Šta je novo?

Greskom formatirana particija

shexpir

Slavan
Učlanjen(a)
02.03.2009
Poena
365
Malopre sam sanjiv seo za racunar i ubacim neki flesh i umesto da formatiram flesh formatirao sam particiju na kojoj je bilo 400GB podataka:wall::wall::wall:

Uradio sam quick format. Ima dosta bitnih stvari, pre svega slika i nekih projekata sa fax-a. Jel moze nesto da su uradi da se povrati bar nesto?

Sta da koristim od softvera? Imam Hiren's BootCD, jel ima neki koristan programa na njemu? Znam da na ovu particiju ne smem nista da upisujem.

Da li ako uspem nekim programom da vracam fajlove da ih vracam na ovaj drugi HDD ili na ovu particiju gde su bili fajlovi?

Hvala unapred na savetima i sugestijama.

Poslednja izmena:
getdataback i r studio.
ako mozes, sve fajlove koje vracas, snimaj na potpuno drugi hdd.

Totalno isti slucsj sam ja imao i resio sam ga pomocu programa Get data back NTFS verzija, trebalo mu je oko sat i po da skenira celu pariciju od 400 i nesto gigabajta i nasao je sve sto je bilo pre formata, nisam imso mesta da vratim sve nego samo ono najvaznije i sve je radilo bez ikakvih problema, vazno je da nista ne upisujes u nju. I program tamo navodi da se sve kopira na neki drugi hard ali ja nisam imao pa sam sve kopirao na sistemsku particiju od 50gb i fles od 16gb. Nikako ne vracaj na tu particiju!!!

Easeus data recovery wizard

Takodje spašavao particije sa Get Data Back, obavezno spašavanje kao što je napomenuto da drugu particiju/disk i povratićeš sve osim ako je sistem brljao sa njegovim upisom fajlova.
Za 400 gb se psihički dobro pripremi (trajaće prilično vremena), ja sam spašavao particiju od 750 i još vučem traume :)

get data back, zero assumption recovery.
To je pretpostavljam iz tvog iskustva?
Ako je prepisivano po particiji/fajlovima nijedan alat neće biti uspešan ili će povratiti zbrkane fajlove.
Ja (a i drugi) će ti potvrditi da on jeste dobro rešenje za povraćaj fajlova (ne i jedino, i to je tačno) pa nemoj da zbunjuješ @shekspir-a.

To je pretpostavljam iz tvog iskustva?
Ako je prepisivano po particiji/fajlovima nijedan alat neće biti uspešan ili će povratiti zbrkane fajlove.
Ja (a i drugi) će ti potvrditi da on jeste dobro rešenje za povraćaj fajlova (ne i jedino, i to je tačno) pa nemoj da zbunjuješ @shekspir-a.

da, iz mog iskustva, i iskustva dosta drugih ljudi, koji znaju sta pricaju.
covek zna da ne sme na tu particiju da upisuje, i pitao je za softver, tako da... kakvo zbunjivanje, sta bulaznis?

da, iz mog iskustva, i iskustva dosta drugih ljudi, koji znaju sta pricaju.
covek zna da ne sme na tu particiju da upisuje, i pitao je za softver, tako da... kakvo zbunjivanje, sta bulaznis?
Hajde budi precizniji šta si hteo da kažeš sa "get data back, zero assumption recovery".. i nemoj bulazniti.

jos jedan glas za zero assumption recovery. meni je povratio bukvalno sve podatke kada sam greskom formatirao hard od 500GB.

zero assumption recovery sam koristio par puta, i svaki put je uspeh bio potpun. get data back sam koristio stotinama puta, i uspeh je bio vrlo zadovoljavajuci. vidjeni clanovi ovog foruma imaju odlicna iskustva sa ZAS. a testovi programa za povracaj podataka potvrdjuju da je u vrhu.
u mom postu su navedena dva jako dobra programa za povracaj podataka, i to je to. to sto ti nisi cuo za dati program, ne znaci da on ne valja.
nadam se da su stvari sad jasne zbunjenima.

Fora je u tome što je on razumeo (zero assumption recovery) kao opis na engleskom za GDB. :d

Fora je u tome što je on razumeo (zero assumption recovery) kao opis na engleskom za GDB. :d
Upravo se tako desilo.
Dakle skinuo sam ga i napravio uporedni test sa GDB, flešić 32 gb raznorazni fajlovi.
Ipak bolji rezultati sa Get Data Back, ostajem pri njemu kao primarnom za data recovery a ZAR će da bude korišten ako ustreba sa alternativama.

Kada ste vraćali podatke da li se vrate tamo gde im je mesto (isti folderi) i pod istim imenom?

ZAR ih vrati pod istim imenom u folder koji mu zadas u podesavanjima i bekap radis po pravilu na drugom hardu ili particiji.
za druge programe ne znam.

Hvala svima na odgovorima. Bio sam na putu danas ceo dan, sad sam stigao kuci, jos nisam nista radio. Sutra ujutru krecem da radim pa javljam rezultate.

Kad sam juce formatirao particiju usao sam samo na bench i postavio temu i ugasio komp odmah tako da ne verujem da je nesto sistem brljao po hardu.

Imam drugi HDD od 160GB na kom mi je XP pa cu podici XP i sa njega raditi recovery. Kad napunim ovaj HDD od 160GB onda cu prebacivati fajlove na laptop jer on ima veci HDD.

Pozdrav svima i sutra javljam sta sam uradio.

Operacija uspela pacijent nije preziveo:D

Salim se, vratio sam sve podatke sa Zero Assumption Recovery. Odlican je program, izgubio sam dosta vremena u prebacivanju jer sam imao samo hard od 160GB. Prvo sam vracao na njega, pa sa njega na laptop pa onda sa laptopa na obrisanu particiju.

Hvala jos jednom svima na pomoci. Pozdrav

To se verovatno moglo resiti sa TestDisk programom (minut posla) bez ikakvog kopiranja fajlova na drugu particiju.

Uh, pod starim dobrim DOS-om je bila komanda FORMAT ali i UNFORMAT...

Nazad
Vrh Dno