Šta je novo?

Greska pri podesavanju AAM-a

domcale

Slavan
Učlanjen(a)
18.04.2009
Poena
380
Pozdrav;

Maxtora iz potpisa (6Y120M0) vise necu koristiti kao sistemski disk, vec kao storage (***, kako sam dobio ADSL, tako imam sve manje prostora po HDDovima... 😀).
Posto se taj HDD cuje k'o traktor pri seek-u, resio sam da mu spustim AAM vrednost na minimalnu. Instalirao sam HDD sentiel, i pokusao da promenim vrednost na najnizu, ali cvrc. "Error ocurred while setting acoustic level", i ostala prica, kako kontroler mozda ne podrzava ovu mogucnost itd...
Moze li se to nekako resiti (mozda drugim programom?) ? Nocu nemogu da spavam, jer dok svlacim torrente, on samo ispusta "trt", pa 1s posle opet "trt", i stalno tako 😡

Hvala unapred na pomoci 🙂

Poslednja izmena:
Napravim ja tu komandnu liniju sa namestenim podesavanjima, sacuvam je, pokrenem, i na kraju svog tog teksta uvek pise da je AAM vrednost 254. Pomerao sam skalu i na jednu i na drugu stranu, ali nece.

mozda je do drajvera za SATA kontroler... na mojoj NF4 ploci ne mogu da vidim temperature, SMART i sl, a ni da podesavam AAM zbog losih nvidia drajvera.
jedino iz Everesta mogu da nesto ocitam...

Mogu ja da vidim i S.M.A.R.T parametre i temp. , ali ne mogu da promenim AAM vrednost... 😡 Da imam para kupio bih veci, i verovatno tisi HDD, a ovog roknuo na policu, nebih ga bacio... ima 6 god i jos uvek nema nijedan BS, ali zato ore za medalju 🙂

Poslednja izmena:
Nisam, ali hocu 🙂

Maxtor PowerMax ne vidi Maxtor HDD uopste? Otvorio sam komandnu liniju, otkucao ono nesto na AXXXX /quiet i nije pronasao uopste nijedan HDD, restartovao sam masinu, usao u XP, i HDD i dalje ore :wall:

Poslednja izmena:
Device Manager > IDE/ATAPI Controllers > SATA Controller > pa na tvoj HDD

kod mene stoji da moze da se menja:

Prilozi

• AAM.jpg
    AAM.jpg
    55.8 KB · Pregleda: 54
Off: Sta ti je profesionalna deformacija, cim vidis AAM pomslis na Alternate Access Mapping 🙂

🙂

@Cwelle: Ja mislim da nemam podesavanja za SATA kontroler u BIOS-u, ali provericu... mada, kako bih podigao XP a da mi stoji AHCI u BIOS-u? 🙂
@IzNoGood

A sta cemo sa XP-om :d Ima nas koji ne koriste W7...

Prilozi

• XPdevicemanager.JPG
    XPdevicemanager.JPG
    40.1 KB · Pregleda: 41
Poslednja izmena:
to je do SATA drajvera za plocu - nije do Win7. nadji najnovije i probaj sa njima...

Na msi sajtu nema nista novije od 2005-e, sto ja vec i imam 🙂

Driver Genius Professional pa neka ti preceslja nove drajvere... ako ih ima...

Sutra cu skinuti tog "genija za drajvere", sad se zanimam CS-om 😀

Skinuo sam program (i key*en :eyebrows: ), i ima drajvera za SATA i PATA kontroler iz 2006-e, samo mi nije jasno kako da ih skinem. Taj genije za drajvere skine gluposti od 20ak KB, i nemogu nista sa njima?

Trazio sam i na google-u drajvere tacno po nazivu koji pise u programu, ali nema nista za skidanje. :wall:

Skinuo, instalirao, i opet isto. Pocinjem sve vise da se nerviram... 😡

Ni meni Powermax ne vidi disk, ne znam zašto, tj pročitao sam negde ranije pa zaboravio... mislim da je zbog čipseta. AAM sam uvek štelovao sa Hitachi Feature Tool-om, ima ga na Hiren's-u, mada ne verujem da će ti to pomoći (kad do sad ništa nije) al' eto da napišem pa ti probaj.

Nazad
Vrh Dno