Šta je novo?

Greskom obrisani fajlovi i treba HITNO da ih vratim

chova

Slavan
Učlanjen(a)
12.10.2005
Poena
319
Sredjujem jedan kompjuter od poznanika, pre nego sto sam stavio sistem, podelio sam disk na dve particije, jer je postojala samo jedna cela, i da bih sacuvao podatke morao sam da podelim disk, da bih napravio jednu manju za sistem. Kada sam stavio novi sistem, hteo sam da izbrisem neke fajlove za koje sam bio ubedjen da sam prekopirani (naravno nisam proverio, i to je bila najveca greska, video sam foldere i reko to je ok). Posto fajlovi nisu hteli da se izbrisu, butovo sam komp sa onim virtualnim Win koji je na cd, i izbrisem fajlove iz DOS-a....upitanju su bile slike i mp3 fajlovi, probao dosta programa ali mi ni jedan nije dobro odradio, nasao fajlove i izgleda da je ok, ali kada recimo otvorim neku sliku, ne prikaze se (sve izgleda da je dobro pa cak i velicina fajla pise). Treba mi hitan odgovor !

Najbolji program za povratak obrisanih fajlova je GetDataBack. Meni je taj program vise puta pomogao.

Izmedju ostalog i tog sam probao, i kod njega mi se to desilo, vratio mi je fajlove ali ima greske u njima, znaci svi su tamo a kada pokrenem sliku da vidim ili neki mp3 da poslusam, prijavi da je greska u fajlu, ili imas neki savet kako da skeniram (stavio sam inace onaj LONG mod), a koju verziju koristis?, moja je 3.03 NTFS

getdata.recovery.my.files
active.file.recovery
recovery my file

Traži ove programe pa se snalazi meni su poogli kod obrisani mp3-ca.:smash:

Ako si recoverovao na istu particiju... Mala je verovatnoca da ces uspeti da vratis!

Nisam vracao podatke na istu particiju, jer sam kompletan hard nakacio na moj komp, skenirao i spasavao podatke na moj hard. Stvarno vec ne znam koji program da probam. Sve sam programe probao, i ove gore navedene.

a da li je i on bio u ovakvoj situaciji, da je probao sve i svasta i da mu je ovaj program resio stvar ? Naravno da cu da ga probam pa se javljam

Update:

Hvala svima na savetima...nazalost nisam uspeo da vratim fajlove.

Poslednja izmena od urednika:
Povratio sam obrisane fajlove sa getdataback, ALI, jedno veliko ali....
Svi fajlovi imaju velicinu i zauzimaju odredjeni prostor, ali ja ne mogu da ih otvorim.
Tacnije, kada ih otvorim ili je prazno (slika) ili su heroglifi (tekstualini dokument).

Pozozite.

@johnny
to u stvari znaci da ih nisi povratio..
mozes uvek da napravis sam te 'hijeroglife' tj fajl pun smeca proizvoljne velicine.
ako se secas nekih reci iz dokumenta mogao bi rucno da pretrazis svaki sektor hdd-a (ako je bas .txt), ali preporucujem ti da jednostavno zaboravis na to.
barem si naucio da uvek treba praviti backup..

Poslednja izmena:
ima tu i slika i filmica, sve je incorect.
Mora da ima neka fora, zasto bi ih gdb video i zaso bih mogao da ih prekopiram?

pa logicno je, sistem zna gde su oni nekada bili upisani, ali ti sektori su pregazeni... probaj i Recuva... mada u sustini sanse su ti male...

Koliko su stvarno bitni ti podaci ? Osim ako nisi muzichar i sam komponovao te pesme iz mp3, ja se oko toga ne bih cimao, mozesh da ih skinesh odakle hocesh. Isto vazi i za neke fotke ili dokumente koji nisi sam pravio godinama...

Poslednja izmena:
Ja sam par puta koristio besplatni SoftPerfect File Recovery - rezultati su mu bili solidni.
http://www.softperfect.com/products/filerecovery/

Slažem se sa drajverom - ako to nije nešto *stvarno* bitno, onda pali neki program za download, a to što je pregaženo - zaboravi ;)

ma fajlovi su sestrini privatni, .doc, .jpg,...
Formatirao sam disk, a nisam joj sacuvao dokumente.

Povratio sam obrisane fajlove sa getdataback, ALI, jedno veliko ali....
Svi fajlovi imaju velicinu i zauzimaju odredjeni prostor, ali ja ne mogu da ih otvorim.
Tacnije, kada ih otvorim ili je prazno (slika) ili su heroglifi (tekstualini dokument).

Pozozite.

Jesi li ih to vraćao od 2008.? :d

Sorry, vidio sam prelaz iz 2008. u 2009.; no nije bitno, šala je svakako bila! ;-)

Nazad
Vrh Dno