Šta je novo?

Grejanje ploce - true or false?

Marko16

Slavan
Učlanjen(a)
28.01.2009
Poena
330
Moja oprema  
Mobilni telefon
Mi 9T
Pristup internetu
  1. ADSL
Imam gigabyte M56S-S3, e sad.... Ploca se mnogo greje kad je opterecena, ide cak do 60c, to nije normalno... Kako oc-jem cpu sve vise se greje, u idle je oko 35... Merene everestom i raznim drugim programima... Mucena je orhosom i igrama. Sta da radim?

Poslednja izmena:
Turiš aktivno hlađenje, prosto.

Ali gde? Ne mislim na chipset, vec na plocu, u programima pise temp. maticne ploce.... Ploca ovako radi oko 1.5god i nemam problema, stavljen najnoviji bios...:wave:

Bilo kakav protok vazduha (ventilator) preko čipset kulera će rešiti "problem".

E sad temp ploče je širok pojam, od čipseta do sistemske temperature.... mada bi ja pre rekao da je u pitanju temp. chipseta. Kad se setim P965+OCZ Vanquisher.... lepo turio mali fan od CM Blue Ice na fabrički kuler na ploči i temp je pala sa 80c na podnošljivih 43c.

Bilo kakav protok vazduha (ventilator) preko čipset kulera će rešiti "problem".

Nije chipset, kako ne shvatate;) Greje se maticna, ne chipset, i u svim programima su vioke temperature za nju... Chipset sam obezbedio, nije on problem.

Poslednja izmena:
Misliš da je PCB postigao 60c? Čisto sumnjam da bi to radilo al ajd. Lepo rukom pipni povrišinu ploče i kašće i se samo.

Mislim da je pcb... Pipao sam oko proca kondenzatore pod opterecenjem i sa one strane ploce, pa mogu slobodno da kazem da je dosta vruce!

Jedino preostaje da montiras neki mali ventilator ma chipset od ploce ili da montiras jednu dvanesticu sa strane da duva preko ploce.

Poslednja izmena:
Mislim da je pcb... Pipao sam oko proca kondenzatore pod opterecenjem i sa one strane ploce, pa mogu slobodno da kazem da je dosta vruce!
To sto citas iz everesta je chipset. S obzirom da znam kako se neke druge ploce greju ova je super, nista strasno. I sam kazes da super radi godinu i po, cemu sad frka panika.

To sto citas iz everesta je chipset. S obzirom da znam kako se neke druge ploce greju ova je super, nista strasno. I sam kazes da super radi godinu i po, cemu sad frka panika.

A sta tebi pise za motherboard u everestu pod opterecenju?

Nije chipset, kako ne shvatate;) Greje se maticna, ne chipset, i u svim programima su vioke temperature za nju... Chipset sam obezbedio, nije on problem.

Kako da shvatim kada nisi napisao. Teško ti je da napišeš sve od jedan put pa se posle praviš pametna a pojma nemaš... :S:
To što se greje a nije čipset je onda samo MOSFET, naponska jedinica ploče a greje se zato što je nekvalitetna (3-phase) i zato što je predviđena da X2 radi na default-u a ne overklokovan.
I to donekle možeš da rešiš opet ventilatorom koji bi je hladio (bilo kakav ventilator je dovoljan) kao i vdroop modom.

znachi ako meni everest pokazuje temperaturu ploche ili chipseta da je 42 C,onda ne bih trebao da brinem ili???

Meni LanParty (1.4v, ima i fan..) sedi uglavnom na 45c u idle a ume i da predje 60c pod nekim stres programom.
Ja nisam bas zadovoljan ali te temperature su ok, nece ploci nista biti.
Ja bi najvise voleo 30-35c idle i 45-50c load.

Inace motherboard to je skoro uvek chipset tj. NB. Ono sto se greje je NB i naponska sekcija. Tu stavis jedan fan i gotovo.

Really?:trust: Ne znam vise sta je to i sta se to toliko greje, nigde nisam video ovolike temperature... Hvala!:wave:

I na Biostaru iz mog potpisa NF560 je radio na oko 60c sa jadnim fabričkim pasivnim hladnjakom, što je za njega normalna radna temperatura. Meni je to ipak bilo puno pa sam stavio ovaj hladnjak samo bez onog malog ventilatora i letos po najvećim vrućinama temperatura nije prelazila 47-48c

Nazad
Vrh Dno