Šta je novo?

GTA V

Kako "ispeglati" ove krzave ivice tekstura?

jaggies.png

MSAA mi je na x4 btw

Nisam na racunaru brate moj ne secam se ako neko zna ili je uz racinar nek napise u glavnom kdaberes gta za igru i imas setup ja sve to nagruvam na max :-D

Znam gdje se namjesta u NCP-u ali ne znam tacno koja je postavka da mi se malo ispeglaju ove teksture posto ove postavke u igri ocigledno ne rade kako treba...

K e n z o jel bi te mrzelo da okacis in-game podesavanja za grafiku? Tweakujem da mi fps ne pada ni u ruralnim delovima pa mi treba za uporedjivanje.

@K e n z o
Hvala. Jel imas ovaj problem? http://forum.benchmark.rs/showthread.php?313825-GTA-V&p=4489774&viewfull=1#post4489774
Razlikuju nam se malo podesavanja.
U NVCP je sve default,
MSAA x2+TXAA,
Reflection MSAA x2 (mada ne utice previse na perf.),
Grass quality High (malo je vutre na Normal :p, a FPS se uspeva odrzati u normali u ruralnim delovima),
Soft Shadows NV PCSS
Post FX Very high
(DoF Off)
High resolution shadows Off (ovo mi najvise utice na FPS, cak i kada je Soft shadows na Soft/Softest)
Extended distance scaling na 25%
Extended shadow distance na 100%

Probaj i ova podesavanja, mozda ce ti bolje izgledati (Grass quality na Normal je prevelik komporomis IMO), a u 99% slucajeva mi je stabilan FPS. Mada pitanje je koliko ce CPU perf. uticati na ta podesavanja. Mozda ce ti i TXAA ispeglati ivice na ononm TVu...

Poslednja izmena:
@danilo989 Koliko znam nemam problema sa mutnim sjenkama, koliko sam ja to sve testirao najgora opcija za sjenke mi je Nvidia PCSS a opcija za teksture TXAA tako da to uvijek drzim iskljuceno. TXAA previse muti teksture i jos u kombinaciji sa PCSS je uzas. Grass quality mi je na normal jer me apsolutno ne interesuje gustoca trave na brdima + nesto su mnogo zeznuli s tim teksturama i fps mnogo pada kad stavim na Very High.

Probao sam i DSR sa smoothness 20% da skalira na 1440p i uopste nije lose, mozda su za mrvicu cistije teksture ali po meni nije vrijedno sa 4xMSAA @ 1080p prelaziti na FXAA i no MSAA @1440p. Iako je prilicno dobro optimizovana, igra je gladna i ubila se za 980Ti ili SLI 980Ti.

Ne znam kakvi su ti novi drajveri, a i ne vidim preko mobilnog, previse sitno, jel' mozete da za ta podesavanja ostavite "application controlled" i onda rasteretite pritisak drajvera na igru i u samoj igri korigujete detalje kako joj odgovaraju?

@danilo989 Koliko znam nemam problema sa mutnim sjenkama, koliko sam ja to sve testirao najgora opcija za sjenke mi je Nvidia PCSS a opcija za teksture TXAA tako da to uvijek drzim iskljuceno. TXAA previse muti teksture i jos u kombinaciji sa PCSS je uzas. Grass quality mi je na normal jer me apsolutno ne interesuje gustoca trave na brdima + nesto su mnogo zeznuli s tim teksturama i fps mnogo pada kad stavim na Very High.

Probao sam i DSR sa smoothness 20% da skalira na 1440p i uopste nije lose, mozda su za mrvicu cistije teksture ali po meni nije vrijedno sa 4xMSAA @ 1080p prelaziti na FXAA i no MSAA @1440p. Iako je prilicno dobro optimizovana, igra je gladna i ubila se za 980Ti ili SLI 980Ti.
Jesi li probao sa ENB v0.275? ja igram sa njim, sve je jasnije i ostrije.
Plus sto mozes da podesavas osvetljenje, boje itd... sta ti padne na pamet.

Poslednja izmena:

Uh. Cudi me da TXAA toliko muti teksture? Probaj i preko RivaTuner-a da force-ujes MSAA (mozda ti on ne radi iz nekog razloga). Bar po onom shot-u koji si okacio mi ne deluje da radi.
Jesi probao one opcije za up i downscale rezolucije? Mozda imas dovoljno resursa da renderujes igru u vecoj rezoluciji?

@Vuk40 Popusicu bananu online ako budem koristio ista od modova...
@MAD MUzzY Zaista ne znam sta je problem, teksture su mi najvise krzave u mojoj neposrednoj daljini i naravno kako se krecem sve je izrazenije a 4xMSAA mi u opcijama... Tacno kao da MSAA uopste ne odradjuje posao do kraja.

Jos jedna prijava. Nadam se da ces dobiti ban da se malo ohladis.

Ne lupa gluposti jer mu je dao najbolji i najefikasniji savet kako da resi (sturo) prezentovan problem. To sto ti i gomila tebi slicnih u svojim odraslim godinama i dalje glumatate neke Don Kihote i borite se protiv agresorskog kapitalzima tako sto svoje slobodno vreme trosite koristeci nesto zasta se neko drugi ubio od posla da napravi je iskljucivo tvoj problem i kosi se sa pravilima ovog foruma. Ako ti tu nesto ne odgovara slobodno pisi moderatorima i vlasniku sajta pa vidi mozes li da utices na njih da modifikuju pravila u tvoju korsit. Do tada ih postuj pa neces dobijati prijave i ponasaj se shodno svojim godinama.

Surovo ali istinito... i ja pametovao sa xyz verzijama,jedna je skoro i radila kako treba ali uvek neki shit,skenj koji ti uzme volju za zivot a ne igru...
i lepo spremio 35 evrica,platio i od tada nema nijednog problema... i najbolje,kada predjes igru (par puta) ostaje ti online za ubjanje dosade...

a i budimo realni,ne moze bas svaka kanta da pogura ovu igru,pa ako smo imali da ulozimo u HW....

Poslednja izmena:
Koristite PM za razmenu vasih "saveta", diskusija o tome na forumu nije dozvoljena, offtopic pobrisan.

Defitivno nesto sa igrom nije u redu...

Ovo je sa 4xMSAA, Shadows na Softest!

563456.png

Poslednja izmena:
Na sta konkretno mislis? Sve osim High Resolution Shadows mi je upaljeno...

Malo sam se igrao sa Settings.xml i MSAAQuality value, sa "0" promjenio na "4" koliko mi je i MSAA, usao u igru i prosto sam zapanjen koliko mi je bolja grafika (ili je mozda cak i placebo :) ). Iskrzane ivice tekstura su dooosta manje primjetne nego prije mjenjanja ove postavke ali sam takodje primjetio da poslije promjene u Borderless Mode da bih napravio screenshot te krzave ivice postaju dosta vidljivije i sto je najgore i ostaju kad se vratim u Fullscreen ili mi se to sve ipak samo pricinjava :)

Evo screen poslije mjenjanja "MSAAQuality value" :

234534563672.png

Na sta konkretno mislis? Sve osim High Resolution Shadows mi je upaljeno...

Pa screen pokazuje da su senke "stepenaste" jer su low-res...ako zelis to da ispeglas, moras da povecas i rezoluciju senki, ni 4xMSAA ni Soft shadows podesavanja ne mogu da uticu na to.

Jasno ali ja ne vidim opciju da povecam rezoluciju sjenki osim High Resolution (ocigledno jel? :) ) sto ne dolazi u obzir jer malo ko to ima upaljeno, previse memorije vuce a i kad se ta opcija upali nista se ne mijenja.

Jasno ali ja ne vidim opciju da povecam rezoluciju sjenki osim High Resolution (ocigledno jel? :) ) sto ne dolazi u obzir jer malo ko to ima upaljeno, previse memorije vuce a i kad se ta opcija upali nista se ne mijenja.
Menja se, ali ubija FPS nenormalno, nije bilo tako u pocetku.
Nekim patch-om su to "sredili"...mada ne bi trebalo da su ti tako krzave senke ni sa iskljucenom opcijom.

Kenzo: interesantno,malo sam cackao po netu i izgleda da neke serije novijih kartica imaju isti problem,nesto ne sljaka kako treba... a nVidia cuti/brise/skriva takve teme na prituzbe..

Koje karte?...daj link, kakve sam srece medju njima je 960...

Ako postoji ovakav problem, cisto sumnjam da ce NV tek tako da sedi i dopusti da to dugo traje, sredice se to nekim buducim driver-om 100%.

Stvarno ne znam sta je problem, igrao sam igru i sa 980 i sad sam probo sa ovom 980Ti, sve sljaka kako treba, sto se tice tih senki....:guitar:
Postavke su na HD, grafika Ultra, plus Nvidia 8XMFAA = 8XMSAA,

1a.jpg 2a.jpg

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    299.4 KB · Pregleda: 94
Poslednja izmena:
Ti igras normalnu verziju, @K e n z o igra neku expanziju.
Mozda je do nje problem, nije se instalirala kako treba?

Nazad
Vrh Dno