Šta je novo?

Gremlini u MPC

• Začetnik teme Začetnik teme Bokaco
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Bokaco

Čuven
Učlanjen(a)
31.10.2003
Poena
649
Prvo krenuo sa mdvd, pa radlight, pa bs, pa viplay, i na kraju sam stigao do mpc. Stvarno me odusevljava sam koncept plejera, njegova jednostavnost pri koriscenju, ali i veliki broj podesavanja unutar istog.
E sad, da bih i dalje nastavio da ga koristim moram da zatrazim pomoc od onih koji ga imaju, pogotovo od Maxa i Danijela koji su kako se meni cini najvise dosad govorili u njegovu korist ( po mojoj logici, sa razlogom, jer valjda ga poznaju veoma dobro).

1. I najvaznije. Prilikom gledanja divx-a zvuk lagano pocinje da se utisava, da bi nakon 10 min se skoro skroz utisao. Zvuk se vraca na normalu kada pomerim neki sekund unazad. Ali to naravno nije resenje i uzaaaasno iritira. Imam instaliran ffdshow, ali sad sam ga skinuo, i dalje se pustaju filmovi, ali ista prica.
2. Namestanja u opcijama poput osvetljenja, kontrasta, boje, program shvati tek kada se resetuje program. Mislim, sta ovo treba da znaci! Namestim malo, pa restart, pa jos malo, pa restart, ma teska glupost. Tako je i sa drugim opcijama, ali dobro, njih nije strasno namestiti pa resetovati.
3. Neke mpg fajlove hoce lepo da pusti, ali pre premotavanju levo-desno slika se zamrzava a zvuk ide. To mi se nije deslo kod viplay,bs-a. Ipak sve ostalo hoce. Sta je ovde problem.
4. Kada kliknm na open new file, moram da cekam 2 sec da padne meny.????
5. Subtitles. Namesten dx9 renderless… Problem. Nema manuelnog namestanja titlova. Ja volim da mi titlovi budu tacno ispod donje ivice filma koji je najcesce u 16:9 ali aki nije onda su titlovi preko jednog dela filma, ili ispod donje ivice ali dosta dalje. Totlove podesavam na 230-250 pixela od gornje ivice da bi mi prvi red stalno bio na istom mestu, bilo da se prikazuje jedan ili 2 reda. Nadam se da me shvatate. Ima li boljeg resenja.

Imam zadnju verziju playera, mozda ona pravi preblema, ma stvarno sam zbunjen, a voleo bih da i dalje koristim ovaj player.
Molim vas da odgor ne bude tipa: ma predji na drugi player i sl.
Pozdrav za sve i hvala.

Sve shto je navedeno, kod mene radi...verzija MPC 6.8.4.2

Odredjene verzije stvarno imaju problema, probaj neku drugu...
Shto se tiche manuelnog podeshavanja titlova, naravno da postoji, u options>subtitles>override placement

Septimus je napisao(la):
Sve shto je navedeno, kod mene radi...verzija MPC 6.8.4.2

Mislis 6.4.8.2
Ja bas tu imam

driver je napisao(la):
Odredjene verzije stvarno imaju problema, probaj neku drugu...
Shto se tiche manuelnog podeshavanja titlova, naravno da postoji, u options>subtitles>override placement
Pa nisam bas najbolje skapirao kako ovo funkcionise...

A, da ima jos jedan problem.
Kada bacim fulsccreen, ostane cesto donju toolbar, a nekad i seeking bar samog playera.

Poslednja izmena:
Verzija je 6.4.8.2.

Instaliran ffdshow i nijedan drugi kodek. Proveri da li zeljeni video "prolazi" kroz ffdshow ili kroz neshto drugo...

Idelano za subtitles je da ih sam kodek (ffdshow) ubacuje...(MPC: options-->playback output-->direct show video--> system default) Elegnatno i savrsheno reshenje.

Josh nisam naishao na video koji ffdshow nije pustio kako bi trebalo...

p.s. ono za mpg fajlove....u MPC iskljuchi MPEG Splitter i MPEG-1 Video Decoder (options-->Filters) tako da video "prolazi" kroz kodek, a ne kroz interni filter

Za ostalo nemam shta da se doda.

Odlicno, za mpeg. Sada radi sve i to kao munja. Za padajuci meni postoji resenje! Brza masina, he, na athlonu 2ghz pada ko munja. Takodje, sredio sam i za seekbar, ima u opcijama, malo cackanja i to je to.

E, sad subtitles. Znaci u viplay-u namestao sam ih misem i to je super. Ovde moze samo uz pomoc razdaljine od donje ili gornje ivice, ili ima neki drugi nacin?
Posto sam poslusao Septimusa i prebacio rendering na system default nemam titlove, kako sve to da konfigurisem u ffdshow-u.

@Septimus
Kako radis namestanja kontrast, osvetljenje, boje? Da li se one menjaju u realnom vremenu? <islim, ima u filters/ffdshow, a ima i u options... I titlove u ffd-u?

Zvuk za sad sredjen, skinuta normalizacija.

Pozdrav

Poslednja izmena:
Sve shto se menja, menja se iz samog ffdshow-a..

Subtitle
Idi u ffdshow-->configuration....ukljuchi subtitles i unutar toga "process whole image", "search", "search in" neka stoji "."....to znachi da ce sam kodek da nadje odgovarajuci subtitle (koji bi trebalo da se zove isto kao video fajl i najbolje da bude u folderu gde je i sam video..inache mozesh da menjash subtitle, dok traje film, klikom na ikonicu u systray-u-->subtitles)
Font postavi koji zelish (recimo Verdana), autosize ukljuchen, size recimo 48, charset "easteurope", color npr zut 🙂

Shto se tiche kontrasta, sve ide iz kodek config-a, "levels" ide u realtime-u...
Experimentishi malo.

.

Poslednja izmena:
Tek sam sad skontao ovaj topic, sorry... vecina problema mi deluje ko da imas gremline da ti pravo kazem...
Ja licno vise volim titlove bas iz mpc... pri cemu ja koristim vmr7, 9 mi nesto brljavi...
lepsi su, podrzava vise formata, itd, no stvar ukusa...
tog podesavanja misem titlova nema, mada vidis, nije losa ideja i moglo bi se pisati autoru ili negde na sajtu... kako to tacno radi u vplay? za mene ima sasvim dovoljno podesavanja, ali ok... nadam se da znas da mozes sam film (sliku) da pomeras gore-dole, levo-desno, razvlacis i sabijas? upotrebis numericki deo tastature...

za zvuk, to isto slabo kontam kako ti se desava? koji su aktivni filteri (desno dugme dok ide film, pa filters), kakav je zvuk (ac3, mp3)? u principu ja imam instaliran acfilter i sav zvuk mi ide kroz njega, tako da problema imam samo sa mono zvukom...ili eventualno kad je cd malo ostecen, pa se zvuk malo zezne... no kad se pritisne pauza pa play dodje to na svoje
za mpeg vidim da si resio... lepo pise da je mpeg1 decoder buggy, pa da se koristi sistemski... spliter je po meni ok, cak vise nego ok, neke falicne mpege je samo on hteo da proguta, ostali ni u pismu (neka verzija farenhajta...)

namestanja u opcijama, tj osvetljene i ostalo, gde si ti to tacno nasao?! jel mislis na filters->mpeg decoder? to ionako nema efekta na divx-e... iz ffdshow mozes sve to da podesis, bez problema i radi u realnom vremenu...

ono da ti ostane statusbar? ili koji vec, to mi se nije desavalo, ali ako si resio, onda ok

btw ja imam par filmova koje ni najnoviji ffdshow ne guta... to su uglavnom oni kompresovani sa xvid 1.0 ili novijim, a ne mogu da se tacno setim koje opcije su u pitanju.. retki su zasad...

E, svaka vam cast momci! Zahvaljujem

@Septimus
Ok, skinuo sam novi ffdshow, namestio sam i subtittles i video kako radi levels. Super je sto je u real time-u, znaci to me je izludjivalo ali je sad odlicno. Subtittles sam ipak odlucio da koristim iz playera i to iz dva razloga: Kao sto rece Danijel stvarno su brate lepi, a i u slucaju da bas nisu uskladjeni sa slikom i zvukom, lako se mogu iz playera podesavati…A uzgred, sistem rada sa ffd subtiitlovima mi se cini da je slican kao i mpc sistem ( sto se tice pozicioniranja), pa nema ni tu mnogo prednosti.

@Danijel00
Znaci, u viplay title se iscrtava na overlay, a mpc ih nekako ugradjuje u samu sliku, laicki receno. To omogucava menjanje vertikalne pozicije misem. Kliknes i drzis title i gore-dole.
Da, ono za pomeranje slike je perverzno, stvarno odlicna fora.

Reci mi; wmr7,9 zar to ne zavisi direktno od verzije direct x-a. Mislim, dosad se nisam susretao sa tako necim?! Meni je devetka, i ok radi ali samo ako je ukljucena opcija use textures surface….in 3d.

Ma da, mislio sam na ta podesavanja kontrasta koja si vec spomenuo, al nema leba od toga kao sto rece, sredjeno sa ffd.
Od filtera za zvuk, pa nemam ac3, mislio sam da je on za 5.1 sisteme, ja imam obican stereo. Znaci default sound device. U opcijama za audio sam iskljucio normalizaciju i zvuk je sada konstantne glasnoce. To sam slucajno ubo, znam da me je na slicnu foru mucio nero i audio cd kada je ukljucena normalizacja, pa reko ajde da probam i bingo! Zvucna je neka stara cmi878…
Da li da instaliram ac3?
Da li da instaliram xvid i g400 pored ffd-a? Ako se ne kolju medjusobno onda postoji verovatnoca da ce mi skoro svi filmovi raditi.
Ok, vec sam rekao da sam sredio seekingbar, mpeg, i ostalo, znaci to je to…

Pozdrav

zaintresovao si me za vplay, posto mi treba dobar player koji iscrtava na overlay titlove (zbog tva koji je u kuhinji...)

Instaliraj ac3filter (1.01 neki), jer ce ti on odradjivati recimo
5.1->2 kad imas neki ac3 film (svi na 2cd-a noviji), a radi i 2->5.1 (to ja npr volim)
podesavanje glasnoce, moze cak posebno govor da se pojaca
normalizaciju (ipak bolje ne)
dynamic range control (i to bas ne volim, ali moze recimo, ukljucis da ti ne probije zvucnike kad ih utisas pri pocetku filma u nekoj mirnoj sceni, a onda zagrmi |))
ovo sve ostalo radi i kad je stereo, tj mp3 zvuk u filmu!

vmr zavisi od verzije directxa, ali ja imam na desktopu neke dx9 igrackice, pa se one kolju sa vmr9... uglavnom vmr7 mi sasvim solidno radi (znaci kad imas 9 mozes da koristis i 7, cak mi se cini da je manje opterecenje masine... obrnuto ne moz... tj kad nemas dx9 nema vmr9)

divxg400 licno mislim da ti ne treba... zgodan je za gledanje na tvu, ali to je to...
meni se ucitava kad ne treba (tj skoro uvek, a smeta mi kad hocu tv tuner da koristim), krsio mi se sa nekim drajverima (na staroj ati9000, sa nvidia, nisam ni probao |], mrzi me ), a nisam siguran ni da on ima vise opcija za podesavanje titla od mpc...ima one zgodne opcije za seckanje slike, ali i to vise volim rucno iz mpc...

AC3 filter mu nije neophodan, osim ako ne trazi neke dodatne mogucnosti, s obzirom da ima noviju verziju sa ugradjenim ac3 decoderom.

A sto vi sto odgovarate na moje postove ne procitate sta sam napisao?
ac3 filter, osim dekodiranja ac3-a, nudi i sve sto sam gore nabrojao... dakle: ako imate filmove gde je zvuk zeznut; ili 4.1, 2.0 sisteme, a gledate divx sa ac3; ili gledate divx sa mp3 na 5.1 (4.1) i te kako ima smisla koristiti ga, bez obzira na ugradjeni ac3 dekoder , koji je inace sasvim dobar, ali ne moze sve ovo, tj sasvim pristojno radi 5.1->2, ali 2->5.1 ne bas... takodje ne zna da pojacava pojedine kanale

Thanks, bacio sam sada ac3, pa ako zatreba neka je tu.
Ok, ostacu na ffdshow, za sada pusta sve moguce sto imam.
Pazi danijele, imam dx9 ali mi nije omogucen u opcijama wmr7, ne kapiram bas...
Skini viplay, dobar je plejercic.

danijel00 je napisao(la):
A sto vi sto odgovarate na moje postove ne procitate sta sam napisao?
ac3 filter, osim dekodiranja ac3-a, nudi i sve sto sam gore nabrojao... dakle: ako imate filmove gde je zvuk zeznut; ili 4.1, 2.0 sisteme, a gledate divx sa ac3; ili gledate divx sa mp3 na 5.1 (4.1) i te kako ima smisla koristiti ga, bez obzira na ugradjeni ac3 dekoder , koji je inace sasvim dobar, ali ne moze sve ovo, tj sasvim pristojno radi 5.1->2, ali 2->5.1 ne bas... takodje ne zna da pojacava pojedine kanale

Rekoh nije mu __neophodan__, ako ne trazi __dodatne__ mogucnosti - poslusaj svoj savet sa pocetka quote-a.

Poslednja izmena:
Ej pazite, naleteo sam na jedan fin nedostatak i jedan problem kod mpc-a.

Nedostatak je taj kada npr. Titl kasni ili rani a videom, nebitno od pocetka ili neke druge tacke u filmu. Ja imam nekoliko takvih filmova i mislim da sam te stvari resavao solidno u bs-u. Opet, probao sam to da sredim u samom titlu preko onog radlight-ovog programceta, ali dzabe, vi play ima slican, ali nisam ga cackao. E, sad nisam naleteo na novi film koji ima taj problem, ali cini mi se da ffdshow ima opciju za ta namestanja, jel sam u pravu?

Problem sad. Juce sam gledao film sa titlovima koji su imali ovo na nekih pedesetak mesta
1223-1246 tralalalaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
1244-1267 tttttttrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrraaaaaaaalllllllllllaaaa

Mpc je titlove gurao u cetiri reda zato sto se ovi prvi nisu zavrsili, a drugi vec poceli da izlaze, znaci nekoliko frejmova ranije. Smor zivi!!! Editovanje titlova mi je vec dozlogrdilo.
Reko, aj da pokusam titl sa ffd-a, i on je taj problem sredio, ne znam kako, al je sve ispalo normalno!
Jedino je shit sto ffd stalno ucitava titlove ako su chekirani, dalje cu ipak da koristim mpc titl, pa kad naletim na problem onda ffd.
I jos jedna stvar, kod ffd-a ako su titlovi u 1 redu on se iscrtava na mestu koje je izmedju 2 reda kod dvorednih titlova. Zbog toga , pogled stalno moras razlicito da pozicioniras, smor zivi.

Znaci, nikad da ima neko konacno super resenje, uvek kompromisi!

meni nece da cita subtitles 🙁
kad probam da ucitam neki, kaze mi da moram da izaberem vmr7 ili vmr9 renderless (meni je izabran vmr7); real media bla bla; quicktime bla bla i shockwave bla bla...

ocigledno ti vmr7 NE radi, iako je izabran... znaci da imas neki problem sa kodecima ili drajverima...
ra realmedia i quicktime NARAVNO moras da instaliras adekvatnu podrsku (po 6-5mb je svaka, kako bi ti to ukljucio u player?!)

za titlove preporucujem subtitle workshop... jedno propustanje kroz njega i svaki titl je savrsen...

instalirao sam directX 9 i sada sve radi, cak iako stavim na vmr7 ... :roll:

za titlove preporucujem subtitle workshop... jedno propustanje kroz njega i svaki titl je savrsen...[/QUOTE]

Pa to ti je ono cudo sto sam skinuo uz viplay, pise subtittle workshop2
Na njega sam i mislio u prethodnom postu. Sad cu da se zanimam.

Ej ljudi, evo frke.
Planirao sam na jedan koncert da nabacam chapter-ove, ono, da znam gde pocinje koja pesma, ali kad udjem u navigation menu, sve opcije su skroz zatamnjene, u cemu je frka?

Koju verziju ac3 kodeka da koristim uz mpc? Verzija 0.70b ima ekvilajzer ali nema opciju da je startuje sam plejer. Verzija 1.01a nema ekvilajzer, koji mi treba, ali bre nju oce da prepozna plejer.
Please help!

Kako nece da je startuje player?!
Mozda mislis na startovanje pri filmu sa mp3, e to nazalost ne moze sa 0.7, tj radi samo sa ac3, ali RADI sigurno, iskljuci interno dekodiranje ac3 zvuka iz mpc (tamo u options->filters) i radi 100%

Kako nece da je startuje player?!
Mozda mislis na startovanje pri filmu sa mp3, e to nazalost ne moze sa 0.7, tj radi samo sa ac3, ali RADI sigurno, iskljuci interno dekodiranje ac3 zvuka iz mpc (tamo u options->filters) i radi 100%

Pa ovako, verovatno sam bio nerazuman u predhodnom postu…
Znaci, hocu da u toku filma nekako podesim ekvilajzere, u dosta filmova su mi duboki tonovi prenaglaseni, pa bih da ih eliminisem nekako.

Palo mi je napamet ffdshowaudio i ac3 kodek. Ffd show ima integrisan neki ac3, ali iz mpc (desni klik)-filters nema ovaj kodek (ima ffd za video)pa nista onda. Inace iz ffd properties ladno ima ekvilajzer ali ne mogu da se cimam da palim i gasim player 10x da bih video rezultat.

Ajde dalje, imam 2 verzije ac3 koje sam malo pre pomenuo, i problem je sedeci. Kod verzije 1.01a mogu na desniklik-filters pored nekoliko kodeka da izaberem i ac3, ali ova verzija ac3 nema uvrscen ekvilajzer. Neverovatno. Instaliram potom 0.7 ona ima namestanja ekvilajzera, ali samo “offline” jer je za razliku od 1.01a ne registruje mpc. A cimanje ovako je malo besmisleno, kao i ffdshow, efekti se vide tek kad ugasis i ponovo upalis player, pa ako ne valje, aj ponovo. :wall:

Iskljucio sam ac3 iz opcija-filters, koa sto si rekao ali ne znam sta sam dobio time.

Ajde, please, pomozi, ne znam sta da uradim, pa budjavi mv2, a i bs imaju ekvilajzere, ne bih sad da se ponovo cimam ko plejera.

Poslednja izmena:
Pa, ima li pomoci?

mpc SIGURNO konta ac3filter0.7 ali samo ako imas ac3 zvuk u filmu, sa filmovima koji imaju mp3 zvuk (tj na jednom disku su), ne mozes da koristis 0.7, vec samo 1.0
imas i matrix mixer, koji radi sa mp3 zvukom, ali se ne secam da li poslednja verzija ima ekvilajzer... u svakom slucaju ja to i ne koristim...
zvuk kroz ffdshow podesis ovako:
odes u audio properties iz start menija, pa proveris da li su podeseni dekoderi za mp3, mp2, ac3, sa najnovijom verzijom po defaultu jesu.
odes u mpc u opciju overrides i sad kazes addfilter, i tu dodas ffdshow audio filter, i odaberes PREFER...
iskljuci interni mpeg audio decoder
iskljucivanjem internog dekodera postizes da se koristi eksterni dekoder, NARAVNO...
sad kad restartujes mpc trebao bi da imas na desno dugme ffdshow audio i normalno da podesavas opcije koje hoces...
za svaki slucaj deinstaliraj ac3 filter, prvo..
meni ovako sigurno radi, ako ne zeznes nista i tebi ce...

mpc SIGURNO konta ac3filter0.7 ali samo ako imas ac3 zvuk u filmu, sa filmovima koji imaju mp3 zvuk (tj na jednom disku su), ne mozes da koristis 0.7, vec samo 1.0
imas i matrix mixer, koji radi sa mp3 zvukom, ali se ne secam da li poslednja verzija ima ekvilajzer... u svakom slucaju ja to i ne koristim...
zvuk kroz ffdshow podesis ovako:
odes u audio properties iz start menija, pa proveris da li su podeseni dekoderi za mp3, mp2, ac3, sa najnovijom verzijom po defaultu jesu.
odes u mpc u opciju overrides i sad kazes addfilter, i tu dodas ffdshow audio filter, i odaberes PREFER...
iskljuci interni mpeg audio decoder
iskljucivanjem internog dekodera postizes da se koristi eksterni dekoder, NARAVNO...
sad kad restartujes mpc trebao bi da imas na desno dugme ffdshow audio i normalno da podesavas opcije koje hoces...
za svaki slucaj deinstaliraj ac3 filter, prvo..
meni ovako sigurno radi, ako ne zeznes nista i tebi ce...

Hvala covek, stvarno, ne znam sta da kazem.
Pozdrav

Nisam nista zeznuo, ali nece bre! Dodje mi da se ubijem!
Uradio sve sto si rekao oko mpc, ali sada umesto ffd-a u filters imam opciju mpeg layer3 decoder, ma strasno. Ono za start menu- audio properties, daj malo pojasni ne kapiram o cemu govoris. Inace imam win98.

Voodoo_NBGD je napisao(la):
Stavi bre WinXP+SP2, sta se gloopiras sa tim sranjem...
128 mb ram

Palo mi na pamet, ubacim u overrides i taj mpeg layer3 filter i blokiram ga. To upali, i on se vise ne pojavljuje u filterima, ali nema ni ffda. Boze! :crash:

Nazad
Vrh Dno