Šta je novo?

GSM jammer

Lammasu

Slavan
Učlanjen(a)
10.11.2007
Poena
319
Zanima me gde se moze nabaviti GSM jammer, i kakva je zakonska regulativa u vezi toga kod nas?

Gde ima da se nabavi ne znam, ali sam skoro 100% siguran da jedino mup ima pravo da ometa GSM signal (i to pod odredjenim uslovima).
Moguce je da u nekim situacijama mozes da trazis dozvolu, ali koliko znam cak i pozorista to rade ilegalno, samo im se tolerise...

pazi to je predajnik kao i ostali, mozda da se raspitas kod nekog radio-amatera, oni moraju da imaju dozvolu za radio emitovanje i imaju propisanu maksimalnu jacinu signala koji smeju da emituju.

Posledenje sto sam video na netu u nekim vestim, je neki usmereni ometac, u fazonu mozes da izolujes jednu osobu i samo njoj da ometas signal. Eventualno da pitas nekog taksistu, posto oni svi imaju radio stanice, da vidis da li su imali za to neke zakonske obaveze, eventualno nekog ko je registrovao neko radio-taxi udruzenje, p aneka te uputi na pravu adresu.

Nasao sam nesto, sad jos samo da se raspitam za legalnost posedovanja. Hvala vam na idejama:)

Mogu da se opkladim da je ilegalno. Ti razmisljas da ometas nekog ko je dobio nacionalnu licencu za rad i pruzanje usluga na GSM frekvenciji i to papreno placa drzavi. Zar zaista mislis da je legalno da bilo ko (izuzev drzavnih organa) to sme da ometa?

Da, ali ko ce tebi da zabrani da ti u tvom objektu zabranis upotrenu mobilnih telefona?

@Lammasu zanemari ove komentare, i molio bih te na kraju napises da li je legalnio ili ne, i naravno objasnjenje

Kao prvo GSM Jammer sam trazio za prijatelja koji je van zemlje, sta ce njemu ja ne znam. Ono sto me zanima jeste regulativa, ali sto se mene tice zaobisao bih je bez problema samo ako je dovoljno dobar razlog!
Elem, ove stvarcice bi trebali da instaliraju u svako pozoriste, koncertnu salu, bioskop, sve skole i fakultete posto smo neverovatno nevaspitan narod:wall:

@pkrstic
Ne brini, kad budem saznao napisacu ovde ili cu ti poslati pm, ali racunaj bar na nedelju dana posto drugaru nije hitno

Poslednja izmena:
Bilo je na vestima, relativno skoro, kako je neki lik preziveo vise pokusaja da ga likvidraju.. jedan od neuspelih nacina je bio taj sto je u svoje vozilu montirao GSM jamer, koji je onemogucio aktivaciju bombe koja je postavljena ispod njegovog auta a aktivira se mobilnim telefonom.

@ Lammasu: Ako ti nije problem, pusti PM (s kontaktom gde(sta) si nasao, koja je cena i sl.), treba ortaku za kliniku

A zašto te zanima zakonska regulativa ako ti treba za prijatelja koji je van zemlje? :trust:

Vrh Dno