activated1
Čuven
- Učlanjen(a)
- 12.12.2004
- Poena
- 709
Pošto je velika tema sa klimama zatovrena, otvaram ovu temu vezanu sa moje pitanje u toj temi, trebaju mi predlozi kako i šta odraditi.
Prvi post nakon milion godina
Ajde ovako, trenutno sam u fazi renoviranja starije kuće, stolarija je izmenjana za PVC, deo zidova je izlovan 8cm i 5cm stiroporom, zidovi su stara gadnja kombinacija cigla i čerpić tipa 50cm debljine, plafoni su spušteni na 2.6m gipsom, a iznad je old school štukatur i pleva.
Kako je reč o staroj kući tako se i grejala pre, smederevac u kuhinji oko njega toplo, a dalje kud koji mili moji
Razmatrao sam razne opcije za grejanje, brojilo je jednotarifno tako da TA peć nije neko rešenje, panel radijator troši puno, etaž grejanje na drva je još uvek jak kandidat, al ima manu da neko mora da loži, a ako smo i ja i bolja polovina na poslu onda nema vatre dok se ne dođe kući. Što sam više čitao ovu temu klima se nametnula kao fino rešenje pa me sad zanima mišljenje kako ugrejati prostor sa slike ispod klimama.
![]()
Skica je iz homestylera i da kažemo da je 99% precizna, postorija koja je obeležena kao "Den" se trenutno ne koristi pošto i to treba da se renovira. Tako da za sad se greju kuhinja, dnevna, predsoblje i kupatilo.
Jednu klimu već imam, uzeta je prošle godine sa planom da rashlađuje leti, al planovi se menjaju tako da bi možda trebala i da greje. Trenutno sama ne može da ugreje toliko mogu da kažem, sa temperaturom nameštenom na 25c, ne gasi se osim da defrostuje i troši preko 1kw, biliže 1.5kw, a unutra je možda ~15c. Verujem da ne pomaže činjenica da se u kući ne živi trenutno da nema nameštaja unutra i da je praktično sve sem kupatila prazan postor.
Konkretno reč je o Hisense Energy Pro 12k
EDIT: zaboravih, Hisense je okačen iznad balkonskih vrata u kuhinji da bi "mogao" u jednom cugu da pokrije i kuhinju i dnevnu.