Šta je novo?

GTA IV Final eEvolution 2015

• Začetnik teme Začetnik teme Vuk40
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
AMD H.264 encoder-Bandicam malo je bolji ali veliki problemi kod konverzije zakljucava fps.
Opet sa frapsom zauzima za 5min preko 1Gb, sa Movie maker 2012 ga konvetovao u nekih 650mb.
Amd gaming evolve sam skoro citao da je nesto zeznut sta li, ali cu probati i njega.

Kako da napravim da kamera prati kola, da ne moram u svaku krivinu misem kontru da udaram :d

Zar je moguce da si toliko lenj da dok igras pomeris mis u levu ili desnu stranu? Pa pobogu nije to da moras da ides da vuces dzakove sa krompirom pa da ti je tesko, vec sedis tu pored racunara i ruke su ti tu i zar je toliko tesko da se tako nesto uradi?

Strasno koliko su ljudi postali ne zahvalni! Pojedini ovde ne znaju koje je zadovoljstvo danas igrati igre a ako ne znaju kako je to bilo nekada neka malo pogledaju na netu kako je to bilo nekada se igrati na comodere 64 i stelovati kasetofovn sa srafcigerom.

Uostalom sada sam procitao iz kog mesta je taj pojedinac. Sto me ni ne cudi?

Poslednja izmena:
Da li treba da se instalira neki oficijalni pec za ovo, ili samo cista instalacija ove od 11g i onaj mod?

Da li treba da se instalira neki oficijalni pec za ovo, ili samo cista instalacija ove od 11g i onaj mod?

Samo skini taj mod od 11 gb i nista drugo ne treba da instaliras osim onoga sto je u prvom postu napisano. Ali ako planiras da prelazis igru onda ti se nece dopasti jer su ukljucene sve moguce sifre u igri a ko zna mozda i hoce ako volis tako da igras licno ne volim nista da igram sa siframa.

Poslednja izmena:
Ne treba, samo to.
Ne zaboraviti da se podatci prekopiraju iz foldera Extras/Patch.1 folder igre.
i aplikaciju od GTA IV podesite da startuje u Vista compatibility mode.
Igra se obavezno startuje sa game launcher.
Ako igra kod starta trazi dll fajlove, verovatno nemate neki od Microsoft Visual C++.

I to sledecim redosledom.
1.Instalacija igre.
2.Kopiranje fajlova iz foldera Patch.1.
3.Kopiranje ShadowHerder's Realistic Graphics Mod V1.
4.aplikaciju od GTA IV(u instalacionom folderu) podesite da startuje u Vista compatibility mode.
5.startuje sa game launcher.(instalacija je stavlja na desktop)

Poslednja izmena:
Vuce ajde procitaj moj post ponovo pa vidi sta sam napisao?

Pokrenuo sam igru. Na win 7 x64. Nisam podesavao compatibilty, radi i ovako. Radi bez trzanja sve na max. Samo sto se na dosta mesta gube texture. Na primer kroz tunel ili voznja po mraku. Pa malo nervira. Ovako sve ostalo radi ok.

Pa nemoj tako, stavi aplikaciju u Vista compatibility mode.
Ti imas kudikamo jacu masinu, video si na ovim klipovima da nema gubljenja
tekstura i pored toga sto je fraps ubio fps.
Radi i kod mene bez, samo tekstura onda zezaju.
C:\Users\*****\AppData\Local\Rockstar Games\GTA IV
izbrisi SETTINGS.CFG, napravice novi kada bude ucitavao.
Primetio sam da kada se jednom namesti "nevoli" da se vise brlja po podesavanjima.
Kada podesis graficka podesavanja izadji iz igre i startuj ponovo da pravilno ucita
podesavanja, nece u samoj igri da ucita sve kako treba ako menjas tokom igranja.

Okaci neki screenshot da vidim kako izgleda na toj gtx 660
Mislim da je iCEnhancer vise naklonjen nvidiji.

Poslednja izmena:
AMD H.264 encoder-Bandicam malo je bolji ali veliki problemi kod konverzije zakljucava fps.
Opet sa frapsom zauzima za 5min preko 1Gb, sa Movie maker 2012 ga konvetovao u nekih 650mb.
Amd gaming evolve sam skoro citao da je nesto zeznut sta li, ali cu probati i njega.

Kad vec snimas, probaj Dxtory. Dodas mu h264 i lame mp3, i onda je odlican.
Proguglas malo podesavanja i mislim da tada na tom Athlon X4 ne bi trebalo da bude pad fps pri snimanju.

Izbaca li i vama gresku, pa igra pukne onda, kad pokrenete benchmark u okviru settings-a?

Dxtory pravi fajlove 11Gb za par minuta...

@BitrAtE i meni se to desilo, posle nisam ni pokusavao vise..
Sada cu da probam ponovo.
Loaduje i kada treba da krene pukne...
Bitno da igra radi.

Poslednja izmena:
Ne pravi ako ga podesis kako treba. 😀 H264 i Lame obavezni.
Steta sto sam reinstalirao Windows, prosledio bih ti moja podesavanja da nisam. 2-3min snimka ispada manje od 1GB a kvalitet dobar.

Probaj ovako nekako: https://www.youtube.com/watch?v=weafMPHFxGQ
Samo sto sam ja Rate control - Refactor drzao oko 19-21.

Poslednja izmena:
Ne pravi ako ga podesis kako treba. 😀 H264 i Lame obavezni.
Steta sto sam reinstalirao Windows, prosledio bih ti moja podesavanja da nisam. 2-3min snimka ispada manje od 1GB a kvalitet dobar.

Probaj ovako nekako: https://www.youtube.com/watch?v=weafMPHFxGQ
Samo sto sam ja Rate control - Refactor drzao oko 19-21.
Hvala puno, manji je fajl dosta, mada neki fps vise.
I dalje je opterecenje veliko, nema tu pomoci jednostavno
previse za moju masinu.
Dobro je da uopste mogu da igram, ja zadovoljan sve dok drzi iznad 20fps.
Cak i na tih 20 nema onog neugodnog trzanja i seckanja.
Dobro je ovo odradjeno, nego ja napinjem na max podesavanja
zato sto izgleda vrhunski.

Nema potrebe da silujes draw distance na maximum.

Vuk, cpu na stranu al zašto podcjenjujes tu svoju 270X koja je dosta jaca od gtx 660.

Vuk40,
a da li si probao da snimaš video pomoću MSI Afterburner-a + H.264 (koji si već, kako shvatam, skinuo)?

Ovaj tip je jednostavno pokazao šta ti sve treba (sva setovanja koja vidiš kod njega, postaviš i ti) https://www.youtube.com/watch?v=nSpb4_kV9ko

A evo ti i ovako navedeno:
- skineš MSI Afterburner ovde: http://www.guru3d.com/files-get/msi-afterburner-beta-download,27.html (download će započeti sam, nekoliko sekundi po otvaranju stranice)
- skineš najnoviji H.264 kodek od 28.02.2015. ovde: http://sourceforge.net/projects/x264vfw/ (veliko zeleno dugme za Download)
- instaliraš sve (kod Afterburner-a se instalira i RivaTunerStatisticServer) i u Settings-u Afterburnera podesiš ovako:
msi-afterburner-video-ca.png

Ja sam odabrao da pritiskom na F12 startujem snimanje: u uglu ekrana se pojavi mali krug sastavljen od isprekidane linije (bez jednog segmenta), koji se vrti.

NAPOMENA:
Da bi što više smanjio opterećenje kompjutera, dok snima, možeš da podesiš u Afterburner-u (slika gore, levi deo), za razliku od mene, ove parametre:
- Frame size: 720p (u tvojoj rezoluciji/odnosu stranica)
- Frame rate: 30 fps (pošto i sam kažeš da ti igra i ne radi brže od toga).

P.S.
Evo da navedem i ovo kao primer kompresije tj. veličine dobijenog fajla:
- u podešavanjima za kodek H.264, parametar Ratefactor je predložen kao 23 ... ako staviš 18 (daje veći kvalitet, onaj tip sa youtuba reče da nema razloga ići niže od toga), izlazni fajl će za istu jedinicu vremena i istu video scenu, biti DUPO veći (a ne i baš nešto značajno kvalitetniji tj. slobodno koristi vrednost 23).

Poslednja izmena:
Probacu to sutra, trenutno sam na poslu.(smaram se sa nekim laptopom)
Imam sve vec instalirano, samo da podesim na H.264 kodek.

Probao i MSI Afterburner... malo je bolje ali i dalje je zahtevno.
Jednostavno posle pritiska na F12 za rekording fps se maltene prepolovi.

Da imaš nV kartu ovakvih problema ne bi imao, Shadowplay nema nikakav uticaj na performanse dok snima, 1-2 fps-a maksimalno 😛

Da imaš nV kartu ovakvih problema ne bi imao, Shadowplay nema nikakav uticaj na performanse dok snima, 1-2 fps-a maksimalno 😛
Znam, i jos neki i5 bi me resio bede.😀

Za ljude koji imaju problema sa sporim ucitavanjem ili nestankom tekstura,
Sada sam sa MSI Afterburner video u cemu je problem.
Definitivno za svaku promenu grafickih podesavanja mora brisanje SETTINGS.CFG.

Ulazak u igru podesavanje grafickih parametara i izlazak iz igre i ponovno ulazenje.

Kada sam menjao graficka podesavanja da napravim klip sa MSI Afterburner
video sam da mi ne ucitava zauzece graficke memorije kako treba.
Umesto 1300 (znam da toliko zqauzima na max podesavanjima) zauzece nekih 900mb.
I krece da kasne teksture i nedostaju cele zgrade.

Ma dzaba mu sve i grafike i svega kada je retard ubacio sifre u igru.

Vuče,
koliko ti je zauzeće procesora (po jezgrima) bez uključenog snimanja?

I da li si pokušao snimanje sa ovakvim parametrima:
- Frame size: 720p
- Frame rate: 30 fps
- Preset: Ultrafast
- Fast Decode: ON (štikliran)
- Zero Latency: ON (štikliran)
- Refractor: 23 (možda i 24)

P.S.
rAMA,
Shadowplay ume i te kako da brljavi ... imaš dosta pljuvanja po njemu na internetu i mnogi tvrde da je bolje koristiti Afterburner tj. ima čak igara u kojima Shadowplay ne radi. Nije me tačno interesovalo ali sam naleteo par puta na tu temu i samo bacio letimičan pogled o čemu pričaju.

Poslednja izmena:
Ja to nisam primetio 🙂

Evo sa snimanjem fps zakucan stalno 10..

g38jqdygtfdxciszg.jpg

I normalno, neki prosek ..

iaqe888id71989wzg.jpg

838rll4j2ccdazazg.jpg

Ako se cudite sto koristim i MSI i FRAPS to je zbog ovoga

Screenshot (129).webp

Poslednja izmena:
Pošto je snimanje u H.264 kodeku, pre svega CPU zahtevna operacija ... nije mi jasno šta je za duplo oborilo FPS ako sam CPU nije ni 50% opterećen (bar po pokazateljima prve slike).
Izgleda da sama igra nije dobro odrađena.

E, na drugoj se već vidi da je opterećenje CPU-a znatnije i to bez snimanja videa u pozadini ali je i FPS duplo veći pa je verovatno to razlog pojačanog opterećenja procesora (ako izuzmemo samu specifičnost scene).
Sa ovakvim opterećenjem CPU-a je već teže da snimaš i video tj. sigurno će doći do pada performansi igre.

P.S.
Čekaj tebi su istovremeno upaljena oba programa (FRAPS i Afterburner) ... jer ne možeš da prikažeš FPS u Afterburneru?

Poslednja izmena:
Ma da, poskidao sam silu programa, kodeka, svacega...
I sad stoji van funkcije, verovatno smeta neki program
koji isto ima framerate... ima ga i bandicam.

I ja bih rekao da nesto zapinje drugo, graficka i procesor ni jednog trenutka nisu na limitu.

Afterburner/RivaTunerStatisticsServer imaju svoj limit tj. ograničen broj elemenata koji se mogu prikazati preko neke igre.
Taj broj je kod mene prilično veliki (19 različitih parametara mogu imati na ekranu) ali ako prekoračim i pokušam da prikažem i 20-ti - neću moći, tj. u samom Afterburneru mi za taj 20-ti parametar više nije dostupna aktivacija OSD funkcije. Ako isključim neki od predhono izabranih parametara (isključim mu "in OSD"), onda onaj pomenuti dvadeseti parametar mogu da uključim (naravno on je sada 19-ti a ne više 20-ti).

Misterija mi je zašto tebi ne dozvoljava da pokažeš već 9-ti parameter (izbrojah da ih 8 već imaš u prikazu)?!

Evo kako kod mene to izgleda:

Da li si probao da isključiš neki parameter a da uključiš FPS (tj. da ustanoviš - da li je to u pitanju ili neki bag)?

Bag, restart i ponovo proradio...

Nazad
Vrh Dno