Šta je novo?

Gtx 1080ti kresuje

Buxon100m

Poznat
Učlanjen(a)
10.02.2022
Poena
25
Pozdav svima,imam graficku gtx 1089 ti strix,graficka normalno radi,vidi je komp,podigne sistem,radi na netu sve ok,dok se ne optereti tj ukljuci 3d mark posle nekih 10-15min kresuje,tako slicno i u igrici. Nema plavog ekrana ili restartovanja kompa. Da li neko zna neki dobar servis za to? Hvala unapred

Meni ovo liči na problem sa memorijom na kartici. Ako je iz rudnika, plus godine onda je verovatno. Pošto je skupa kartica ovo verovatno može da se sredi. Ne mogu da preporučim servis.

Meni ovo liči na problem sa memorijom na kartici. Ako je iz rudnika, plus godine onda je verovatno. Pošto je skupa kartica ovo verovatno može da se sredi. Ne mogu da preporučim servis.
Kupljena je preko kp-a pre godinu ipo mozda i dve ,isto od lika koji je igrao igrice ne lici mi bas na te majnere. Msm verujem da joj ima spasa i da je do memorije. Probao bih i sam duvaljkom i toplim vazduhom ali opet nemam dovoljno iskustva

Nemaš ovde šta da pipaš oko ploče dok ne prestane skroz da radi. Može, ali je cim i po, bez obzira bio servis ili ne.

Nije nemoguće i da ti je napajanje u problemu.

Prilozi

• 19C8A2CD-207C-4BFF-B5CF-AC4A956FA173.jpeg
    19C8A2CD-207C-4BFF-B5CF-AC4A956FA173.jpeg
    257 KB · Pregleda: 120
  • C2ED7F3D-203C-4694-BF91-77C967A59146.jpeg
    C2ED7F3D-203C-4694-BF91-77C967A59146.jpeg
    201.3 KB · Pregleda: 117
Koliko mogu da primjetim, na slici sa FurMark testom se jasno vide artifakti.

Kakve su temperature pri opterecenju(Heaven Benchmark, FurMark) koje je napajanje u racunaru?

Probao bih i sam duvaljkom i toplim vazduhom ali opet nemam dovoljno iskustva

Nemoj, možeš da napraviš više štete nego koristi. Neko ovde će ti već preporučiti servis. Posle servisa traži da ti zamene i pastu.

Slilčan problem sa imao sa Zotacom 1080Ti. Mislio sam da je za otpis, ali sam spustio klok memorije za 400 Mhz u Afterburneru i od tada, evo već godinu dana radi normalno. Gubitak performansi je zanemarljiv. Možda je bolje da probaš prvo to i da ne diraš ako radi, pa dokle poživi :) .

Baš ovo što je napisao @mayo ,probaj prvo sa spuštanjem satova...dal čipa ili momorije(sam ceš ustanoviti gde je problem).Da se ne zezaš sa servisima...Karta ce raditi bez problema dalje..
Nekad je dovoljno i 100mhz da spustiš i nema problema..
Ako ne pomaže onda u servis.
Da,performanse su smešne što se tiče gubitka.
Kad vidim da je rešio problem smanjen klok gledam dal ima bios za istu sa manjim satovima i sutra ako je vadiš,deinstaliraš win...ili šta god da se ponovo ne zezaš sa kartom ...U ovom slučaju mislim da nema 1080ti strix sa manjim satovima..
Skoro sam jednu tako rešio,pucao program ,furmark,heaven..igre u fhd..Samo izbaci,video da smanjenje kloka rešio problem...Našo bios sa manjim satovima..i nema problema u navedim testovima i igrama.

Baš ovo što je napisao @mayo ,probaj prvo sa spuštanjem satova...dal čipa ili momorije(sam ceš ustanoviti gde je problem).Da se ne zezaš sa servisima...Karta ce raditi bez problema dalje..
Nekad je dovoljno i 100mhz da spustiš i nema problema..
Ako ne pomaže onda u servis.
Da,performanse su smešne što se tiče gubitka.
Kad vidim da je rešio problem smanjen klok gledam dal ima bios za istu sa manjim satovima i sutra ako je vadiš,deinstaliraš win...ili šta god da se ponovo ne zezaš sa kartom ...U ovom slučaju mislim da nema 1080ti strix sa manjim satovima..
Skoro sam jednu tako rešio,pucao program ,furmark,heaven..igre u fhd..Samo izbaci,video da smanjenje kloka rešio problem...Našo bios sa manjim satovima..i nema problema u navedim testovima i igrama.
Hvala ti brate puno,ako se ikad sretnemo imate od mene pivce,sta god mogu da pomognem u popravci telefona tu sam 🤗

Šta se dešava kada si spustio klokove i za koliko ?

Znači nije pomoglo.
Koje klokove si spuštao i za koliko?

Nema ni od danas :)
Znači nije pomoglo.
Izvini,cackao sam sve redom u onom msiafterburner ili kako se vec pise,svakog puta je bilo isto,jedino sto nije prelazila 63 stepena
Nema ni od danas :)
Znači nije pomoglo.
Izvini,cackao sam sve redom u onom msiafterburner ili kako se vec pise,svakog puta je bilo isto,jedino sto nije prelazila 63 joj

Prilozi

• DAE207F0-C810-472C-951C-E6CE52840B8B.jpeg
    DAE207F0-C810-472C-951C-E6CE52840B8B.jpeg
    293.4 KB · Pregleda: 53
  • D6EC1BFE-AAEE-440E-87CD-B7F520457466.jpeg
    D6EC1BFE-AAEE-440E-87CD-B7F520457466.jpeg
    290.3 KB · Pregleda: 59
Ovde ti je na slici klokovi fabrički-default...ako je to bila namena da pokažeš i sa supuštenim satovima da je isto.

Ali ok...ako ne pomaže

Šta su ti rekli u servisu ?

Šta su ti rekli u servisu ?
Cekam danas da jave sve
Ovde ti je na slici klokovi fabrički-default...ako je to bila namena da pokažeš i sa supuštenim satovima da je isto.

Ali ok...ako ne pomaže
Koliko sam pokusavao samo me nervirala i ovo sam na kraju se setio da uslikam… 😔
Baš htedoh isto da napišem. Nadam se da je apply odradio na msi afterburner postavke
Na njemu jedino i znam da cackam

Momci da podelim sa vama ceo mit oko karte,na njoj je crkla memorija zvanicno i neki ITE cip. Eto da znate ako imate mozda slicne simptome hvala vam na svakoj pomoci 🤗

Oce uspeti da je poprave, i koja je cena za servis i zamenu cipa i memorije ?

Oce uspeti da je poprave, i koja je cena za servis i zamenu cipa i memorije ?
Ja sam kod ovog likao otisao na preporuku,za cenu ne znam tacno jer o tome nismo ni pricali ali lik je po meni bas dobar u svom poslu koliko sam primetio na njegovim primerima. Ako bude nekome trebao kontakt pisite mi na viber ili wa 0677811093

Mogao je sve da testira sam sa linux skriptom ali iako je elektronicar za pocetak sa multimetrom.
Barem bi ja znao...
Meni se cini da je ona ipak rudarila...

Nazad
Vrh Dno