Šta je novo?

Grupni e-mail

• Začetnik teme Začetnik teme zzmm
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

zzmm

Čuven
Učlanjen(a)
06.01.2002
Poena
620
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 9600X 3.90GHz AM5 BOX 100-100001405WOF/ARCTIC COOLING Liquid Freezer III 280 black
Matična ploča
Asus Rog Strix RTX 3070 O8G-GAMING
RAM
G.SKILL 32GB Trident Z5 DDR5 6400MHz CL32 KIT F5-6400J3239G16GX2-TZ5K
GPU
Asus Rog Strix RTX 3070 O8G-GAMING
Storage
SSD M.2 500GB Samsung 970 EVO PLUS V-NAND NVMe 3500/3200MB/s, MZ-V7S500BW :: SAMSUNG 250GB 850 EVO SATA3 2,5" MZ-75E250B/EU :: 500 GB Hitachi
Zvuk
Sennheiser
PSU
MSI MPG A750GF 750W
Kućište
Thermaltake Commander C31
Monitor
AOC 27" IPS 27G2U/BK 144hz
Miš & tastatura
Zowie FK1b :: Reddragon Apas - Red switch
Ostale periferije
Sennheiser GAME ONE
Steam
https://steamcommunity.com/id/zzmm/
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Kablovski internet
Imam problema sa slanjem grupnog e-maila. Naime, provajder (sezampro) me upozorio da ne saljem odjednom veliki broj mailova (oko 1200). Napominjem da nije u pitanju spam vec mail lista za primanje biltena u kojoj su samo oni koji su se dobrovoljno prijavili na tu listu. Takodje, sve mail adrese su validne, poruke se vracaju samo od onih koji imaju prepunjen mail boks. Oni koji ukinu nalog a ne odjave se sa liste, sto je uvek slucaj, pa se iz tog razloga vrati poruka, odmah se brisu sa liste. Poruke su velicine oko 100 kb.
Dakle, moje pitanje je kako da se ponasam posle ovog upozorenja?
Koliko je meni poznato, kod ovog provajdera u ugovoru koji je potpisan ne postoji ogranicenje, takodje kod njih na sajtu nisam nasao nista na ovu temu.
Da li neko ima predlog za alternativno resenje?
Yahoo mail liste mi ne odgovaraju iz nekoliko razloga. Takodje ni postavljanje mail servera mi ne odgovara.
ZMM

Probaj da se dogovoriš sa njima, ako uopšte postoji mogućnost slanja tako velikog broja poruka odjednom (mislim zbog kapaciteta i sl.) Kod EUneta je to ograničenje 30 poruka, pa ti vidi...

Ja u firmi koristim program MailList Controller, nije baš jeftin, ali vredi svaki €... :wave:

nešto sam se kao dogovarao... Oni su mi savetovali da šaljem po najviše 100 poruka odjednom, i tako svakih sat vremena, sto znači da posao od 2 minutu, postaje posao koji se razvlači na dan i po.
Znam za ograničenja kod drugih provajdera, tako je koliko sam čuo i u (razvijenom) svetu. Takođe mi je razumljiv i problem sezamovog servera (mada je sve dobro funkcionisalo dugi niz godina, sve do njihovog preseljenja).
Reci mi o kakvom se programu radi?
ZMM

Imam problema sa slanjem grupnog e-maila. Naime, provajder (sezampro) me upozorio da ne saljem odjednom veliki broj mailova (oko 1200). Napominjem da nije u pitanju spam vec mail lista za primanje biltena u kojoj su samo oni koji su se dobrovoljno prijavili na tu listu. Takodje, sve mail adrese su validne, poruke se vracaju samo od onih koji imaju prepunjen mail boks. Oni koji ukinu nalog a ne odjave se sa liste, sto je uvek slucaj, pa se iz tog razloga vrati poruka, odmah se brisu sa liste. Poruke su velicine oko 100 kb.
Dakle, moje pitanje je kako da se ponasam posle ovog upozorenja?
Koliko je meni poznato, kod ovog provajdera u ugovoru koji je potpisan ne postoji ogranicenje, takodje kod njih na sajtu nisam nasao nista na ovu temu.
Da li neko ima predlog za alternativno resenje?
Yahoo mail liste mi ne odgovaraju iz nekoliko razloga. Takodje ni postavljanje mail servera mi ne odgovara.
ZMM
Probaj Google...

nešto sam se kao dogovarao... Oni su mi savetovali da šaljem po najviše 100 poruka odjednom, i tako svakih sat vremena, sto znači da posao od 2 minutu, postaje posao koji se razvlači na dan i po.
Znam za ograničenja kod drugih provajdera, tako je koliko sam čuo i u (razvijenom) svetu. Takođe mi je razumljiv i problem sezamovog servera (mada je sve dobro funkcionisalo dugi niz godina, sve do njihovog preseljenja).
Reci mi o kakvom se programu radi?
ZMM

Evo ga link, pogledaj. Moja topla preporuka :wave:

Free verzija dozvoljava slanje do 100 adresa ali sa samo jedne liste, dok Professional verzija omogućava do 10.000 korisnika i 10 lista...

Probao sam Google, ali ne vidim neku bitnu razliku od Yahoo, osim mozda u broju unosa adresa. Ne odgovara mi sto nije u html, ili mozda nisam primetio opciju?
Sto se tice ovog programa, skinuo sam ga ali jos nisam stigao da ga instaliram. Moj problem je sa provajderom, da li ovim programom nesto zaobilazim? Da li moze da salje poruke na svakih pola sata ili tako nesto?

Sto se tice ovog programa, skinuo sam ga ali jos nisam stigao da ga instaliram. Moj problem je sa provajderom, da li ovim programom nesto zaobilazim? Da li moze da salje poruke na svakih pola sata ili tako nesto?

Program šalje jednu po jednu poruku, znači svaki pretplatnik na tvojoj listi dobija direktno poruku bez CC ili BCC, u tome je i prednost samog programa, pustiš ga da šalje i ne razmišljaš... Imaš tačnu statistiku koliko je mailova poslato, koliko nije, da li je neki odbijen ili ne, itd.

Malo sam ga pogledao i zakljucio da mi je mnogo da platim 100$, da je 20$ pa nekako. Inace, slanje jedne po jedne poruke mi ne odgovara jer sam na SBB prepaid.

Čekaj, kako sad SBB prepaid, a na početku si rekao da te je upozorio provajder SezamPro?!

Upravo tako, koristim hosting usluge Sezama za sajt, i u okviru toga imam i kompanijski mail, a Internet imam na SBB (prepaid, maksimalni protok, a placam zapravo koliko potrosim - 6 giga 3500 dinara). Imao sam nekad mail server, ali mi je to bilo previse smaranja, ovo je elegantnije i ne trazi skoro nikakav rad. Do ovog aktuelnog slucaja nisam imao nikakvih primedbi.

Probao sam Google, ali ne vidim neku bitnu razliku od Yahoo, osim mozda u broju unosa adresa. Ne odgovara mi sto nije u html, ili mozda nisam primetio opciju?

Koliko na Google-u može da se stavi adresa i da li ima kao na Yahoo-u onih dosadnih reklama.:type:

Jel google kad salje ima samo adresa primaoca? ili ima i CC, BCC...

Upravo tako, koristim hosting usluge Sezama za sajt, i u okviru toga imam i kompanijski mail, a Internet imam na SBB (prepaid, maksimalni protok, a placam zapravo koliko potrosim - 6 giga 3500 dinara). Imao sam nekad mail server, ali mi je to bilo previse smaranja, ovo je elegantnije i ne trazi skoro nikakav rad. Do ovog aktuelnog slucaja nisam imao nikakvih primedbi.

Hmm, znači koristiš za slanje poruka SBB-ov SMTP server, ne vidim zašto se tu SezamPro meša?! Ako SBB dozvoljava slanje 1000 adresa odjednom, to je njihov problem, a ne Sezamov, jel tako?!

Ja firmin sajt hostujem kod Beotela + kompanijski mail, a Internet ide preko EUnetovog ADSL-a, i kada šaljem poruke, mogu samo 30 po jednom slanju, jer je to ograničenje kod EUneta, a ne kod Beotela...

Ipak ti njima reci da te ne smaraju, jer ako su ti ljudi svojevoljno prijavljeni na tvoju mailing listu, šta njih briga koliko i kako šalješ mailove...?

Ne, nego koristim Sezamov SMTP i POP. Ti izgleda koristis Beotelov mail samo za POP. Ne znam da li na SBBu ima ogranicenja prilikom slanja grupnog maila, nadam se da necu morati da proveravam.
Kod Googlea se moze dodati neograniceni broj adresa dnevno, a ne kao kod Yahooa samo 10. Posto mi je potreban html, a i ne zelim da mi se ponovo prijavljuju na mail listu, pogotovo sto tu ima dosta kompjuterski nepismenih ljudi, to resenje mi, ipak, ne odgovara.
Danas sam ponovo slao grupni mail, ali sam listu podelio na 7 delova (nesto ispod 200 poruka po delu) i slao na svakih pola sata. Proslo je bez problema, tj niko me nije nista upozoravao. Nadam se da je proslonedeljna intervencija samo incident i da se nece ponavljati.

Ako ti je tako prošlo, onda uživaj :wave: Jeste malo cimanje da šalješ sedam puta na po pola sata, ali...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno