Šta je novo?

GRUB Loading stage 1.5

Učlanjen(a)
15.05.2007
Poena
319
GRUB Loading, Please Wait Error 17 je poruka koja mi se pojavila nakon sto sam instalirala Freespire 2.0. :wall: Ne mogu nikako da se ulogujem u Vistu i stalno mi izbacuje doticnu poruku. :wall: Imam u kompu dva harda: jedan od 320 gb koji sadrzi dve particije i jos jedan zaseban hard od 80 gb koji koristim za experimentisanje sa linux distro-ima ( i ako se posle ovog sr@#% definitivno vracam dobrom Ubuntu-u ). Dakle izbrisala sam Freespire 2.0 i formatirala sam hard od 80 gb i instalirala Ubuntu na njega, medjutim nikako ne moze da mi se digne hard na kome je vista, odnosno izbacuje pomenutu poruku. :crash: Ne bih da brisem C:\ na kome mi je Vista instalirana zbog ove gluposti ako bas ne mora. :trust: Da li se neko susretao sa ovim problemom?

Pazi sada ovo. Skinula sam i narezala sam "Super grub disk" i boot-ovala sam komp sa njega. Izbrala sam opciju delete GRUB ili tako nesto (nista drugo nije htelo da mi funkcionise). Desilo se sledece: BOOTMGR is missing. Press Ctrl+Alt+Del to restart ... (ovaj fajl sam obrisala uz pomoc TC i opcije show hidden files, znam da nije trealo ). Nakon toga ubacija sam Vistin instalacioni DVD i pokrenula opciju repair startup. Medjutim nista se nije promenilo (i ako je napisano da je sve poprevljeno). Kada sam ponovo upalila komp. onako bez veze sam pokrenula iz boot menija hard disk od 80 gb i desilo se neverovatno. Sa njega mi se podigla Vista. Sada mi nista nije jasno.

Neznam za Vistu, ali za WinXP i 2K mozes da bootujes racunar sa instalacionog cd-a i otvoris Emergency Repair console. Zaim ukucaj:
FIXMBR - da popravis master boot rercord
FIXBOOT - da popravis boot windowsa

mozda nesto slicno postoji u Visti..

Neznam za Vistu, ali za WinXP i 2K mozes da bootujes racunar sa instalacionog cd-a i otvoris Emergency Repair console. Zaim ukucaj:
FIXMBR - da popravis master boot rercord
FIXBOOT - da popravis boot windowsa

mozda nesto slicno postoji u Visti..

EasyBCD je resio problem. Ovo sluzi za butovanje Viste i Linux-a na istom kompu. Odlican je. :banana:

Vrh Dno