Šta je novo?

Grundig LCD TV

iwcham

Čuven
Učlanjen(a)
29.04.2005
Poena
660
Videh u jednoj radnji bele Grundig Tv, daju ih na rate bez kamate, pa me zanima sta mislite, tj. kakvog su kvaliteta Tv ovog proizvodjaca?! Znam da je to nekada bio brand name, ali sada.....ne znam...:wave:

pitaj tamo koji je model, pošto kod grundiga imaš modele koji su ****** i koji su žešće ******, nije da ja sad tu nešto kakim, već činjenice govore za sebe. Noviji modeli iz neke GLX serije poput ovog http://www.itsvet.com/proizvod/grundig-32-glx-3000-t-lcd-dvb-tv/comp_comp_monitor/222/2155 nisu baš toliko loši kao stari Vision 2, 3, 4 i 6 modeli. Pošto sad panel ima odziv 8ms, a pre je imao 25ms pa kad gledaš nešto ostaju fleke, duhovi i razmrljavanja boja. Sad bi trebalo da bude sa tom GLX3000 serijom bolje nego ranije, međutim cena od 40ak hiljada je teška budalaština pošto tv ne vredi ni pola od toga. za 42-43 hiljade imaš LG LD320 koji ne samo što je bolji i kvalitetniji zilion puta nego ima i divx/mkv plejer preko usb-a koji se otključava sa par tipkanja po hama daljincu, a to eto dobiješ gratis sa tv-om pa ne moraš kupovati WDTV koji košta 100€. (jedino moraš da kupiš taj Hama daljinac :D od 500din)

Tako da ako nemaš mogućnosti za taj LG, tj ako ga nemaju na rate, bolje nemoj bacati pare na krš. puno je to love za današnje standarde da bi se dalo za škart proizvod.
:wave::wave:

Poslednja izmena:
Ok, hvala. Zanci idem na neki Samsung ili Lg. Mislio sam da uzmem ovaj ako je slicnog kvaliteta, ali ocigledno da nije :D

Možda je sličniji Samsungu po (ne)kvalitetu ali LG je znatno kvalitetniji za malo više para.
Gledaj Samsungovu C400 seriju i LG LD320/350 pa koji ti se više dopada. Kod Samsunga je media player otključan pa ako si ljubitelj Samsunga to ti je plus, a kod LG-a treba otključati plejer ali kao što rekoh max 5min će ti trebati to da uradiš a naravno ne gubi se garancija.
Kod Grundiga je problem jedino cena. Za nekih 20-25k ti televizori su savršeni ali za 40k ni slučajno. Taj ekonomski razred je već rezervisan za jača imena.
Grundig kao marka je nekad bio kao danas panasonic pa možda i jači, danas od njih jedino što treba uzeti je fineArts serija FullLED televizora koji su naprosto savršeni i *ebeno skupi. LED modeli su im bolji od većine konkurentskih, mada slabo su rasprostranjeni pa ih niko i ne uzima u obzir. A i nema ih ispod 1000€.

Kakva su to price da je Samsung nekvalitetan i da je LG kvalitetniji od njega? Kvalitetniji po cemu? Izradi, kvalitetu panela, kvalitetu slike? Nije kvalitetniji ni u jednoj od tih stvari. Jeftiniji je i ima losije karakteristike.

Uvek ali uvek Samsung>LG. Nema izuzetaka.

Flame war starting in 3, 2, 1... NOW :D

Kakva su to price da je Samsung nekvalitetan i da je LG kvalitetniji od njega? Kvalitetniji po cemu? Izradi, kvalitetu panela, kvalitetu slike? Nije kvalitetniji ni u jednoj od tih stvari. Jeftiniji je i ima losije karakteristike.

Uvek ali uvek Samsung>LG. Nema izuzetaka.

joj čoveče al si ti opsednut sa tim samsungom, jel ti nisi pročitao dobro text? sve je poređenje sa Grundigom i nemoj mi sad reći da LG nije znatno kvalitetniji od Grundiga.
A ako ćemo sa tim flame-ovima ja govorim samo iz iskustva što svog tako i tuđih(od ljudi koje poznajem). LG ne znam za nijedan lično da neko ima a da mu se ikad pokvario ili da je imao problema, a za Samsung imam pored svojih žešće loših iskustava još gomilu primera što kod čak dvoje prvih komšija i par pozanika.
Samo jedan lik kojeg znam se nikad na Samsunga nije žalio, ima A450T model 32".
Ja sam siguran u to da neko negde ima žešćih problema sa LG-jem (nekim tamo) ali ja ne znam za to i ne zauzimam se za te ljude, kao što ni ti ne bi trebao da razmišljaš da su svi samsunzi ovog sveta najbolji televizori od kojih se nijedan nikad nije pokvario. *** ti imaš svoja pozitivna iskustva sa tom markom, ja imam samo negativna na moju žalost.

Ja bih voleo da mi TV koji sam platio 500€ pre par godina radi dobro, nisu to male pare tad bile, nego ja sam hteo Samsunga, najbolje. *** prevario sam se i učim na svojim greškama i zato nikad ni ne uzimam tu marku više u obzir.

Poslednja izmena:
Procitao sam ja lepo sta si napisao. Stavio si da je LG kvalitetniji od Grundiga, ali si stavio Samsung iza LG-a, iz razloga zato sto imas losa iskustva sa njim.

Citiram, stavio si:

Možda je sličniji Samsungu po (ne)kvalitetu

Svaki drugi post ti je vezan za blacenje te marke. Ja nigde ne hvalim Samsung toliko koliko ga ti blatis u poslednje vreme. Nisam opsednut tom markom, preporucujem LG gde god mislim da je to u budzetu onog koji trazi televizor, u suprotnom preporucim Samsung koji je skuplji ali isto toliko i bolji od LG-a.

Samsung se ne kvari generalno vise od LG-a, a kad mi obezbedis statistiku koja me ubedjuje u suprotno, priznacu gresku. Do tad Samsung>LG u svemu, bilo gde na internetu mozes da se uveris u to. Recenzije, licna iskustva korisnika, misljenja strucnjaka.

Jedino Sony moze da se meri trenutno sa Samsungom u LCD oblasti, LG to jos uvek nazalost ne moze. Ko me ubedi u drugacije, dobija tri bambija.

Flame war-a nece biti nazalost. Samo mi iznesite cinjenice, a ne samo licno iskustvo sa markom i imamo diskusiju.

Ja generalno imam vrlo lose iskustvo sa LG proizvodima, monitori i cd i dvd citaci. Sa druge strane sa samsungom nikada nisam imao nikakvih problema ni sa jednim njihovim proizvodom ukljucujuci i nekoliko TV-a i monitora.
Sad sam narucio neki LG TV, valjda necu zazaliti, ali generalno smatram da je Samsung roba kvalitetnija od LG.

Poslednja izmena:
Ja nikad Lg nisam koristio. Znam da su im oni jeftiniji monitori 22 primer za krs, bela boja je bukvalno zuta, strasno. Imali neki drugari... Nije se kvarilo ali ne valja nista... Ja sam imao Samsung 19 940n, crko, a pre njega mi je crkla i 17 Samsung isto.... a i bratu je crkla neka Samsung 19wide.... Tuga.

a eto ode sve u off, ali da dodam da sam imao samsung monitor, to sam već pisao, 940BW koji sam i platio dobro i mogu reći da je i dan danas savršen. Kupio sam ga čim je izašao a koristio do sredine prošle godine i nikad nisam razmišljao da mi treba neki bolji već samo da je malo veći. prodao sam ga komšiji koji ima malog klinca koji ga opet koristi kao touch screen :D, pritiska sve redom ali monitor se ne da i dalje. Pošto ja kad kupujem nešto obično minimum mesec dana proučavam to, pa kad sam pazario novi monitor isto sam radio sa Samsungovim modelima i nisam našao nijedan, a gledao sam do 30k granice, da je barem upola kvalitetan kao taj 940BW(i drugi modeli iz BW serije).
Televizori im svake godine sve bolje izgledaju, to je istina.

Ah da, imam vec 1.5 godina Samsung t220 i radi ko zmaj, da kucnem u drvo....

Nazad
Vrh Dno