Šta je novo?

grrrrr -->> "Navedene cene su bez PDVa" <<-- grrrrr

MI6 Agent je napisao(la):
Inace ako se dobro secam sa Pravnog, ali nemojte da me drzite za rec jer je davno bilo, mislim da nasi zakoni omogucavaju da tuzis onoga ko nece da ti proda robu po ceni koju je oglasio.

U pravu si, takav zakon je i dalje na snazi, ali ipak ako negde dole sitno malo pise cene su izrazene bez PDV-a....
Ja generalno nisam pobornik oglasavanja bez PDV-a. Po meni je to najgori chobanizam ali verovatno ima nekog smisla za te firme u svemu tome.

Cene se izrazavaju bez PDV-a zato shto je mnogo lakshe udariti samo + 18% na komponentu ili zbir komponenata nego rachunati koliko je bez poreza ako neko kupuje za osnovna sredstva i sl. U drzavama gde je PDV uveden je sasvim normalno da se sve cene izrazavaju bez PDV-a. (VAT excluded)

@jox:
Ti neotesani shto kontash senjak kao inostranstvo slobodno ****** da sam ovakav i onakav kada neshto kupish kod mene. Do tada tishina.

Sa druge strane, samo na jednom oglasu nisam naveo da su cene bez PDV-a i to greshkom. Uvek iznad kontakta stoji i da su cene bez PDV-a od 18%.

Poslednja izmena:
mitnick je napisao(la):
<shatro>Znachi, svi su oni seljaci, a vi ste gospoda</shatro>
Pa sasvim je normalno da su cene na Internetu (u online prodavnicama) bez PDVa, jer je velika verovatnoća da će to kupi neko ko nije iz iste države kao i prodavac.
Koliko će proizvoda lokalni diler hardvera (ili radnja, nebitno) prodati kupcima u inostranstvu?

mitnick je napisao(la):
@jox:
Ti neotesani shto kontash senjak kao inostranstvo slobodno ****** da sam ovakav i onakav kada neshto kupish kod mene. Do tada tishina.

Sa druge strane, samo na jednom oglasu nisam naveo da su cene bez PDV-a i to greshkom. Uvek iznad kontakta stoji i da su cene bez PDV-a od 18%.

ma bre...
u pravu si... niti si ti razlog otvaranja ovog thread-a, niti si trebao da budesh prozvan... => Moja gruba greshka. SORRY!

Nazad
Vrh Dno