Šta je novo?

GTA V

ako 4-5 godina prave igru, a ne portuju je verovatno ce biti dobra optimizacija.
zahtevi nisu preveliki i ne cude me, to sto je quad core ako nekom nije normalno ja ne znam sta ocekuje(kad telefoni uveliko imaju octa core, kao i nextgen).
jedina razlika u grafici mogu biti detalji i nista vise jer racunam da u tih 65gb su texture koje su sigurno duplo a mozda i 4x vece nego u gta iv (zbog 4k),
mada mozda su ubacili i low texture(meni se svideo primer kod ryse son of rome gde su texture iste nevezano za kvalitet low/med/high/ultra),
ali to je sto je cekamo kraj marta da se konacno zaradujemo malo
p.s. ako se uzme disk verzija, da li ce se dodavati u steam library? i na koliko diskova onda ovo cudo bude? :D
a da i konacno su ubacili pre-purchase sto znaci da ce uskoro da ga puste na preorder

Poslednja izmena:
Dodatni gigabajti ne moraju da budu samo high-res teksture i slično. U međuvremenu se pojavilo dosta novog (online) sadržaja na konzolama koji će PC verzija imati day one.

Da li ce imati dlc za pc ? tipa ovaj snow mod mi se jako svidja...a ne znam jel to samo online ili i u singleplayeru?

Dodatni gigabajti ne moraju da budu samo high-res teksture i slično. U međuvremenu se pojavilo dosta novog (online) sadržaja na konzolama koji će PC verzija imati day one.

dace bog :-D kada dajem kes da dam odjednom za sve full i imam kompletnu igru :-D

Ti dodatni gigabajti su i za audio, koji je verovatno sada lossless, polako se prelazi sa lossy, a audio zauzima ogroman prostor.

Znaci opusteno mogu motorom da se penjem uz zgradu, da udarim u zid i skocim na putnicki avion umesto da poginem kao u svim prethodnim delovima?

Gines kao i obicno, ako nadjes mesta odakle mozes da uzletis motorom, biciklom ili kolima onda ces moci da radis ovakve stvari.

ako 4-5 godina prave igru, a ne portuju je verovatno ce biti dobra optimizacija.
zahtevi nisu preveliki i ne cude me, to sto je quad core ako nekom nije normalno ja ne znam sta ocekuje(kad telefoni uveliko imaju octa core, kao i nextgen).
jedina razlika u grafici mogu biti detalji i nista vise jer racunam da u tih 65gb su texture koje su sigurno duplo a mozda i 4x vece nego u gta iv (zbog 4k),
mada mozda su ubacili i low texture(meni se svideo primer kod ryse son of rome gde su texture iste nevezano za kvalitet low/med/high/ultra),
ali to je sto je cekamo kraj marta da se konacno zaradujemo malo
p.s. ako se uzme disk verzija, da li ce se dodavati u steam library? i na koliko diskova onda ovo cudo bude? :D
a da i konacno su ubacili pre-purchase sto znaci da ce uskoro da ga puste na preorder

Znaci kad neko uporedi CPU u tel. ili konzoli sa onim na PC-iju place mi se, prvo za tel, zbog totalno drugacije arhitekture i tipa procesora u odnosu na one na PC-iju onda za konzole koje imaju "Octa core" koji je jadni AMD APU (Jaguar) ta njegova 8 jezgra ne mogu da se nose sa 2 krstena Intel Desktop jezgra tolko o snazi CPU-a na konzolama, ono sto kolje PC je DX11...

^Bogami si u pravu ali Apple je poceo ozbiljne procesore da cepa u telefon vec 2 godine :-D

Ne preteruj s Intelom. A Quad Core se podrazumevalo da će biti kao i 64-bit.

Ne preteruj s Intelom. A Quad Core se podrazumevalo da će biti kao i 64-bit.

Ne preterujem uopste APU "Jaguar" (G-Series) koji koriste PS4 i Xbox One je ekivalent Intel Bay Trail seriji to ti je u prevodu ono sto intel koristi u Tabletima i Telefonima tako da je snaga CPU-a koji se nalazi u PS4 i Xbone smesna u poredjenju sa desktop procesorima, ono sto vadi konzole je to sto su zatvoreni sistemi.

Nikad nisam bio za resenja tipa konzola, prikaz slike uvjek mi je bio bolji na pc-u.

Nikad nisam bio za resenja tipa konzola, prikaz slike uvjek mi je bio bolji na pc-u.

Pa ne kupuje niko konzolu da se dici grafikom i visinom rezolucije. Glupo poredjenje. Konzolu kupujes ako ne zelis da se zamaras time, vec zelis da se zamaras samo igrama sto je u stvari i bit igranja. Kupices ako zelis ekskluzive ili neko opustenije igranje iz kauca sto i nije bas pogodno za PC.

Ja iskreno koristim samo PC i ne bih kupovao konzolu, ali razumijem osobe koje to rade.

Sto se tice ovog GTA, ako ga jos jednom odgode pa ne da ga necu kupiti, nego ga necu ni pogledati posteno (to ce njih jako nasikirati jer su ionako malo para zaradili pa im jedan dripac mnogo znaci). Ozbiljno, kao da su PC gameri toliko ocajni i kao da nemaju drugih igara pa da cekati doticnu gospodu da izbaci igru na trziste koje im nije ni second makret vec 43543rd market. Optimizacija i slicne price, manite me gluposti, zavlace na sve strane. Ispunili prodajne kvote sad im je garant i bedak smaranje sa nekim PC kako bi oni to nazvali "igracima", a da ne govorim da su na toj platformi koji izradjuju konstantno publiku zaradili.

Poslednja izmena:
Da vidimo dal je steamworks i koliko će koštati (neće valjda da udare punu cenu posle tolikog kašnjenja).

Grand Theft Auto V
€59.99
Rockstar Games' critically acclaimed open world game, Grand Theft Auto V, is coming to PC.

PRE-ORDER BY 2/1/15 AND GET $1,000,000 IN-GAME PLUS A BONUS $300,000 AND A BONUS GAME

Pre-order and get $1,000,000 in-game ($500,000 for Grand Theft Auto V and $500,000 for Grand Theft Auto Online).

Pre-order by 2/1/15 and get a bonus $300,000 for Grand Theft Auto Online and a bonus digital download from a selection of Rockstar PC Games on the Rockstar Warehouse.

Grand Theft Auto V for PC will be available for pre-load on the Rockstar Warehouse before release.

Upon checkout, a non-refundable 15% deposit will be charged and the free game code will be immediately provided. Once Grand Theft Auto V is released, the remaining amount will be charged and the activation code for Grand Theft Auto V on PC will be provided via email.

Ne očekujte da ćete je naći za puno nižu cenu od tih 60 evra ako vas interesuje kupovina.:)
http://www.greenmangaming.com/s/ba/en/pc/games/action/grand-theft-auto-v-row/
Takođe, igra ne koristi Steamworks.
This game will be delivered as a Rockstar Games Social Club redemption code. Customers will require a free Rockstar Games Social Club account to play.
Ako je kupite bilo gde osim Steama dobijate kod koji može da se aktivira samo preko Rockstar Games Social Club naloga.:)

a ako se kupi na steamu? ne kapiram...svejdno cemo morati da igramo preko Rockstar Games Social Club naloga

Da, i ako se kupi na Steam-u biće potreban Social Club nalog za aktivaciju i igranje. :)
Mene ovo ne pogađa, vesti su loše samo za Valve fanbojeve koji su bili sigurni da će igra koristiti Steamworks.:)

Nije bas 60, 59,99 :d kad se moze cekati do 24 marta, smatram da se moze sacekati jos malo do sejla.

Ne znam što sam uopšte očekivao nešto bolje, kako su se do sada odnosili prema PC-u.
Ništa, kupiće se tek kada padne ispod 20 evra na nekoj rasprodaji (imam osećaj da se to neće desiti ove godine :D).

Evo ja bih hteo samo da ostavim jedan komentar u vezi sa ovom igrom i vecitom ratu pc/konzola. Gejmer sam poslednjih 10ak godina aktivan, do pre 3 dana sam na godisnjem nivou sklapao,menjao,ulagao u komponente. Pre 3 dana sam prodao pc i uzeo konzolu, pre toga nikad nijednu nisam imao i vrhunac igranja igara na dzojpedu mi je bio pes i mortal kombat s drustvom. Uzeo sam gta 5 kao prvu igru i posle prvih sat vremena iscudjavanja kako da se krecem, pomeram kameru, nisanim itd navikoh se lako, i zaista ne vidim cemu uvek tolika polemika da li je ovo ili ono bolje, meni sad poprilicno prija da se zavalim na kaucim i da svakih sat dva upalim malo tv, odigram misiju dve, ugasim i cao, nekako mi je mnogo neobavezniji gejming i vise mi je uzivanje, jer nema nikakvih podesavanja, namestanja, merenja i slicnih pc zezalica. grafika prija oku, verujem da ce na pc biti isto ako ne i bolje, ali zaista i jedna i druga varijanta su ja mislim samo stvar veceg hedonizma, ne kvaliteta da li je X ili Y bolje . .

Po meni ne vrijedi dati vise od 30e za ovo, bukvalno igra je zastarila.

I GTA IV je u PC verziji pušten u prodaju po punoj AAA ceni i pored kašnjenja za konzolama tako da ne znam šta ste očekivali.:)

Da ne spominjem kako na PC-ju dobijamo bolju verziju igre: bolja grafika i 60 fps za one koji imaju potreban hardver, modovi... Pa malo je nezrelo očekivati da uz sve to PC verzija još košta manje od konzolne.:)

Poslednja izmena:
Vrh Dno