ide 700+ Mhz za jezgro (sa default 575) dok ove nove otprilije staju na nekih 670mhz koliko sam imao prilike da vidim po testivima - nisam se licno uverio... Ako ti je brzina na prvom mestu pazari ATI, a ako ipak cenis tisinu uzmi GTX-a. Obrati paznju i na novootvorenu temu vezanu za probleme sa ATI kartama, mozda ti ipak to prevagne prilikom davanja konacnog suda :-devil-:

I jos jedan za gtx 260. I to stari jeftiniji model. Ubedljivo najbolja kupovina.

Treba malo presaltati net ili to probati licno pa onda doneti zakljucak...GTX 260 Core 216 je brzi od ATI 4870...Ako uzmemo njegov OC potencijal koji se u brzini malte ne izjednacuje sa GTX280 onda 4870 tu nema sta da trazi!

GTX 260 Core 216 je brzi od ATI 4870

... i trebalo bi je porediti sa ATI Radeon HD 4870 1GB.

With the release of the Radeon HD 4870 1GB ATI is addressing a change in the marketplace created by the recent launch of the GeForce GTX 260 with 216 unified shaders. The Nvidia card was able to outperform the existing 512mb 4870 by a significant margin which the 1GB version closes and on occasion overturns.

Gainward Radeon HD 4870 1GB Golden Sample - Final Words and Conclusion

GeForce GTX 260 reloaded vs. the Radeon HD 4870 1GB

Ima dosta price o temperaturi i potrošnji. Navodno ATI trosi manje ali se zagreva dosta dosta vise, tako da cu ja ipak uzeti najverovatnije GTX260. Mislim da bi ASUS top model bio dobar izbor ali ako ga ne nadjem onda cu da vidim ili obican ASUS ili Gigabyte ili Palit ili X-FX. MSI necu sigurno. Imate li vi neki predlog. Core 216 nisam nigde video kod nas da ima.

da sam u americi ne bih se dvoumio i uzeo bih gtx 260 ali ipak smatram da je u evropi 4870 bolje kupovina (ulozeno/dobiveno)

Treba malo presaltati net ili to probati licno pa onda doneti zakljucak...GTX 260 Core 216 je brzi od ATI 4870...Ako uzmemo njegov OC potencijal koji se u brzini malte ne izjednacuje sa GTX280 onda 4870 tu nema sta da trazi!

cene govore sve:

najjeftiniji radeon-4870 GDDR5 512mb-189e

najjeftiniji GTX 260-220e

najjeftiniji 4870 1GB GDDR5 230e

cenu novog 216 core neznam

uporedi odnos cena- performanse i bice ti sve jasno sta je bolja kupovina

Ima to josh toga da se uporedi:

GTX 260 i ATI 4870 su po rezultatima tu negde, ali ono sto kod mene ima ulogu je temperatura u buka. Ako cu za 40e vishe dobiti tisu karticu, onda je to to. I koji to GTX260 kod nas kosta 220e u gde.

Poslednja izmena:
lol
pa za 40e mozes uzeti cooler koji ce i da ti dorucak sprema :d

@Maki024 Te cene mozes samo da sanjas ili da ih citas na pcberzi.

Nisam od onih koji budže kulere, niti od onih koji overlcockuju sve i svasta.

pa svejedno, za 40e vise mozes dobiti golden sample ili toxic koja je brza i hladnija

Ako gledas potrosnju, buku i grejanje onda je GTX260 ispred 4870 😀 Ja sam se licno odrekao tih 5fps koliko "izuva" dobro OC 4870 takodje dobro OC 260GTX zarad tisine u kucistu :-devil-: Vec je bilo price na tu temu da su generalno nVIDIA-ne kartice tise i hladnije od referentnih ATI modela. :smash:
bash zato sam rekao da su tu negde pa ko shta voli.

Poslednja izmena:
sve su one hladne u idlu ali u loadu ati prži. Mislim da ću potražiti GTX 260 core 216. Naleteo sam na nekog Gainwarda, mislim da cu njega uzeti ako ne nadjem nista drugo

mislim da si pogresno informisan, 4870 je itekako hladan sa dobrim coolerom, fol je u losim default coolerima
isto kao sto su 8800gt bile poznate kao furune u pocetku, pa je izasla revizija sa vecim ventom a npr ova moja ne prelazi 60c ni sa furmarkom

nista ne fali default kuleru na 4870. potrebno je samo malo ubrzati fan i to je sve. za par minuta sve je gotovo...

Nazad
Vrh Dno