Šta je novo?

GSkill FX mem o/c - kako do 300?

• Začetnik teme Začetnik teme LSD
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

LSD

Slavan
Učlanjen(a)
31.10.2005
Poena
304
Dakle max o/c 267mhz na (pre)opustenih 3-4-4-10 (1T) i to na 3.1V! (tccd memorije bi trebalo da vise vole manje voltaze), iako na stranim forumima citam da bez problema ide na 300mhz (ddr600) sa 2.5-3-3-8 i sl. tajminzima i dosta manjim voltazama... E sad me zanima
kako preko 267, a da ne opustam tajminge (predpostavljam da ne vredi..)?, a ni da dizem voltazu, ili ako bas mora...:-devil-: Napominjem da mi Memtest odradi bez problema na 290+ ali cim udjem u win - BSOD ili restart... uspem da udjem u win i sa 275+ ali superpi puca, kao i prime posle par minuta. Najvise sumnjam u memory controler posto sam dugo pokusavao razne kombinacije... sa jednim modulom.. sa 2T ali nista. Ploca je DFI nf4 ultra 702-2 bios, proc Venice 3200+ (spusten na 8x div), memorija GSkill FX 2x512m (2-2-2-5 defolt clock@200mhz).

Nemoj da spustas mnozioc na procesoru.... I probaj sa razlicitim biosima...
Naravno imaces ogranicenje dokle moze procesor sa 10x mnoziocem... Mozda da probas sa 9x... Ali mi mirise da je to uzrok.

Mnozioc je namerno spusten da znam zasigurno da nije problem u njemu, jedino da probam sa jos kojim biosom mada bi ovaj trebalo da bude bas optimizovan za tccd.

Nazad
Vrh Dno