Šta je novo?

GRID Autosport

Pa ne moze biti i arkada i simulacija odjednom. A i ak osma se nadao dobroj fizici, nikada codemasters nije izbacio simulaciju. Ovo je arkada i svaka diskusija sta bi terbalo da bude realnije se zavrsava. Zbog uzasnog hendlinga nisma vizio drugi naslov ali je ovo pogodjeno.

Naplasiste me sa ovim benchmark rezultatima xD sad odradim benchmark test u samoj igri, bez HiTex, Phenom II 955be @ 3.8ghz + Ati 6790 @ fullHD > medium = min61 avg75 max98; high min40 avg47 max61, nisam cackao advanced graphics.

Uf ja sam totalno zaboravio igrati sa tastaturom, ili je ovo mnogo teže za igranje nego GRID i GRID 2?

Nije, uopšte (igrati teže od ostalih GRID-ova). Ako pogasiš pomoći, tad je malo zeznutije, ali bolje za igranje (ostavi samo ABS na ON, da ne bi auto lock-ovao točkove pri kočenju - zeznuto je održati pravac posle ako igraš na tastaturi ili gamepad-u).

Koga interesuje benchmark, konfa iz profila:

1366x768, medium iz igre (ima nešto i na high).
min_fps="29.724262"
max_fps="68.995255"
av_fps="47.419147"

Interesantna igra za sada, bolja od Grid 2-ke. Na medium težini protivnici uopšte nisu naivni, čak mi se desilo i jedno prevrtanje (sve AI vozači, nisam ja ništa uradio) na stazi 20m ispred mene (na oko 200km/h). Jedino što sam stigao da kažem jeste ''da faq'' i opalio lika koji je krenuo da koči ispred mene. :D

Poslednja izmena:
Probao sam ovo, mozda 20 min (free race). Definitivno je fizika bolja od Grid 2, pogasio sam sve pomoci i ostale gluposti, nema vise decjeg fazona - uletanje u krivinu 250 na sat-pipnes kocnicu-skrenes kao po sinama ili uz neki kvazi-drift.. Preupravljanje/podupravljanje, ponasanje pri kocenju, proklizavanje.. sve je bolje nego u dvojci. Mislim i da je osecaj tezine/inercije bolji. Ne mogu da uporedim sa G1 jer nisam odavno igrao ali je cinjenica da je ovo bolja arkada (simkada :d) od G2. Zvuk je solidan ali mislim da moze to bolje. Izbor automobila je ok. Staza ima dosta recikliranih iz dvojke, to malo smara jer su mi se tamo smucile dok sam igrao.. kokpiti su bedno odradjeni, cisto ajde da ubace to. Shiftovi ostaju keva sto se izbora automobila/staza i detalja kokpita tice a i uopste, to su najbolje arc-sim za pc jos od grid 1.

AC je naravno keva sto se sim. tice, posle toga je sve ovo smesno ali uz ovakav koncept Grida prava simulacija bi verovatno bila promasaj..

Interfejs igre je ok uz klasican Grid OST, smaraju samo neka ucitavanja (mnogo sporo ucitava pri ''listanju'' automobila, ne utice na brzinu izbora nego samo na prikaz modela).

Optimizacija odlicna (mnogo bolja nego sto sam ocekivao posle onih prvih testova).

Ovo iz profila (iz praistorije) gura igru sasvim dobro, haj teksture, 1680x1050, 2XMSAA (bez toga mi smeta jer je sve u daljini blago iskrzano), drvece, voda, publika, medium, sve ostalo high/on i detalji automobila ultra - fps je 48-80 na svim stazama koje sam probao, najcesce je 50-75. Onaj bench test na tim podesavanjima prikazuje 59 fps prosek. Ovo sto sam probao je skroz igrivo, cak ni gpu ne drzim na max. oc profilu nego na nekom srednjem. Igra izgleda odlicno, ko ima problem sa fps neka smanji na low gluposti kao sto su drvece, voda, publika, senke i neka iskljuci msaa, mislim da ovo moze da radi dobro i na bas matorim kompovima. Samo przi cpu vise nego sto sam mislio, 4 jezgra na 4Ghz skoro stalno drzi na 75% u proseku.

Poslednja izmena:
pHsA5Jl.jpg

^ mora to da ide jos 10 fps iznad u proseku za normalno igranje.. smanji neke nebitne detalje, kapiram da ti je to na ultra presetu..

Poslednja izmena:
jeste vozili drift? nisam uopste odusevljan za razliku od onog prvog wtcc fazon trkanja zbog kog bi igri dao 10ku...posle drifta, dao bi ne vise od 8ice...po meni i dalje GRID 1 neprevazidjen po driftu.

Na mojoj masini sve na maksimumu osim AA koji je na 2x i radi odlicno. Prosek 55 fpsa. Sad jos samo da nadjem vremena da je igram malo vise...

Kad izlazi na steamu, pazario sam je ali samo pise "june 2014" O_0?

jeste vozili drift? nisam uopste odusevljan za razliku od onog prvog wtcc fazon trkanja zbog kog bi igri dao 10ku...posle drifta, dao bi ne vise od 8ice...po meni i dalje GRID 1 neprevazidjen po driftu.

Probao sam drift na 2 min i mislim da je onaj iz keca bio bolji.

Stvarno lepa igra, pogotovo vizuelno, al *** kad ja nisam za ovo. Nemam blage veze. :D
Kod mene je popila uninstall, samo zato sto nisam navikao na ovaj tip racer-a. Arkada tipa stari NFS underground 1, split second... to su za mene voznje, realnost na minimumu, adrenalin na maksimumu. :D

P.S. Inace dosta dobro optimizovana.

Poslednja izmena:
^ pa mogao si da upalis pomoci koje hoces i da spustis na easy.

Au koji bedak, igra iz nekog razloga ''stuca'', kako kad (npr na svakih 10 sekundi mada nema pravila). FPS je normalan i skoro zakucan na 60 ali se primeti to stucanje. Imam 13.9 drajvere.. verovatno je do toga.

Sledeci bedak je to sto postoji neki lag ili otkazivanje kontrola, i preko bezicne tastature (to mi se desavalo i u G2) a i preko gamepad-a, uzasna glupost. Ako to ne resim necu ni igrati ovo a i kako kada upravljanje, kocenje kasni.

Inace preko gamepad-a je jos bolji osecaj voznje, na very high tezini sa pogasenim pomocima nema sanse da budem prvi. Sa svim pogasenim sranyima je cak i na medium tesko pobediti, kao da je ai podesen tako da se bar abs podrazumeva. Nisu to lepo uskladili.

Sve na off i fizika je stvarno solidna posebno posle arkadcine G2, ispade ovo neocekivano dobra voznja ali pizdim zbog problema sa kontrolama i stutteringa.

Poslednja izmena:
Dajte neki screen..

ja mogu samo banane :banana::banana::banana: totalna zurka, zurka :banana::banana::banana:

Jel to startni poredak ili? Deluju kao da su u mestu, a asfalt kao da idu 320 :)

Moze li da se namjesti PS3 gamepad da radi na PC-ju? Ne radi mi sa vibmod-om.

Jesu to neki minimum detalji hsv? Poprilicno lose deluje..

Ma jok, i ja sam se iznenadio koliko losije deluje na ss nego uzivo. Mislim da je ovaj bmw mnogo losije odradjen sto se tice detalja od ostalih (uporediti sa novim ss koje sam postavio).

Ovo je skoro sve haj (pisao sam vec iznad, samo nebitni detalji - voda, publika, drvece medium) sa 2xMSAA, ultra detalji automobila i sve ostalo upaljeno. Plus haj teksture dlc.

Generalno grafika je odlicna tj u skladu sa grid standardom, nije preterano realisticna i vise je ajkendi :d ali dobro, takav je bio i G1 samo ovde nema onoliko zutila i bloom-a ali su boje malo zasicenije, dx11 osvetljenje pravi primetnu razliku u odnosu na G1.

Evo jos nekoliko ss u spoileru

Opet kazem - uzivo sve ovo izgleda bar 30% bolje, inace je tako i sa ostalim igrama, ss deluju losije od onoga sto vidim dok igram.

Poslednja izmena:
Na slikama izgleda ko zadnji Asphalt.

***. bas se potrudili ovi iz Gamelofta. Moze l' ovo HTC One da tera bez seckanja?... :d :d :d

Pocinje me ozbiljno nervirati AI, ovo stalno radi:

[youtube]eZqOEDwLg3A[/youtube]

Vrh Dno