Šta je novo?

Greska pri slanju e-maila preko WiFI

perovic

Čuven
Učlanjen(a)
09.02.2002
Poena
619
Nadam se da nisam pogresio mesto na kome da se obratim za pomoc. Naime, imam jedan .. hmm .. cudan problem, s kojim se nisam susretao do sada.

Imam jedan pop3 account na jednom serveru
Imam jednu Wireless konekciju i (recimo) 3 dial up konekcije

Sta je problem ? Problem je jedan pop3 mail account koji preko wireless-a radi samo za primanje maila (znaci radi pop3 server), a nikako ne mogu da posaljem mail sa njega (danima pokusavam na sve nacine). Znaci mogu da skidam mailove sa njega, ali ne mogu da ih saljem koristeci smtp server.
(saljem preview)
preview.gif

E sad, da ovo sve bude konfuznije !? i slanje i primanje maila preko navedenog mail account-a mi radi sa sve 3 obicne dial up konekcije.
Da li mozda neko sluti u cemu bi mogao problem da bude ?

Edit: da napomenem samo da koristeci Wireless internet bez problema saljem mailove koristeci "maticni" e-mail nalog (na Wifi provajderu na kojem sam)

Poslednja izmena:
Edit: da napomenem samo da koristeci Wireless internet bez problema saljem mailove koristeci "maticni" e-mail nalog (na Wifi provajderu na kojem sam)

Upravo u ovoj recenici se (mozda) krije odgovor na tvoj problem. Najcesce provajderi ne dozvoljavaju SMTP relaying, tj. koriscenje mogucnosti slanja mail-a putem njihovog SMTP servera onda kada korisnik nije u tom trenutku povezan u njihovu mrezu. Mozda je tako nesto i moguce, ali, verovatno uz doplatu ili kako je provajder vec regulisao.
Znaci, eventualno koristi webmail wireless provajdera (ako ga ima) kada saljes poruke, ili ako mozes telnet-om ili SSH-om pristupiti svom shell accountu, pa odatle slati, recimo, uz pomoc PINE-a ili nekog drugog mail klijenta, sto nije bas udoban nacin, ali je ponekad jako koristan.

Pozdrav

Hm, nemam iskustva sa wirlessom, moze biti da je nekakvo ogranicenje provajdera; ipak ima jos jedna mogucnost da pokusas da ukljucis autentifikaciju i SSL konekciju. Posto koristis Outlook, odes na Tools > Account, properties i pod karticom Servers skroz dole pod sekcijom Outgoing Mail server stikliras polje 'My server requires autentifikation'. To bi trebalo da resi problem sa slanjem kada pristupas svom mail serveru "spolja".

Drugi nacin je da pod karticom Advanced postoje SSL opcije za Outgoing/Incoming u okviru polja Server Port Numbers; to isprobaj naknadno, meni je to obavezno ukljuceno kada pristupam drugim nalozima preko Verata (dok kod drugih nije potrebno), u protivnom ne mogu da saljem poruke (vec samo da ih primam).

da se nadopunim...
SMTP server koji koristim je u Americi i dopušta slanje i primanje mailova preko svih internet konekcija. Do pre par dana mi je radilo slanje maila i preko Wireless i preko 3 razlicita dial-up naloga. E sad se pojavila "problematika" sto preko dial-up konekcija redovno radi slanje mailova (bez ikakvih secure i dr. opcija), a preko Wireless konekcije ne mogu da posaljem mail ?
Je li problem do mog Wireless provajdera ili do SMTP servera koji koristim ?
(logicnije mi je da SMTP server nije problem, posto kada se nakacim i na eunet i na beotel i na verat radi i slanje i primanje bez problema, a preko wireless konekcije mi radi samo primanje... napominjem da su i pop3 i smtp server isti: mail.azofert.biz)

Problem sa prijemom poste

Pozdrav

I ja imam problem sa prijemom poste na veratu preko wirelessa
Webmail radi, slanje poste radi ali nikako ne mogu da je skinem
probao sam Outlook i Thunderbird isto

Poslednja izmena:
Najlakse je da pitate svog lokalnog provajdera preko koga se konektujete na Net koja je IP adresa ili hostname smtp servera koji biste mogli da koristite. Problem je u Relayingu. Isto tako sa prve slike se da pretpostaviti da su ljudi stavili SMTP server iza firewall-a.

Nazad
Vrh Dno