Šta je novo?

GTA V

Stvarno smarate sa frejmovima, ja sam igru presao sa 7790 i Athlonom FM2, uzivao sam maksimalno, kao nikad do sada. Nisam imao bruku frameova ili vrhunske detalje, ali nisam ni patio za tim. Razumijem ja da se divite grafici i da pričamo o njoj jer ovo i jeste forum za te stvari, ali brate nekad treba imati granicu, jer je jako bitno što imaš 55, a ne 60 fps.

Ne znam kako uopšte možete da se uživite i uživate u igri dok razmišljate u svim tim stvarima. Ja se potpuno isključim.

Nakon 72h presao sam SP, ni minut nisam igrao online :d

Ne znam kako uopšte možete da se uživite i uživate u igri dok razmišljate u svim tim stvarima. Ja se potpuno isključim
Ja se isto to pitam!Pogled je verovatno uperen stalno u gornji desni ugao!:DMogu da razumem ljude sa slabijim masinama da pricaju o fps-u posto je njima vazan svaki frejm,ali oni sa 970 ili 980 grafikama...Ja imam sa mojom masinom izmedju 40 i 50 fps-a i prezadovaljan sam i sa optimizacijom,a pogoto sa igrom!Malo mi nije jasno zasto mi GPU usage padne i na 70%?Velika je razlika kad je na 80% i kad je na 95%,bas se oseti neka fluidnost!Degustiram je bas natenane,posto je igra odlicna,pogotovo dijalozi,davno se nisam smejao u nekoj igri!Trevor je kralj!

Pa, bre, ovo je PC verzija igre GTA V, normalno da ce da pricamo od 60fps i o gameplay-u i o lepoti grafike, konzole su potpuno drugi svet.:trust:

Pa ti pricas samo o fps i nicemu drugome. Uhvatio si se fps kao pijanac plota da ne bubne o zemlju.

Poslednja izmena:
Pa, eto tu je i nesporazum ili neko tvoje nerazumevanje sta je fps.
Nije fora u fps razumevanju samo cisto kao framerate, nego je fora sta taj zakljucan fps na 60f donosi u igranju.
A, dosnosi, stabilan taj frametime o kome smo toliko razglabali, a to donosi i dobar i kvalitetan i fluidan gameplay i vrhunsku grafiku, a to donosi da igra radi kao sat, a to podrazumeva to neko uzivanje u igri i vrhunski ugodjaj i super zabavu tj. ono sto ti potenciras.
Znaci bez toga nema onog drugog i to je poenta i mislim da je jasno i nema vise potrebe objasnjavati.
I reko sam u prvom svom postu ovde da mi je igra neverovatno zabavna, narocito ako igras u drustvu.

Da te neko posadi ispred racunara na kome radi na 50 fps i odmah pored na 60 fps i da ti zivot zavisi od toga razliku nemozes da uocis ako oba rade fluidno posto elem tvoje oko nemoze da primeti razliku.

Ne znam sta se palite oko fpsa kad je to totalno individualno. Nagledao sam se igraca i igraca svojevremeno koju su bez problema igrali lol na 30 fpsa ili metro na 15 a meni su recimo oci krvavile dok sam to gledao.

Nekom je fps bitan, nekom nije - ono sto je bitno je da ova igra kida i da je pun pogodak. Meni se cini kratkom ali to je jedini minus za sad.

Ajd, necu vise da pricam , a mogo bi jos dosta o tome da kazem, mislim da sam dosta reko i ko zeli da shvati i koga ova stvar interesuje, razumece sta je poenta i koliko je to dobra stvar za gaming.

Poslednja izmena:
ja bih ovde primetio tearing na 50fps i sto kaze djolenzi,oci bi mi krvavile od toga. :) najgori tearing koji sam ikad video.

Koja dedukcija...

umart>+1

Tacno je da se male varijacije u brzini kadrova jako primete u GTA V... U drugim igrama je daleko manje primetno. A razlika u broju kadrova je meni licno vidljiva do nekih 150FPS-a, posle toga nema razlike (mislim pre svega na glatkocu animacije). Kao neko ko je igrao Q3 preko 12 godina i upravo tu testirao razlike u broju kadrova (lako se zakljucavaju kroz konzolnu komandu) i gde graficke iz 2005. godine lako drze FPS stabilno na 250, tvrdim da se razlika u glatkoci animacije vidi do nekih 150FPS (barem moje oko do toliko registruje). Za igranje igara u sustini 60FPS je dovoljno za izuzetno glatku animaciju i pravo uzivanje u igri.

Zavisi od igre. Potreban fps za igranje quake-a ili fife nije isti.

Zavisi od igre. Potreban fps za igranje quake-a ili fife nije isti.

Sustinski da... GTA na 60FPS ima glacu animaciju od Q3 na 60FPS (naravno ima tu brojnih tehnika kojima se to postize u novijim igrama). Za igre u kojima je bitan reflex (tipa FPS igre), sto vishi to bolje. Fifa i da se igra na 30 ne bi bilo problema.

Ljudi, kako da nateram vsync da radi u ovoj igri? Ugasio sam u igri (jer ocajno radi), ukljucio u drajverima ali nema efektra (kao da nisam ukljucio). Probao sam i RadeonPro ali nece da ukljuci. Ubi me tearing.

Da se nadovezem na @Batak, kakav sam problem imao, mozda nekom pomogne.
Ukljucen V-Sync u drajveru, iskljucen u igri, kad sam tek pocinjao igru pre tri-cetiri dana, bilo podeseno u meniju refresh na 59Hz, prebacio na 60hz i sve radilo super. Juce i danas, odjedanput neko sitno seckanje u igri tj. neki mali frame-drops sa 60 na oko 45-50 na sekundu i tako povremeno.
Bas je bilo iritantno, hteo sam i da batalim igru. I pogledam u meni igre, stoji refresh na 59hz, prebacim na 60hz i igra opet radi kako treba. Fora je sto svaki put kad pokranem igru moram ponovo da prebacujem na 60hz, tako da mozda i na to treba obratiti paznju.
Inace, igra je sve vise i vise zabavnija i interesantnija.

Malo je reci koliko su neki igraci razmazeni i koliko traze dlaku u jajetu!

reviewsrb ti nisi mogo da igras na 45-50 frejma i hteo si da batalis igru a to toliko razmazeno zvuci da to nije normalno... ili si bezobrazan pa namerno tako pises da podeja*avas jer drugo nema sta da bude upitanju. Ajde se malo zapitaj kako igraju one osobe sto imaju dual core racunare i graficke sa 1 gb vrama? Pa se onda zapitaj jel normalno da toliko kukas ili to jednostavno namerno radis da bi ovde po forumu provocirao ljude?

Ili se zapitaj kako je ljudima koji nemaju ruke a hoce da igraju GTA. Sram da te bude!

Neverovatno, da li si procitao sta sam reko.
Igra je postala ne-igriljiva u odredjenim trenucima, bas je imala jak stuttering koji zna bas da iznervira.
Pa, vidis sta kaze covek gore, ubi ga tearing, a ja vec godinu ipo dana igram bez tog tearinga i stutteringa, pa me svaki taj problem bas iritira, i mnoge druge,
Ma, delujes kao potpuni laik u PC gamingu, sta sam pogresno reko u prethodnom postu, hteo sam da podelim svoje iskustvo, mozda i nekom pomogne.

Ljudi vi ste totalna koma. Ali jeste i mene je to sa refreashom zezalo

Odakle ti harrier? Ima li ga u single?

Meni danas zivce pokidao F16, nema sanse da ga zdravog ukradem iz baze. Rakete izbjegnem bez problema ali me nesto pukne odma cim preletim ogradu, bez pistanja kao da je tenk?!? I onda leti par minuta dok ne crkne.

Uspio sam i do onih gornjih aerodroma da ga spustim ali kad izbacim postojeci avion iz hangara i vratim se u F16 da ga uparkiram nece vise ni da upali kanta:rolleyes::D

Neverovatno, da li si procitao sta sam reko.
Igra je postala ne-igriljiva u odredjenim trenucima, bas je imala jak stuttering koji zna bas da iznervira.
Pa, vidis sta kaze covek gore, ubi ga tearing, a ja vec godinu ipo dana igram bez tog tearinga i stutteringa, pa me svaki taj problem bas iritira, i mnoge druge,
Ma, delujes kao potpuni laik u PC gamingu, sta sam pogresno reko u prethodnom postu, hteo sam da podelim svoje iskustvo, mozda i nekom pomogne.

Izvini profesionalac nisam te prepoznao.

Meni danas zivce pokidao F16, nema sanse da ga zdravog ukradem iz baze. Rakete izbjegnem bez problema ali me nesto pukne odma cim preletim ogradu, bez pistanja kao da je tenk?!? I onda leti par minuta dok ne crkne.

Uspio sam i do onih gornjih aerodroma da ga spustim ali kad izbacim postojeci avion iz hangara i vratim se u F16 da ga uparkiram nece vise ni da upali kanta:rolleyes::D

Nemoj visoko da letis, sto blize zemlji da nekazem tik iznad ograde i onda opet spustaj iznad one reke sta li je vec.

P.s. Ako ti vec kida zivce, nelibi se da upotrebis cit ipak je ovo igra prevashodno za razonodu i razbibrigu. ;)

Uletish brzim kolima u bazu tako sto preskocis ogradu sa njima (deo autoputa gde se ulazi u tunel sto ide ispod baze - imas i video na youtube, dakle pre ulaska u tunel naglo desno skrenes i preskaces ogradu vojne baze)... Kad preskocis vozis se kolima do hangara u kojem se nalazi jedan FighterJet. Udjes kolima u hangar, odmah ulazis u FighterJet i poleces tako da cim izadjes iz hangara i poletish pravish okret naglavacke (znaci za 180 stepeni) i odmah izlazis iz baze... Leti prema tvom hangaru za skladistenje (igraj sa Trevorom)... Ako ovako izletish nece te pogoditi nijedna raketa... Samo pazi da ti vojska ne blokira izlaz iz hangara, dakle sto pre kolima dodji do njega kad preskocis ogradu i uletish u bazu. Ja sam tako uspeo da maznem Jet posle dosta pokusaja.

Nazad
Vrh Dno