Šta je novo?

GTR by Simbin - Hotlap Takmichenje!

• Začetnik teme Začetnik teme kross
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

kross

Slavan
Učlanjen(a)
06.08.2005
Poena
301
Cao svima, secate se Simbin GTR-a?

Igra je izasla krajem prosle godine i ima jedan vrlo interesantan slogan "GET REAL!"

Znachi jedna ljuta simulacija, jedini problen se pojavio sto kada se iskljuce sve pomoci 90% vozaca koji su navikli na sve dosadasnje simulacije voznje odustaje! Eh, da li nam zaista trebaju prave simulacije i da li je to zabava samo nekolicine odabranih?

Predpostavljam da manje vishe znate o cemu se radi.

Na netu se pojavilo nekoliko sajtova koji su organizovali takmicenje u voznji najbrzeg kruga, italijani, svedjani i nemci uglavnom prednjache.
Broj vozaca na ovim sajtovima se krece od 120 pa do 170, kod nas, na zalost su u pitanju mnogo manje cifre.

Eto, sada se pojavio i jedan domaci sajt koji organizuje hotlap takmicenje, i ne samo to, vec su, zahvaljujuci sponzoru firmi Metropolis-Group.com uvedene i simbolicne nagrade za pobednika takmicenja!

MOMO Racing volan i originalna igra GTR-a!

Takmicenje je pocelo pre nekoliko dana i neka vremena su vec postavljena, po uzoru na inostrane sajtove, napravljen je i dodatni trud, uveden je MG Hotlap Tracker, mali program koji Vam pomaze da postavite vremena i replay na net i obezbedjuje jednake uslove svima prilikom voznje, citaj ne dozvoljava upotrebu ne dozvoljenih pomoci!

Eto, imamo nesto, pa covek da kaze, "svetsko a nase" 😉.
Takmicenje traje do kraja godine, svi mogu da ucestvuju i svi su pozvani!
Nadam se da ce ovde biti odziva jer je igra ipak najrealnija simulacija napravljena do sada!

evo vam i adrese: www.mg-gaming.net pa pogledajte sami sta i kako...

Ko voli brzu voznju i ima takmicarski duh, ovo je pravo mesto za njega. Tamo cete naici na najvece majstore simulacija voznje na ovim prostorima (Drapin, Calibra, Zmaj, Sas, Vip, Tomy Gun i ostali), sve same legende Nacionalne klase! Kao sto znate odmori su u toku tako da pravo zezanje tek predstoji. Uzivajte u ludoj voznji! 🙂

Postoji samo jedan problem. Pravi GT se vozi sa elektronikom, tako da bez ikakve elektronike, to nije vishe prava simulacija 🙂

Radi se zaista o jednoj izuzetnoj simulaciji. Moje misljenje je da je GTR trenutno najkompletnija simulacija voznje na trzistu igara. Znaci ne otvaram raspravu o tome koja je simulacija najbolja, vec samo navodim najveci ( po meni) kvalitet igre.
Znaci izuzetan trud i sredstva su ulozeni, tu su i nagrade, sto je zaista velika rjetkost na nasem podneblju. To su naravno samo neki od razloga da nam se pridruzite i oprobate svoje vozacke sposobnosti protiv najjace domace konkurencije.

@Driver

Vec je receno da samo Maserati koristi TC, dok su ga se ostali timovi za sada odrekli. Sem toga sta da radimo kad smo mazohisti 😀

driver je napisao(la):
Postoji samo jedan problem. Pravi GT se vozi sa elektronikom, tako da bez ikakve elektronike, to nije vishe prava simulacija 🙂

tja, i meni je bilo tesko u pochetku sve dok nisam "sastavio" svoj prvi krug bez pomoci, eh kakav je to filing bio ........ :smoke:

Ma to je ok kriss, ali nije kao pravo, i morash dosta da vozish da bi sastavio krug, a tek da bi napravio poshteno vreme. To je vishe za one koji imaju puno vremena i zivaca nego za one koji hoce da voze kao shto pravi vozachi voze 😉 Na stranu to shto je simulacija koja realno preslikava onu iz pravog automobila, opet teza nego voziti pravi automobil, jer ne osecash sile...

vip, jel si siguran da niko ne koristi nikakvu elektroniku ? Skoro sam gledao neku GT trku i voditelj (Eurosport) je bash naveo nekoliko elektronskih pomoci koje se koriste...
A ja ne mogu da verujem da su GT automobili onako nestabilni i da ne koriste bar ABS, jer u GTRu blokiraju kochnice non stop...Ako se stvarno tako ponashaju pravi, onda je to sramota, bolje da su uzeli serijske 🙂

e sad, moj kumic ima 10 godina, vozi GTR i igra PES4, zahvaljujuci mome uticaju :S:, i moram ti reci da odvoza ceo krug bez pomoci, jes da nije neko vreme ali ne izleti sa staze!

Prva ljubav su mu ove dve igre, a za devojke se jos i ne raspituje :eyebrows: .

Kakav ce tek vozac biti kad sedne u naseg Punta :d , pa ABS, traksn kontrol i tako to... hehe... kad se sad obucava na GTR-u :-devil-: .

Poslednja izmena:
driver je napisao(la):
vip, jel si siguran da niko ne koristi nikakvu elektroniku ? Skoro sam gledao neku GT trku i voditelj (Eurosport) je bash naveo nekoliko elektronskih pomoci koje se koriste...
A ja ne mogu da verujem da su GT automobili onako nestabilni i da ne koriste bar ABS, jer u GTRu blokiraju kochnice non stop...Ako se stvarno tako ponashaju pravi, onda je to sramota, bolje da su uzeli serijske 🙂

Pa citati Fia pravila je prilicno tesko (mislim razumjeti sta su htjeli reci). ABS i 4WD su strogo zabranjeni. Sve vrste elektronske kontrole nad ogibljenjem takodje. Poluautomatski i automatski mjenjaci su dozvoljeni ako ih je Fia homologirala. Mislim da se koriste samo poluatomatski u smislu da vozac ne mora da pritisne kvacilo za promjenu brzine.
TC moze da se koristi, ali samo kontrolom rada motora na osnovu podataka o broju obrtaja tockova. O ovome me detaljnije ne pitaj jer nisam ni ja do kraja tehnicki potkovan.
Isto je i po pitanju diferencijala, znaci cista mehanika bez elektronske kontrole. Napominje se i da mehanizam mjenjaca od vozaca do mjenjacke kutije mora biti kompletno mehanicki ako nije drugacije odobreno od Fia e za konkretno vozilo sto naravno povecava konfuziju. Mozda Drap to moze bolje da objasni.
Servo pojacivaci moraju da budu cisto mehanicki u pogledu volana i kocnica. Itd.. da ne gnjavim...u svakom slucaju ono sto je najvaznije za tebe ABS nije dozvoljen. Inace kod kocenja u GTR je vazna tehnika kocenja, inace kocnice kako ti kazes non stop blokiraju. Kad je savladas to nije toliko veliki problem.

eh kad se setim kad sam prvi put startovao GTR igru. Prvo sam vozio u semi-pro, a onda se prebacio na simulation bez pomoći! Eh, prvo što mi se desilo je da čim sam izlazio iz boxa stisnem gas i pljas, 600 konja odradi svoje, samo sam se okreno za 180 stepeni i pravo kod komšije u box! I tako 3x za redom :wall:, dok nisam olabavio po gasu, pa onda udri po stazi, svaku krivinu sam overio i posle 10 krugova ličio sam na kombajn sav izlupan i pun trave i peska :S: , ali mic po mic i eto napredka :smoke:, a onda kad krene kako treba :banana:, znaš da taj krug voziš samo ti :-devil-: a ne comp koji te fula po nekoj zamišljenoj polu-idealnoj putanji!

Nekako mi se čini da je tako i u real life, cim ti opadne koncentracija, ode mas u propast!

Poslednja izmena:
bogami, okuplja se opasno društvo na MG Hotlap Racing sajtu, vremena koja su postavljena do sada su za respekt! :smoke:

Lepo je što su nam se priključili vozači iz Slovenije i Makedonije, malo da vidimo gde nam je mesto, za sad su bolji, ali....ima dana za megdana! :-devil-:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno